Top menu

Ervaringen

Heb je een training/workshop/ activiteit of individuele begeleiding bij Kangani gevolgd? Deel dan hieronder je ervaring.

Ben je geïnteresseerd om een training/workshop/ activiteit of individuele begeleiding bij Kangani te volgen, lees dan hier de ervaringen van anderen.

10 reacties op Ervaringen

  1. Kim januari 9, 2017 bij 11:55 #

    Angelique is al sinds het prille begin (ruim 4 jaar terug) dat we onze nieuwe vriend in huis namen betrokken geweest bij ons leerproces. En wij op die manier ook een klein beetje bij die van haar.
    Wij hebben alle begeleiding en ondersteuning altijd als uitzonderlijk vertrouwd ervaren. Angelique is niet iemand die zich zelf of haar visie aan je opdringt maar stuurt, schaaft en draagt daar waar ze kan. Persoonlijke ontwikkeling, het proces dat daar bij hoort, van zowel hond als mens is bij haar in goede handen.
    Afgelopen jaar hebben we voor het eerst mee gelopen met de ‘samen op avontuur’ wandeling. Voor zowel de twee als viervoetige in het gezin was dit echt een ontspannen uitje. Wij kunnen dit iedereen aanraden!

  2. Patricia november 26, 2015 bij 13:23 #

    Al diverse cursussen gevolgd bij Angelique, stuk voor stuk enorm leerzaam. Een enorme eye opener bij de eerste cursus vorig jaar was dat de dominantietheorie overboord kan, deze blijkt volledig achterhaald. Wat een rust en vrijheid geeft dat! Dat maakt alles zoveel fijner voor de hond en voor jezelf.

    Door dingen die wij bij onze honden doen (deden!) zelf in de cursussen te ervaren, kun je je beter inleven en valt het kwartje heel goed waarom dingen echt anders moeten. Een hele fijne manier van leren. Cooper is al zoveel minder reactief naar mensen, mede doordat ik ook zelf heb geleerd hoe hier rustig op te reageren. De ondersteuning van de cursussen via de site en besloten FB groep zijn ook heel fijn, alles uit de lessen valt terug te lezen (en voor te bereiden) en samen met je groepje kun je dingen delen tussen de lessen door. Ik raad het iedereen aan, ook als je hond niet reactief. Dank Angelique!

  3. Masja november 24, 2015 bij 10:46 #

    Beste hondencursus ever! Had al gespiegeld met mijn hond en nu was ik aan de beurt!
    Dankjewel voor de kans lieve Angelique…..

  4. Jessica november 22, 2015 bij 15:55 #

    Samen met mijn hond Bastogne de basiscursus “Samen op Pad” gedaan. Onwijs interessante cursus. Ik dacht al goed op weg te zijn, maar weet nu dat het nog beter kan. Echt een eye-opener! Veel geleerd en ervaren. Leren naar je hond kijken, werken met lange lijn, verschillende lijnvoeringen toepassen en bewust van jezelf zijn. Leuke mensen in mijn groep. Angelique is een prettig persoon, zij legt het je rustig allemaal uit en begeleid je daarbij. Ik wil graag verder met een vervolg cursus.

    Ik heb ook de workshop “Samen in Balans” gedaan. Deze cursus zonder Bastogne gedaan, dit was raar, maar aan de andere kant ook wel fijn! Bastogne is een lieve, jonge hond die best druk kan zijn. Ik had nu de volle aandacht en kon daarbij bewust met mij zelf bezig zijn. T-touch technieken geleerd en geoefend op elkaar, zodat je ook zelf weet hoe het voelt. T-touch thuis bij Bastogne gedaan en hij reageerde er echt goed op, ik gebruik ze nu dagelijks. Meditatie en yoga oefeningen gedaan. Kortom ook een interessante workshop. Ik zou beide zeker aanraden. Bedankt Angelique en Daniëlle

  5. Jolanda september 10, 2015 bij 22:19 #

    Samen met Iris en onze hondjes Lily en Gino de “Samen op Pad” basiscursus gedaan. Veel geleerd door het zelf te ervaren. Geleerd hoe je je hond aan een lange lijn zelf zijn of haar weg kan laten zoeken. Loop nu veel fijner met Gino aan de lijn omdat ik nu begrijp dat je echt niet langs iedere hond hoeft. Niet elk contact is nodig omdat mensen denken dat dat zou moeten.
    Dank je Angelique voor de inzichten die je me hebt gegeven en waar ik verder mee kan.

  6. Roos september 2, 2015 bij 09:57 #

    Samen met Puk heb ik ook de ‘Samen op Pad’ basiscursus gedaan.

    Heerlijk om ook zelf te kunnen ervaren tijdens de cursus wat sommig ‘bazen gedrag’ met je kan doen. Zoals: Hoe irritant het is als iemand je ‘in eens’ een ruk of duw geeft. Dan raak je dus uit balans, en dat geeft spanning. Een hond een ruk aan de riem geven, geeft dus alleen maar stress. En ook nog eens niet prettig voor een goede vertrouwensband met je hond.

    Aan onze hond merk ik dat ze steeds rustiger wordt, (omdat ik dus anders met haar omga dan voorheen) dat ze beter kan en durft aan te geven wat ze wel en niet wil. Ook voor mij een goede leerweg, want soms wil ze geen contact met een andere hond en dat vinden de bazen van de andere hond dan weer minder leuk. Dus ik leer ook grenzen aan te geven en voor mijn hond op te komen. Dan hoeft zijzelf ook meteen minder grenzen aan te geven. (grommen)

    Ook in het contact met onze kleine kinderen gaat het super, de kinderen kan ik beter uitleggen wat Puk nodig heeft en hoe we dat kunnen geven. De kinderen vinden dat ook fantastisch, ‘een goede mens zijn voor Puk’ vinden we allemaal leuk! Want, we krijgen er zo veel knuffels en aandacht voor terug van Puk.

    Ik zal even moeten wachten om het vervolg van de ‘samen op pad’ te kunnen doen, want we krijgen er een kindje bij. Als de tijd er weer is zijn Puk en ik er zeker weer bij!!!

    Puk laat elke dag merken dat zij een cognitief dier is, die heel gelukkig is met alle juiste inzichten die ik van Angelique heb gekregen. Ik raad het iedere honden liefhebber aan!!! (ja, ook de mensen die al jaren honden hebben en een zee aan ervaring hebben. Ik heb ook een sloot aan ervaringen met honden. Maar…. wat ik bij Angelique heb geleerd wist ik niet, ik was helemaal verkeerd ‘opgevoed’/ opgeleid! Dus ik raad iedereen aan: ga de uitdaging aan en herzie je overtuigingen en stellingen. ) Heel veel plezier!

  7. Lisette van Beek juli 7, 2015 bij 16:35 #

    Lieve Angelique, ik wil je bedanken voor je bezielende begeleiding tijdens de basiscursus “Samen op Pad”.
    In korte tijd zie ik en mijn omgeving dat Lola (en ik :-)) een stuk relaxter zijn geworden tijdens het uitlaten en dat in 5 lessen tijd!! We zijn er nog niet maar het motiveert enorm om de ingeslagen weg, naar ontspanning en sociaal vaardig gedrag ten aanzien van andere honden, te vervolgen. Nogmaals dank!

  8. Francis Vronik juni 15, 2015 bij 17:37 #

    Begin van dit jaar (2015) heb ik samen met Grover het traject “Samen Leven-Samen Groeien” bij Angelique en Jerome gevolgd. Het was erg fijn om onder hun bezielende leiding (nog) bewuster met mijn hond bezig te zijn en me bewuster te worden van Grover’s positieve eigenschappen en natuurlijk mijn eigen rol in het geheel.
    Nu kan ik vaker een figuurlijk stapje achteruit doen om zijn gedrag objectiever te bekijken en het me minder persoonlijk aan te trekken.
    Het mooie van deze manier is ook dat je er altijd mee verder kunt en het op alles kunt toepassen.

    Angelique en Jerome; nogmaals bedankt!

  9. Lydia Bol juni 1, 2015 bij 09:18 #

    Samen met mijn hondje Velvet heb ik het traject “Samen Leven-Samen Groeien” gevolgd. Ik heb er veel van geleerd. Velvet was altijd nogal snel met uitvallen naar andere honden en zelfs met bijten van mensen die onverhoeds vlak langs mij liepen. Dat zijn onzekerheid werd gevoed door mijn eigen gevoel van onzekerheid (ik ben slecht ter been) was nogal duidelijk, maar wat doe je eraan?

    Tijdens het traject heb ik handvatten gekregen om mijn eigen onzekerheid in perspectief te plaatsen en mij er niet door te laten overheersen. Zo kan ik nu veel rustiger reageren op andere mensen en honden die ik buiten tegen kom en ook Velvet is daardoor nu een stuk relaxter. Hij hoeft niet meer persé te blaffen tegen alle andere honden die we tegen komen en ook op vreemde mensen reageert hij nu veel rustiger. Soms laat hij zich zelfs aaien door vreemden en bij medewerkers van de plantsoenendienst met hun oranje hesjes en schoffels hoef ik niet meer uit de buurt te blijven. Hij loopt er rustig langs zonder te proberen deze “engerds” te grijpen.

    Het traject heb ik ervaren als een prettige afwisseling tussen theoretische uitleg en praktijkoefeningen, en het was ook voor Velvet leuk om mee te doen. De prettige, rustige en plezierige manier waarop Angelique en Jerome dit traject vorm hebben gegeven draagt zeker bij tot het succes ervan; wat we er geleerd hebben, heeft een blijvend effect. Ik ben blij dat ik heb deelgenomen (Velvet ook) en ik kan het iedere hondenvriend aanraden.

  10. Roos januari 5, 2015 bij 19:38 #

    Ik deed het Traject “Samen Leven – Samen Groeien”. Ook met een hond als Puk, lief, betrouwbaar, vriendelijk. Ben ik heel blij wat ik allemaal heb geleerd en dat de inzichten (ik pas het zo veel mogelijk toe) ook echt enorm prettige gedragsveranderingen bij mezelf en de hond hebben gegeven.

    Want ook een VRIENDELIJKE, TOLERANTE hond heeft haar GRENZEN. Gelukkig! Die van mezelf en van haar leer ik steeds meer zien en ik bewaak ze. Ik vind het een leuke manier van omgaan met het leven en met de hond! Rust, rust, rust, ruimte, afstand, tijd (dus goed plannen!, want ik heb een druk schema, jong gezin, werk, ambities, huishouden, dieren, sociale dingen, familie!!!) wederzijds respect, vriendelijke samenwerking en ongedwongen puur contact! Dat wil toch iedereen?!?!

Geef een reactie

error: Alert: Content is protected !!