Top menu

Online cursussen

How2Talk2Dogs – 5 weekse online cursus 

Een intensive cursus waarin je een op rangorde en training gebaseerde relatie transformeert naar een relatie vanuit verbinding en gelijkwaardigheid.

Deze cursus start 10 september 2016 als online cursus. 

Er is plek voor maximaal 15 deelnemers.

Hierin leer je de essentiële kennis over wat iedere hondeneigenaar, die vanuit zijn/haar gevoel met zijn/haar hond om wil gaan, zou moeten weten en kunnen.

Week 1
Gedrag begrijpen als eerste stap naar een verdiepende relatie met je hond.
Week 2
Hoe je moeiteloos kunt omgaan met je hond door aan te sluiten op zijn behoeften.
Week 3
Je leert alles wat je moet weten over communicatie van en met je hond.
Week 4
Stress: wat is het, hoe herken je het en wat kun je er aan doen, zodat je hond ontspannen blijft.
Week 5
Een andere kijk op leiderschap en training

In deze cursus zet je de eerste stappen om op een andere manier met jouw hond om te gaan en samen te leven vanuit verbinding en vertrouwen. Je leert communiceren en omgaan met je hond vanuit het perspectief van jouw hond. Ontspannen samenleven en een sterke band voor een levenlang samen genieten.

De How2Talk2Dogs is zowel geschikt voor ervaren hondeneigenaren als voor eigenaren die net aan hun eerste hond of pup beginnen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

In contact

In contact

Wat wil  jij?

Ik wil graag meer online cursussen ontwikkelen en wat ik belangrijk vind is dat ik jou en je hond daarmee help om samen van het leven te kunnen genieten. Laat in een reactie hieronder achter waar jij interesse / behoefte aan hebt. Als er veel vraag is naar een bepaald onderwerp ga ik kijken of ik daar een cursus voor kan ontwikkelen.

Ik ben benieuwd naar je reactie!

10 reacties op Online cursussen

 1. Anneke mei 15, 2016 bij 17:03 #

  Mijn hond (beagle van 2 jaar oud) gaat platliggen op de grond zodra er een andere hond haar tegemoet komt. Soms wacht ze tot de hond bij haar is en wordt er gesnuffeld en is het klaar. Soms neemt ze een aanloop richting de hond. Ik vraag me af waarom ze dit doet en hoe ik hier mee om moet gaan. Moet ik haar de ruimte geven tot de hond nadert of juist niet. Meestal wacht ik het af omdat ze niet meer voor of achter wil en haar ook niet wil dwingen. Maar dan kan een wandeling best lang duren. Ik ben benieuwd of jouw training hier inzicht in geeft?

  • Angelique van Kuijk mei 20, 2016 bij 19:42 #

   Hallo Anneke, er kunnen verschillende redenen zijn voor een hond, waardoor je dit gedrag ziet. In de online-cursus wordt hier zeker aandacht aanbesteedt, vooral omdat het veelvoorkomend is en mensen niet goed weten hoe hiermee om te gaan.

 2. Marjolein februari 20, 2016 bij 16:44 #

  Mijn interesse gaat ook uit naar een uitvallende hond/kat. Mopperen in huis om van alles wat hij hoort. Het veel te snel benaderen van een andere hond. Zich opdringen of uitlokken hoe ver hij gaan kan bij een andere hond (snappen, hoge houding).
  Heb 2 honden waarvan 1 een Roemeentje. Heel herkenbaar wat hier al eerder is aangegeven.
  Helaas komt dit veel vaker voor bij buitenlandse honden. In de gene zit toch het survivallen. Het niet vertrouwen van…
  Ik kijk graag naar honden en hun gedragingen, Verdiep me er graag in. We zijn al een heel eind op de goede weg met hem. Zijn gedrag was veel explosiever en het mopperen ging einde middag en de hele avond door.
  Helaas heeft de andere hond wat mindere eigenschappen overgenomen van deze jongeman. Ondanks dat straalt zij veel rust voor hem uit. Zij helpt mij ook om hem op te voeden en een goed voorbeeld te laten zien.
  Ik ga nog wel eens naar dingen op internet te raad en kwam hier onlangs op terecht.
  Het is misschien kort dag, maar misschien is het nog wel iets om mee te nemen in deze cursus.
  Helaas woon ik in het noorden dus bijna geen mogelijkheid om daar een cursus te volgen. Misschien is een online cursus wel wat voor me en geeft me nog wat meer inzichten en houvast.

 3. Fon februari 1, 2016 bij 22:04 #

  Wanneer zou ik de online cursus kunnen volgen over uitvallende hond (reactief)?

  • Angelique van Kuijk februari 1, 2016 bij 22:11 #

   Hallo Fon,

   Op dit moment ben ik bezig met de laatste opname van filmpjes. Ik verwacht dat het deze maand online komt.

 4. AAA november 6, 2015 bij 09:35 #

  Onze hond ( 2,5 jaar) gaat uitvallen naar andere honden.

 5. Nanda Oudendijk augustus 9, 2015 bij 01:03 #

  Vanwege crisis, scheidingen en hulpprogramma’s zijn er steeds meer honden die een nieuw baasje zoeken. Ook kiezen meer mensen voor deze (volwassen) herplaatshonden (particulier, asiel, buitenland). Deels uit ideologische overwegingen, deels omdat een pup qua opvoeding veel tijd en energie vergt. Ook ik ga morgen naar een voor mij onbekende hond van bijna 2 jaar kijken, die het niet meer met zijn broer vinden kan. Het is een xherder die op een soort paardenfarm woont waar hij veel buiten is en waar meerdere mensen en dieren zijn. Als het klikt komt hij in een woonhuis met tuin waar ik alleen woon. Deze hond zal al het e.e.a meegemaakt hebben en ik wil hem een stabiele en liefdevolle toekomst kunnen geven.

  De traditionele methode is hem eerst te negeren en met rust te laten, daarna niet teveel met hem te ondernemen en hem tot slot meteen duidelijk te maken wie de baas in huis is. Ik wil liever een band met hem krijgen door wederzijdse aandacht, samen dingen te ervaren en hem te laten weten dat hij veilig en geliefd is. Ik heb hiervoor een pup gehad waarbij ik de opvoeder was maar die ruimte had voor eigen ‘ontplooiing’. Prima hond, kon met alles en iedereen, nooit agressief en geen strijd. Dit is echter een grotere en volwassen hond uit een andere omgeving. Ik heb een natuurlijk overwicht en honden voelen zich goed bij mij, ook de wat fellere werk- en erfhonden.

  Een ‘teamwork training’ waarbij nieuwbakken baasje en hond die eigenlijk in het midden moeten beginnen en tegen een verleden of omgeving die lastig was, zou voor mij (en anderen) zeer gewenst zijn. Teveel honden worden door ‘miscommunicatie’ weer teruggestuurd terwijl dat met beter inzicht niet nodig is. De eerste weken zijn voor beiden erg onwennig en het zou mij iig helpen als ik wist hoe een herplaatshond goed te begeleiden. Ik denk dat een cursus ‘plaats de herplaatser’ echt van deze tijd is. Een paar tips op voorhand zou ik zo wie zo erg leuk vinden.

 6. Gritta Aikema juli 5, 2015 bij 13:52 #

  Mijn hond valt uit naar andere honden.

  • Angelique van Kuijk juli 23, 2015 bij 18:54 #

   Dank voor je reactie Gritta. Hier komt zeker een online-cursus over!

   Als je in de buurt van Lage Vuursche of Garderen woont, dan is de cursus Samen op Pad geschikt. Dit is een cursus van 5 praktijklessen en een online theoriedeel (zie onder menukopje “Hond in Balans”).

   • Dirk Vonk september 3, 2015 bij 20:12 #

    Ik heb sinds kort een Pomerian reutje(gecastreerd) uit spanje lief en aanhankelijk hondje in huis ook makkelijk en slaapt in een stoel of op de bank ,maar ook in zn mand.alleen als we buiten zijn en we komen een andere hond tegen dan raakt hij totaal over zn toeren ,en begint heftig te blaffen enuit te vallen ,er zijn weinig mensen (baasjes)die hier begrip voor hebben ,want als hij bij de hond is is het meestal gelijk over en besnuffelt hij de hond, wij hebben hem nu 1 maand,en weten dat hij vlak voordat hij naar nederland kwam is aangevallen door een hond ,en hij verwondingen in zn nek had die gehecht waren,deze heb ik verwijderd en zijn goed genezen .ik heb 48 jaar ervaring met honden ,maar weet hiermee niet wat ik,moet doen .

Geef een reactie

error: Alert: Content is protected !!