Kangani
Mens en Hond in Balans

Hoef ik echt geen baas te zijn?

dominantie bij honden

Samenleven vanuit gelijkwaardigheid

Anders kijken naar de omgang met onze hond.

Wanneer je je gaat verdiepen in (de opvoeding/training van) je hond, kom je heel veel adviezen tegen. Eén van de nog veel gehoorde adviezen is dat je de baas, de leider moet zijn van je hond. Dit is echter al zo’n drie decennia achterhaald. Toch kun je twijfelen of je echt niet de baas moet zijn.

Deze cursus is voor mensen die openstaan om anders met hun hond om te gaan, maar twijfelen of dit echt kan.

In deze cursus geef ik je de achtergronden en de nieuwste inzichten, zodat je precies gaat begrijpen, waarom dit achterhaald is en hoe je anders met je hond kunt omgaan.

Al mijn verdere cursussen zijn gebaseerd op een levenswijze die verder gaat dan alleen te kijken naar het gedrag, dit te willen veranderen en sturen door middel van training; “het aanleren van ander gedrag en / of commando’s”.

Een visie die uitgaat van de belevingswereld, behoeften en autonomie van de hond. En gebaseerd is op de nieuwste inzichten in sociale interactie, groepsdynamieken, neuropsychologie, ervaringsgericht leren, stress en trauma.

Waarbij de aandacht gelegd wordt op het opbouwen van een vertrouwensrelatie op gelijkwaardige basis en een liefdevolle begeleiding van de hond.

Samenleven met je hond in Verbinding.

Pas dan kun je een ontspannen samenleven met je hond ervaren.

Lessen

Scroll naar boven