Kangani
Mens en Hond in Balans

Dag 3 – Gratis 5-daagse Experience


Let’s Connect Experience – Dag 3Welkom op de derde dag van deze experience. Bekijk eerst onderstaande video. In deze video vertel ik over aanraking, wat aanraking doet en leg ik specifiek een techniek uit waarmee je de band met je hond versterkt op emotioneel vlak. Tevens heeft deze techniek, de zogenaamde “Ear Touch” een kalmerend effect op je hond. De Ear Touch is één van de technieken uit de TTouch methode. Een methode die ontwikkelt is door Linda Tellington Jones. Ik heb 2 jaar de opleiding hiervoor gevolgd en werk vaak met deze methode om honden meer zelfvertrouwen te geven en/of te kalmeren.

Als je lid bent van de besloten Facebookgroep, deel dan daar jouw ervaring van de experience van deze dag onder de post met de link naar deze pagina.

Lees ook de reacties van anderen om je ervaring te verdiepen. Je kunt op elkaar reageren, wees hierin respectvol naar elkaar. Ga niet in discussie, maar geef positieve reacties om elkaar te inspireren en motiveren.

Wanneer je geen Facebook hebt of geen lid wilt worden van de groep, kun je je ervaringen ook hieronder in het reactieveld onder deze video (scrol naar beneden) plaatsen.Veel plezier vandaag!

5 gedachten over “Dag 3 – Gratis 5-daagse Experience”

 1. Ooh Donder vind t heerlijk😃…..hij word er helemaal stil van en gaat er uitgebreid er voor liggen😂👍. Deze houden wij er in. Zal het proberen toe te passen als wij andere honden naderen en blijft wachten.

 2. Chica heeft genoten van de TTouch. Het was voor haar de eerste keer, maar ze ging er helemaal voor liggen. Dankjewel voor deze tip. Ik zal het vaak gaan toepassen. Nu weet ik wat ik mag doen als ze dingen een beetje spannend vind. Ik hoef ze niet te negeren, maar mag haar liefdevolle aandacht geven. Heel fijn!
  Ik zou hier nog veel meer tips over willen krijgen. Zit dat in het 3 maanden traject?

  1. Angelique van Kuijk

   Fijn te horen Eline!

   Ja, je mag haar zeker liefdevolle aandacht geven. Negeren is echt achterhaald, dat is gebaseerd op denken vanuit “gedragsverandering”, inmiddels weten we wel beter door vele onderzoeken op het gebied van de werking van de hersenen.

   Het 3 maanden traject zit boordevol tips, theoretische achtergrond informatie, praktische opdrachten, zodat je het kunt integreren in je leven.

 3. Mijn honden, 2 Leonbergers, komen regelmatig een massage halen. Ik neem heel vaak de schouderbladen vanaf het hoofd. Blijkbaar zit daar veel spanning!
  De ear thouch kan ik dan gelijk meenemen als ik dat al niet ongemerkt meenam voor een deel. Ik heb in het verleden een workshop bijgewoond van TThouch. dus ik ga mijn map weer even tevoorschijn tevoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven