Top menu

Online cursus How2Talk2Dogs

Een 5-weekse intensieve online cursus voor mensen die samenleven met een hond en zich willen verdiepen in de belevingswereld van hun hond. Die willen genieten met hun hond en vanuit wederzijds vertrouwen een relatie op willen bouwen. Voor mensen die willen dat hun hond blij en ontspannen door het leven kan gaan.

Deze cursus is voortgekomen uit de visie van waaruit ik in het leven sta, de opleidingen die ik gevolgd heb op zowel het gebied van honden als mensen en mijn jarenlange ervaring in het werken met mens en hond. De cursus biedt een scala aan handvatten voor elke hondeneigenaar die vanuit gevoel en met respect voor de autonomie van de hond(en) wil leren samenleven met zijn/haar hond(en).

Veel mensen die met een hond samenleven, worstelen met het gedrag van hun hond. Of zien door de bomen het bos niet meer, door de vele verschillende stromingen, methoden en adviezen, waar je op het internet uit kunt kiezen. Hoe moet ik nu met mijn hond omgaan? Hoe zorg ik ervoor dat mijn pup stabiel opgroeit? Hoe voorkom ik probleemgedrag? Hoe los ik probleemgedrag op? Dit zijn vragen die ik veel hoor.

De laatste jaren wordt er veel onderzoek gedaan naar de werking van het brein van honden en het hieruit voortvloeiende gedrag, naar hun communicatie en emoties. Er zijn veel nieuwe inzichten over onze hond. De oude traditionele trainingsmethoden sluiten hier simpelweg niet meer bij aan.

Volg je gevoel

Gaan de traditionele trainingsmethoden tegen je gevoel in? Wil je op een respectvolle manier met je hond omgaan?

Deze cursus is ontwikkeld voor mensen die meer vanuit hun gevoel met hun hond(en) om willen gaan. Er vindt een verschuiving in bewustzijn plaats en die laat zich ook zien in de omgang met onze honden. We willen niet alleen maar een gehoorzame hond; we willen dat het welzijn van onze hond goed is en dat is niet hetzelfde.

Resoneert dit bij jou, maar weet je niet hoe je anders met je hond om kunt gaan, dan zal deze cursus je op weg helpen en de antwoorden geven die je zoekt.

In deze cursus leer je te observeren welke behoeften jouw hond heeft, hoe zijn belevingswereld is en hoe je hier op aan kunt sluiten voor een ontspannen en vrolijke hond. Je leert communicatie(signalen) en stress herkennen en op een zodanig  juiste manier te reageren dat je een vertrouwensband met je hond opbouwt

Dit is GEEN nieuwe methode!
Het is een andere manier van kijken, een bewustzijnsontwikkeling,
het transformeert de omgang met je hond.

Hoe kun jij ervoor zorgen dat jullie samen (weer) kunnen genieten?

How2Talk2Dogs bevat uitgebreide kennis gebaseerd op:

√ De werking van het brein

√ De behoeften van de hond

√ Communicatie op breed vlak

√ Erkennen van emoties bij de hond

√ Belevingswereld van de hond

Wil je samenleven met je hond vanuit verbinding en vertrouwen? Heb of krijg je een hond die al volwassen is of juist een pup? Ervaar je gedragsproblemen bij je hond? Heb of krijg je een hond uit het buitenland? Heb je al verschillende gehoorzaamheidscursussen gedaan, maar voel je onvoldoende verbinding met jouw hond? Dan kan How2Talk2Dogs iets voor je betekenen door een totaal andere visie op de omgang met onze hond(en).

In de How2Talk2Dogs leer je de essentiële kennis en vaardigheden die iedereen die met één of meerdere honden samenleeft zou moeten weten en kunnen. Je leert jouw hond echt begrijpen.

Je krijgt tools om een sterke relatie met je hond op te bouwen. En je leert hoe jouw hond van nature leert, en dat commando’s helemaal niet nodig zijn. Je zult zelfs gaan begrijpen waarom commando’s onwenselijk zijn.

Kortom, samenleven vanuit harmonie op een natuurlijke manier. Daardoor is de How2Talk2Dogs zowel geschikt voor ervaren hondeneigenaren als voor eigenaren die net aan hun eerste hond of pup beginnen.

Ja, ik doe mee! (1)

Herken je dit?

   • Je hebt een training met je hond gevolgd, maar de aanpak om je hond te corrigeren en/of te domineren voelt niet goed.
   • Je hond is erg nerveus of angstig en je weet niet hoe je hier mee om moet gaan.
   • Je verheugt je op je nieuwe pup, maar bent onzeker of je hem wel goed kunt opvoeden.
   • Je hebt wel een cursus met je hond gevolgd, maar in de praktijk loop je toch tegen problemen aan.
   • Je hebt een hond uit het buitenland en merkt dat hij een andere omgang nodig heeft, maar je weet niet hoe.
   • Je hebt een pup of volwassen hond en wilt zo met het dier samenleven dat jullie er allebei plezier aan beleven.

Genieten met je hond kan wel, met de juiste kennis

Juist in deze tijd kun je door alle kennis die voorhanden is zorgen voor een fijn leven samen met jouw hond. Deze inzichten leren ons anders met onze hond om te kunnen gaan dan voorheen.

Je hoeft niet te domineren en te corrigeren om een sociale en lieve  hond te krijgen, juist niet! Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Al duizenden hondeneigenaren hebben een fijne en diepere band met hun hond door een andere kijk op en andere omgang met hun hond.

Doordat ik honden beter heb leren begrijpen, kan ik jou ook leren hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw hond goed in zijn vel zit en een sociale, vriendelijke én blije hond is.

Een hond die prima luistert, maar waarbij jij ook oog hebt voor zijn/haar eigenheid, belevingswereld en behoeften.

Dit heb je o.a. nodig om in harmonie met jouw hond samen te kunnen leven

√ Hoe je jouw hond ziet. Hoe kijk jij naar jouw hond? Vaak wordt er nog verteld dat een hond vanuit rangorde gemotiveerd is en dat je moet zorgen dat jij de baas bent. Deze theorie is al decennia achterhaald. Je leert in deze cursus van waaruit jouw hond dan wel gemotiveerd wordt en wat zijn werkelijke behoeften zijn. Zie je hem als een hond die gewoon moet luisteren? Of wil je dat hij ook plezier heeft in het leven, en hoe zorg je hier dan voor? Je leert hoe je rekening kunt houden met de intrinsieke motivaties van jouw hond.

√ Weten waarom straffen en belonen niet handig is. In het algemeen wordt een hond gestraft of beloond voor bepaald gedrag. Om in harmonie en vanuit ontspanning samen te leven is er iets anders nodig.

√ Kennis over de communicatie van jouw hond. Je moet begrijpen hoe jouw hond communiceert om met verschillende situaties om te kunnen gaan. Hoe herken je zijn lichaamstaal? Wat communiceert hij? Hoe herken je stress? Leer jouw hond te verstaan om vertrouwen op te bouwen.

√ Een betrouwbaar mens kunnen zijn. Er wordt veel geschreven over leiderschap. Iedereen die een hond heeft (en ook mensen die geen hond hebben) weet je te vertellen dat je de baas moet zijn over je hond. Maar is dat wel zo? Hoe bouw je een relatie vanuit gelijkwaardigheid op? En kan dat? Leer in deze training om leiderschap zoals het vroeger werd uitgelegd en begrepen, los te laten.

√ Weten hoe jouw hond leert. We leren in onze samenleving honden gedrag en commando’s aan door conditionering; hier is de omgang met onze hond in het algemeen op gebaseerd. Maar is dit wel zo fair voor het welzijn van jouw hond?  Jouw hond is een cognitief, een lerend wezen. In deze cursus krijg je inzicht over het effect van conditionering en maak je kennis met hoe het anders kan.

Ja, ik doe mee!

In deze online cursus zet je de eerste stappen om op een andere manier met jouw hond om te gaan

en hem zo meer kwaliteit van leven te geven. 

contact liggen

Bouw een sterke band op

Begrijp je hond

   • Leer te kijken naar het gedrag van jouw hond en dit juist te interpreteren volgens de inzichten vanuit de (neuro)psychologie.
   • Leer de kalmerende signalen waarmee jouw hond communiceert herkennen en hoe je deze zelf kunt toepassen.
   • Ontdek hoe je stress kunt herkennen en wat de invloed is van stress op het gedrag en welzijn van jouw hond.
   • Ontdek wat jouw hond werkelijk nodig heeft en hoe jij in die behoeften kunt voorzien.

Samenleven vanuit Verbinding

   • Je leert wat er nodig is om een band vanuit vertrouwen, respect en begrip op te bouwen met jouw hond.
   • Je leert hoe je (bege)leiderschap anders in kunt vullen.
   • Ontdek wat jouw hond van jou nodig heeft. Het belang van een kalm en zelfverzekerd mens zijn.

Natuurlijk samenleven zonder training

   • Je leert wat de nadelen zijn van geconditioneerde commando’s.
   • Je leert hoe jouw hond van nature leert.
   • Je krijgt inzicht in waarom je jouw hond liever niet (veel) zou willen conditioneren.

In deze cursus leer je de complete basis om je hond te begrijpen en hoe je de eerste stappen kunt zetten naar een leven vanuit verbinding.

veranderen
Voor wie is deze cursus geschikt?

 • Wanneer je het welzijn van jouw hond belangrijk vindt.
 • Als jij ervoor open staat om op een gelijkwaardige manier met jouw hond om te gaan.
 • Als jij “open minded” kunt zijn en ook naar jezelf wilt kijken.
 • Wanneer jij jouw hond wilt helpen om zelfverzekerd in het leven te staan.
 • Als jij je wilt verdiepen in de belevingswereld van jouw hond.
 • Als je weer of meer wilt genieten samen met jouw hond.
 • Als je je onzeker, gefrustreerd of angstig voelt door bepaald gedrag van jouw hond.
 • Je hebt een pup of krijgt binnenkort een pup en wilt direct een goede start maken met jouw hond.
 • Je wilt je pup zo laten opgroeien dat zijn ontwikkeling en ontspannen samenleven voorop staat.
 • Als je een hond uit het buitenland hebt en hem graag wilt begrijpen, zodat jullie met plezier samen kunnen leven.

Voor wie is deze cursus niet geschikt?

 • Als jij vast wilt houden aan dominantie, correctie en hiërarchie.
 • Als je niet aan jouw eigen gedrag wilt werken door zelfinzicht.
 • Wanneer je een quickfix oplossing voor jouw hond wilt.
 • Wanneer je de relatie met jouw hond niet belangrijk vindt en een hond wilt die commando’s kent en deze direct uitvoert als je dat van hem vraagt.
 • Als je gewoon een hond wilt die luistert, punt.

Ja, ik doe mee!

Enkele reacties van de deelnemers

In juni/juli (2016) gaf ik een try-out van deze online cursus. Lees hieronder wat een aantal van de deelnemers schreven in het evaluatieformulier van de cursus.

Op de vraag of deze cursus aan hun verwachtingen had voldaan, zeiden ze:

De cursus is inmiddels 5 keer gegeven en 71 mensen zijn jou voorgegaan. Elke keer vinden er weer zulke mooie ontwikkelingen plaats.

Voor meer referenties, klik hier.

Leren van een ervaren hondengedragsdeskundige

How2Talk2Dogs wordt gegeven door mij, Angelique van Kuijk. In 2004 heb ik Kangani opgericht. Ik ben opgeleid tot “traditioneel” profielfoto
hondengedragstherapeut, maar in de afgelopen jaren heb ik veel geleerd vanuit de visie van o.a. Turid Rugaas, Sheila Harper, John Bradshaw en Angela Stockdale. Dit zijn mijn inspiratoren en bij hen heb ik inmiddels diverse seminars en workshops gevolgd. In 2014 volgde ik de opleiding Learning Dog, waardoor mijn kennis en inzichten nog meer verdiept zijn. De omgang met honden is door mijn eigen bewustzijnsontwikkeling enorm verandert.

Inmiddels heb ik honderden hondeneigenaren begeleid bij de opvoeding en oplossen van gedragsproblemen van hun hond(en). Ik heb een 4-jarige opleiding tot coach (NLP master en TCC) gevolgd, waardoor ik ook jou goed kan begeleiden bij de obstakels die jij tegenkomt.

Mijn visie is dat een hond een eigen beleving van de wereld heeft en het recht heeft om in dit leven zichzelf te ontwikkelen. Wij kunnen hen daarbij helpen. De basis is een relatie gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Je kunt met een hond samenleven vanuit gelijkwaardigheid, zonder overheersen of dwingen. Ieder mens heeft het vermogen om te ervaren dat elke relatie in vrijheid geleefd kan worden. Vrijheid verkrijg je door kennis en innerlijke balans. Honden zijn een onbevooroordeelde en eerlijke leermeester.

Bij het samenleven met jouw hond is niet alleen kennis over jouw hond nodig; jezelf leren kennen en je bewust worden van je eigen gedrag, emoties en energie dragen in sterke mate bij aan het harmonieus en met plezier samenzijn met je hond.

Eerstvolgende cursus start 1 APRIL 2017

De cursus is een intensief groeitraject met een kleine vaste groep en begeleiding en start op zaterdag 1 april weer. Gedurende 5 weken komt er elke week een online theorieles, ondersteund met foto- en filmmateriaal, beschikbaar. Zaterdag 6 mei wordt de cursus via de facebookgroep afgesloten. Je kunt de lessen op je eigen tijd en tempo volgen, dus je hoeft niet perse op deze dagen beschikbaar te zijn. En je kunt zelfs na de cursus verder of alles nog eens doornemen, omdat alles beschikbaar blijft. Je kunt dus ook altijd KOSTELOOS de updates bekijken!

De facebookgroep start ook op 1 april 2017.

De webinars worden gedurende de 5 weken, wekelijks op de donderdagavond (m.u.v. 27 april) van 20.00u-21.00u gegeven:

donderdag 6, 13 en 20 april
vrijdag 28 april
donderdag 4 mei

Wanneer je niet kunt op (een van deze) avonden, kun je je vragen aan mij mailen, ik zal ze dan wel bespreken. Je kunt de opnames op een later tijdstip terugkijken, dus je mist dan niets. De opnames zullen altijd beschikbaar blijven.

Ja, ik doe mee!

+ Levenslange toegang tot de online theorielessen.
Dit betekent dat je alle updates altijd krijgt.

+ + Na de cursus deelname aan een geheime facebookgroep om in contact te komen met ALLE deelnemers aan de cursussen.
√ Maak wandelafspraken met gelijkgestemden.
√ Bekijk de Q&A webinars van andere cursussen.
√ Zoek iemand die op jouw hond wil passen.
√ Blijf op de hoogte van interessante artikelen die ik daar plaats.
√ Doe mee met activiteiten met je hond die alleen voor deelnemers van de online cursus zijn.

*De cursus wordt gegeven met online begeleiding.

**Er is plek voor maximaal 15 deelnemers.
Op deze manier kan ik iedereen de nodige feedback geven
en begeleiden bij de opdrachten.

Investering

Dit is een intensieve cursus die een veranderingsproces op gang brengt. Realiseer je dus goed dat het geen traditionele “hondentrainingscursus” is. Ik heb alle kennis die ik in verschillende (vooruitstrevende) professionele opleidingen opgedaan heb -en die belangrijk is voor jou om jouw hond te begrijpen en een verbindende relatie op te bouwen- hierin verwerkt. Met mijn praktijkervaring van 12 jaar, en mijn coach-vaardigheden, begeleid ik jou vol enthousiasme op een positieve manier. Ik ben dagelijks in de facebookgroep aanwezig om het leerproces van alle deelnemers te begeleiden.

Op de vraag wat de deelnemers van mijn begeleiding vonden, zeiden ze:

Schermafbeelding 2016-08-10 om 22.03.10

Deze cursus is inmiddels door 71 deelnemers als zeer waardevol ervaren. Door deze cursus ga je jouw hond echt begrijpen en met respect voor de autonomie van jouw hond samenleven met veel plezier. Jullie relatie en kwaliteit van samenleven transformeren naar een hoger (dieper) niveau.

Investering € 395 (incl. 21% b.t.w.)

Profiteer t/m 22 maart van € 100 vroegboekkorting en betaal € 295

Heb je nog vragen?

‘Is deze cursus wel iets voor mij?’  Deze cursus is  geschikt voor alle hondeneigenaren, die bereid zijn te investeren. Niet alleen geld, maar ook tijd en moeite. Omdat je het waard vindt. Voor jouw hond, maar zeker ook voor jezelf. Alles wat je nodig hebt is je bereidheid, inzet en tijd. De deelnemers aan de try-out besteedden gemiddeld zo’n 1-3u per week aan de theorieles en 3-8u per week aan het doen van de praktijkopdrachten en delen in de facebookgroep. Ik reik je mogelijkheden en oplossingen aan en jij gaat ermee aan de slag, zo intensief als jij wilt en kunt. Want het is ook gewoon een kwestie van doen. ‘Voor welke honden is deze cursus bedoeld?’  In principe is hij geschikt voor hondeneigenaren met honden van elke leeftijd, ongeacht ras/kruising. Ook als je binnenkort een pup krijgt of voornemens bent een pup aan te schaffen. De principes zijn namelijk geldig voor alle honden. Zie hier een leuke opmerking van een deelneemster die in augustus haar pup krijgt:

opmerking Iris

Wanneer je een hond hebt die probleemgedrag vertoont, is deze cursus ook zeer waardevol. Hoewel ik niet specifiek in zal gaan op het “probleemgedrag”, leer je in deze cursus wel waar de oorzaken kunnen liggen en dat je hem, wanneer je op een andere manier met je hond omgaat, kunt  helpen om beter met de moeilijke situatie om te gaan. Er was ook een aantal deelnemers met honden uit het buitenland. Juist ook voor deze honden is de kennis en manier van omgaan die je in deze cursus leert erg waardevol. Straathonden staan nog dicht bij de natuur en hebben vaak moeite om in deze maatschappij ontspannen te kunnen functioneren. Je leert hoe je jouw hond helpt meer zelfvertrouwen op te bouwen. Een post, die een deelneemster met twee hondjes uit het buitenland op haar tijdlijn deelde:

‘Is begeleiding op deze manier wel veilig en zinvol?’ Ja! Dat kan ik met stelligheid zeggen door de ervaring die ik heb opgedaan met de twee try-out groepen van resp. 15 en 14 deelnemers, afgelopen juni/juli. De facebookgroep is veilig en biedt alle privacy, omdat deze niet alleen besloten maar ook geheim is. Dat betekent dat niemand kan zien dat je er lid van bent. Je kunt zelfs een account met een schuilnaam aanmaken. Ik weet uit ervaring dat het delen van jouw ervaringen bij de opdrachten en het kunnen delen van je eigen filmpjes op deze manier heel leerzaam is. Je zult mijn voortdurende steun hebben. En het contact met andere deelnemers is ook heel motiverend en ondersteunend. Je zit in een groep met gelijkgestemden. De webinars waar iedereen zijn/haar vragen kan stellen en waar ik dan uitgebreid op antwoord, zijn ook heel waardevol gebleken.

‘Het is wel veel geld.’  De prijs wijkt zeker af van wat je wellicht gewend bent bij traditionele hondencursussen. Maar daar kun je deze cursus ook niet mee vergelijken. Eerder met een (korte) opleiding dan met een standaard hondencursus. En vergelijk het bijvoorbeeld eens met een dagje pretpark, een weekendje weg met je gezin of de zomervakantie. Wat levert dat duurzaam op? Wat je in deze cursus leert, kun je de rest van je leven gebruiken in de omgang met je hond én toekomstige honden. Hoe waardevol is dat?

In het evaluatieformulier van de try-out stelde ik de vraag: “V8: Ik ben van plan om voor deze cursus € 395 te vragen. Als je nagaat wat deze cursus jou heeft opgeleverd, wat vind je dan van dit bedrag?”
“Het is een hele uitgave natuurlijk en ook omdat het via de computer is, maar alle tijd die erin gestoken wordt door jou en met alle inzichten die ik opgedaan heb, zou het mij zeker wel waard zijn, het is levensveranderend!!”

“€ 395 is veel geld voor een online cursus ook al duurt deze 5 weken. Maar als ik na ga wat het me heeft opgeleverd, ja dan is het die prijs zeker waard!”

“Goed, Ik kan mij voorstellen dat het niet voor iedereen zomaar op te brengen is. Maar het is het geld dubbel en dwars waard.”

‘Hoe werkt de begeleiding als mijn partner ook mee wil doen?’ Uiteraard is het een heel goed idee om allebei mee te doen. Als je me na de bestelling even mailt wie je partner is, zijn/haar naam en e-mailadres doorgeeft, dan kan deze ook deelnemen aan zowel de facebookgroep als de webinars. Dat kost je niets extra! (NB. dit geldt alleen voor de volwassenen in het gezin.)

‘Ik heb een drukke baan, is het wel handig om nu te starten?’ Die vraag kan ik moeilijk beantwoorden, omdat het voor iedereen anders is, hoeveel tijd en energie je nog overhoudt. Wat ik wel kan zeggen is dat je de lesstof geheel in je eigen tempo kunt doornemen. De opdrachten worden wel drie keer per week in de facebookgroep gezet en besproken, maar je kunt er op een later tijdstip ook nog van leren. De facebookgroep blijft bestaan en daar kun je altijd weer in terugkijken. En als je een keertje niet bij het webinar kunt zijn, mail me dan je vragen, dan kan ik ze toch beantwoorden en kun je achteraf de opname bekijken. Ook deze opnames blijven altijd beschikbaar. Maar de belangrijkste reden om nu te starten is natuurlijk: hoe eerder je begint, hoe eerder je er profijt van hebt. En die drukke baan heb je waarschijnlijk over een paar jaar ook nog.

‘Ik twijfel tussen deze cursus en een ander aanbod, bijvoorbeeld individuele begeleiding.’ Als je twijfelt, of deze cursus de beste optie is voor jouw situatie, neem dan contact met me op. Stuur een mail naar angeliquevankuijk@me.com. Dan overleggen we samen wat jou het beste verder kan helpen.

Is jouw vraag nog niet beantwoord, neem dan gerust contact met me op. 

 

Schermafbeelding 2014-11-08 om 21.31.08

Reacties zijn gesloten.

error: Alert: Content is protected !!