Kangani
Mens en Hond in Balans

Dag 1 – Gratis 5-daagse Experience


Let’s Connect Experience – Dag 1Welkom op de eerste dag van deze experience. Bekijk onderstaande video en als je lid bent van de besloten Facebookgroep, deel dan daar jouw antwoorden op de vragen die ik in de video als experience voor deze dag geef.

Lees ook de reacties van anderen om je ervaring te verdiepen. Je kunt op elkaar reageren, wees hierin respectvol naar elkaar. Ga niet in discussie, maar geef positieve reacties om elkaar te inspireren en motiveren.

Wanneer je geen Facebook hebt of geen lid wilt worden van de groep, kun je je antwoorden ook hieronder in het reactieveld onder deze video (scrol naar beneden) plaatsen.


 

Veel plezier vandaag!

11 gedachten over “Dag 1 – Gratis 5-daagse Experience”

  1. Angelique van Kuijk

   Ik weet zeker dat het ook jou kan lukken. Hele kleine stapjes!! Misschien wil je het proberen. Niet voor mij, maar voor jezelf ❤️🙏

 1. Voor mij is verbinding volstromen van liefde voor mijn hond op een bepaald moment ; als ze me overhaalt om toch nog een keer haar te aaien of als ik zie dat ze in haar element is. Ik voel meer verbinding als ik rust in mijzelf voel . Zo ligt zij graag heerlijk op de hei , alleen, ver van alles en iedereen. Ze houdt mij wel in de gaten. Als ik de tijd heb ga ik ook rustig ergens zitten en komt zij vanzelf . Of als we zoekspelletjes doen buiten (wel met voer) zie ik haar genieten en dan geniet ik ook .

 2. Na de avondwandeling hebben we altijd een moment samen knuffelen in de gang . Als ik ermee klaar ben kijkt ze me soms aan met die ogen en dan vind ik het heerlijk om me over te laten halen door haar en toch nog even verder knuffelen.
  Ik stroom vol als ik zie dat ze in haar element is als we in een oerbos lopen , dan zie ik haar staart zo mooi zwieren en haar oren omhoog …
  Voor mij is verbinding volstromen van liefde.

 3. Verbinding betekent voor mij, heel ongedwongen samen zijn, in vol vertrouwen. Met Zieb ervaar ik dat gevoel als ik bijvoorbeeld aan het gitaarspelen ben en dat Zieb zodra ik dat ga doen, heel relaxed bij mij komt liggen en lekker gaat dutten of slapen.
  Of als ik op de bank ga zitten of liggen en ze heel dicht tegen mij aan komt liggen.
  Een heel andere vorm van verbinding kan voor mij ook zijn als we samen door het bos wandelen en zij iets denkt te zien of te horen en we samen stilstaan en samen turen en luisteren. Zij wel aan een lange lijn want het is een enorme jager. Of als we samen gaan speuren (mantrailing) en ik haar helemaal vrij laat en sporen laat uitwerken, maar haar wel weer help als het te moeilijk lijkt te zijn en ze te onrustig wordt. Ik hoor precies aan haar zacht gepiep, als ze het echt niet meer weet. Is echt een wederzijds vertrouwen, zo voelt het. Verbinding vind ik belangrijk omdat ik ze dan ook het meest relaxed is, en we ons allebei het meest op gemak voelen. Er is dan een hechte band en vertrouwen. Mooi om dat te voelen.

 4. Marleen Engelenburg

  ik ervaar verbinding met Doeff als ze me zo vreselijk lief aankijkt; als ze me vertrouwt als ik even weg ga en rustig wacht op mijn terugkomst. Maar ik ervaar het ook als ze op mijn schoenen tegen me aan komt liggen.
  Ik vind het nog steeds moeilijk als ze zo ongerust blaft om, naar mijn idee, veilige voorbijgangers.
  heb al wel ervaren dat ze ontspant als ik haar met zachte woorden geruststel en dat voelt ook als echte verbinding….

 5. Vandaag tijdens mijn koffiemoment: mijn twee honden krijgen dan altijd een stokje. En terwijl ik van de koffie en de honden van hun stokje genoten en we elkaar af en toe even aankeken, toen drong het ooeens tot mij door: dit is verbinding! En ik dacht was is er mooier in de wereld dan dit, Bedankt Angelique voor deze bewustwording.

 6. Bernard Van Maele

  Verbinding met mijn hond betekent voor mij dat ik op dat ogenblik niet denk in termen van ‘Qju en ik’ maar eerder het gevoel heb van wij beiden als één geheel. Dit gevoel doet zich voor als wij samen iets doen waarbij ik aan niets anders denk dan aan hetgene wij aan het doen zijn. Als die verbinding verbroken wordt, denk ik dat het meestal door mezelf komt en de gsm is daar dikwijls de oorzaak van. Dan komt Qju telkens met haar neus de gsm wegduwen en ik denk dat ze dit doet om die verbinding te herstellen. Wat verwacht ik nu van die verbknding? Net zoals je na 30 jaar huwelijk niet zo veel woorden meer nodig hebt om te weten wat je partner denkt of voelt, maar een blik in de ogen of een gelaatsuitdrukkkng al voldoende is, verwacht ik dat Qju en ikzelf gewoon door naar elkaar te kijken weten wat we van elkaar verwachten door onze blik en onze lichaamstaal en dat we elkaar daarkn tegemoet komen.

 7. Pff deze vraag zet me aan t denken en vind t moeilijk om daar antwoord aan te geven? Ik zou graag willen dat hij van mij op aan kan dat ik er voor hem ben en allebij veel liefde en plezier met elkaar mogen beleven. En ik zou hem natuurlijk meer willen begrijpen op sommige dingen waaruit blijkt waarom hij op bepaalde dingen reageer waarop ik me bedenk , waarom doe je zo? Dit omdat er voor mij dan niets aan de hand is( voor hem ook geen bedreiging)
  Deze verbinding zou ik graag willen doorbreken om er mee om te kunnen gaan, voor hem en voor mijzelf. Het zijn maar kleine eenvoudige dingen , en toch zit ik steeds met deze vraagteken. Bijv. n boodschapje doen( markt of winkel) waar hij naast mij staat om te wachten tot dat wij aan de beurt zijn en dan gaat hij uit t niets blaffen en of piepen zodat hij alle aandacht krijgt of vraagt . Heel braaf en rustig beginnen wij en dan….gebeurt het gewoon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven