Top menu

Online Drie maandenTraject – Transformeer het samenleven met je hond

Een intensief 3 maanden online traject:

Je hond écht begrijpen.

Probleemgedrag voorkomen of oplossen.

Zijn belevingswereld ontdekken.

Samenleven in ontspanning voor mens en dier.

Samen Beleven vanuit Vrijheid en Plezier.


 

Dit traject is interessant voor jou als je:

♥ Je pup wilt laten opgroeien tot een stabiele en vrolijke volwassen hond.

♥ Probleemgedrag wilt voorkomen of zoekt naar een oplossing hiervoor.

♥ Het belangrijk vindt dat je hond luistert, maar je wilt niet altijd met zakken vol voer lopen.

♥ Het belangrijk vindt dat je hond luistert, maar je wilt geen correcties hoeven te gebruiken.

♥ Het belangrijk vindt dat je hond hond kan zijn.

♥ Je wilt verdiepen in de belevingswereld van je hond.

♥ Een relatie met je hond op wilt bouwen vanuit vertrouwen.

♥ Wilt dat je hond blij en ontspannen door het leven kan gaan.

♥ Trainen los wilt laten en je hond weer ruimte wilt geven voor eigen beleving.

 


NU € 100 korting!

Direct starten


Samenleven met een (of meer) hond(en) is een enorme verrijking in je leven. Een hond is altijd blij om je te zien, het is je maatje. Je kunt samen veel plezier beleven, heerlijke wandelingen maken, lekker kroelen op de bank, samen op avontuur of andere leuke activiteiten doen.

Het gaat echter nogal eens mis. Doordat de hond niet goed begrepen wordt, er teveel (irreële) verwachtingen zijn, er vanuit gegaan wordt dat de hond zich wel aanpast, er onbewust teveel over zijn/haar grenzen wordt gegaan en hij in situaties gebracht wordt die meer stress opleveren dan plezier. Hierdoor ontstaat vaak probleemgedrag. Het aantal honden dat uitvalt naar andere honden bijvoorbeeld is enorm in Nederland. Op de meeste hondenscholen wordt nog uitgegaan van de dominantietheorie en wordt de aandacht alleen gelegd op het aanleren van commando’s.

In dit traject leer je in 19 online lessen, ondersteund met videomateriaal en praktijkopdrachten, hoe je zo met jouw hond kunt samenleven dat je problemen voorkomt of oplost en samen ECHT contact en plezier kunt hebben. Je leert andere wegen te bewandelen wanneer blijkt dat je hond een aantal beperkingen heeft, zodat je toch plezier kunt hebben in plaats van dat het je frustreert. Dit traject is gericht op het opbouwen van een vertrouwensrelatie met je huisdier en leert je hoe je jouw hond een liefdevolle begeleiding kunt geven.

Door het volgen van dit traject ga je verder dan je hond alleen commando’s aan te leren zodat hij luistert. Je gaat je serieus verdiepen in de belevingswereld van jouw hond(en). Het gevolg is dat je jouw hond beter gaat begrijpen en er zo voor kunt zorgen dat hij/zij ontspannen door het leven kan gaan. In de praktijk zul je gaan ervaren hoe je hond goed of beter met situaties om leert gaan, dat hij luistert als het nodig is, en  je zult een diepe verbinding gaan ervaren.
Accounts

Wanneer je een pup in je leven verwelkomt

Heb of krijg je een pup, dan kun je hem/haar vanaf heel jong zo leren begeleiden dat je echt het leven samen met een hond kunt krijgen dat jij voor ogen had.

Je pup opvoeden tot stabiele volwassen hond.


Omdat je meteen leert wat belangrijk is voor je pup kun je ervoor zorgen dat je pup ontspannen kan blijven. En zo de wereld op zijn/haar eigen tempo te ondekken. Begeleiden vanuit vrijheid met grenzen.


Dit is de essentiële basis van waaruit een hond kan leren. Want een pup moet nog helemaal leren hoe de wereld in elkaar steekt. Omdat een pup van nature nieuwsgierig is hoef jij alleen maar te leren hoe jij daarin begeleiding kunt geven.


Hoe je dit kunt doen leer je in dit traject. Door de praktijkopdrachten bouw je een sterke band op, zodat je pup op jou gaat vertrouwen, zelfvertrouwen opbouwt en graag naar je zal luisteren.


Je gaat dat helemaal op een natuurlijke manier doen, zodat zakken vol voertjes overbodig zijn. Je legt de focus op de ontwikkeling van het potentieel van je pup, van hieruit volgt er vanzelf sociaal gedrag.

Wanneer je een volwassen hond hebt

Wanneer jouw hond al volwassen is wil je misschien de band verdiepen, wil je leren hoe je jouw hond meer in zijn eigen beleving kan laten zijn, zonder dat dit gevaar oplevert voor de hond zelf of zijn omgeving.


Het kan ook zijn dat je aanloopt tegen gedrag van je hond dat voor problemen zorgt. Denk bv. aan agressie of overmatig blaffen. Het is hierbij belangrijk dat je gaat leren zien wat de oorzaak hiervan is.


Wanneer je de oorzaak gaat begrijpen, dan kun je jouw hond zo gaan begeleiden dat deze zich weer veilig kan voelen. Hierdoor zal ontspanning ontstaan en van hieruit kun je gaan bouwen aan het zelfvertrouwen van jouw hond.


Hoe je dit kunt doen leer je in dit traject. Door de praktijkopdrachten bouw je een sterke band op, zodat je hond op jou gaat vertrouwen,  zelfvertrouwen opbouwt en graag naar je zal luisteren.


Op deze manier kun je zelf voor verandering zorgen. Zonder dat je de focus legt op gedragsverandering. Wanneer de hond namelijk ontspannen is volgt er vanzelf sociaal gedrag.

Wanneer je een hond uit het buitenland hebt

Heb je een hond uit het asiel of uit het buitenland, dan is er een kans dat deze een rugzak(je) aan negatieve ervaringen heeft. Honden die zelfstandig geleeft hebben zullen ook aan de situatie van het leven in een huis met mensen moeten wennen.


Je zul dan echt moeten weten hoe je jouw nieuwe maatje kunt begeleiden. Zodat jij hem/haar echt het leven kunt bieden dat jij graag wilde voor deze hond waar je je hart aan verloren hebt.


Je leert wat de behoeften van je hond zijn, hoe hij communiceert, hoe je stress herkent en reduceert. Honden vertonen vaak gedrag dat verkeerd begrepen wordt. Helaas wordt er dan ook verkeerd gehandeld, met de nodig stress als gevolg.


Hoe je juist kunt gaan begeleiden leer je in dit traject. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je nieuwe maatje zich veilig gaat voelen en jullie een sterke band opbouwen op basis van vertrouwen.


Op deze manier kun je zelf voor zorgen dat je dit in goede banen leidt. Zonder dat je de focus legt op gedragsverandering. Wanneer de hond namelijk ontspannen is volgt er vanzelf sociaal gedrag.


Online leren hoe ik met mijn hond om kan gaan, kan dat wel?

Om op een leuke en ontspannen manier samen te leven en om problemen te voorkomen of op te lossen, heb je meer kennis en inzicht nodig.

Kennis en inzicht kun je opdoen door het lezen van boeken, het internet af te struinen, waar je allerlei tegenstrijdigheden vindt die je niet kunt plaatsen, omdat je het geheel niet kunt overzien. Je kunt cursussen en lezingen volgen, maar leren door middel van een online traject heeft verschillende belangrijke voordelen:

  1. Je wordt stapje voor stapje begeleid om het samenleven met je hond te transformeren
  2. Je kunt de lessen en video’s steeds weer terugkijken, zodat je de informatie nog beter opneemt
  3. Je kunt de lessen op elk moment dat het jou uitkomt bekijken
  4. Je hoeft er niet de deur voor uit
  5. Je krijgt gewoon opdrachten die je in de praktijk gaat uitvoeren, op je eigen tijd, in je eigen omgeving
  6. Er is een grote online besloten Facebookgroep voor het delen van je ervaringen. Hier krijg je feedback en inspireer je elkaar

Goed om te weten; De online lessen en video’s blijven altijd beschikbaar voor je! Ook blijf je toegang houden tot de besloten Facebookgroep.


Online leren werkt!


Jouw Investering

Je kunt DIRECT starten.Free Trial

Projects

SSL

SSL

Storage

Domains

Sub-domains

Sub-domains

Sub-domains

Sub-domains

€ 247

NU

€ 147

   Inclusief 7-dg. Introductiecursus

t.w.v. € 47

√  Wekelijkse motivatie mails

√   19 Online theorielessen

√  19 Praktijk opdrachten

√  12 Inleidende video's

over de les

  12 video's met opdrachtbespreking

√  33 Q&A opnames

ad. 1u/keer

√  4 Extra Videolessen 

√  Werkboek Introductiecursus

√  Werkboek 3 maanden Traject

*Werk je professioneel met honden? Dan is er een ander programma en gelden er andere prijzen. Neem contact met mij op.


Dit traject is voortgekomen uit de visie van waaruit ik in het leven sta, de opleidingen die ik gevolgd heb op zowel het gebied van honden als mensen en mijn jarenlange ervaring in het werken met mens en hond. Dit basistraject biedt een scala aan handvatten voor elke hondeneigenaar die vanuit gevoel en met respect voor de autonomie van de hond(en) wil leren samenleven met zijn/haar hond(en).

Veel mensen die met een hond samenleven, worstelen met het gedrag van hun hond. Of zien door de bomen het bos niet meer, door de vele verschillende stromingen, methodes en adviezen, waar je op het internet uit kunt kiezen. Hoe moet ik nu met mijn hond omgaan? Hoe zorg ik ervoor dat mijn pup stabiel opgroeit? Hoe voorkom ik probleemgedrag? Hoe los ik probleemgedrag op? Dit zijn vragen die ik veel hoor.

De laatste jaren wordt er veel onderzoek gedaan naar de werking van het brein van honden en het hieruit voortvloeiende gedrag, naar hun communicatie en emoties. Er zijn veel nieuwe inzichten over onze hond. De oude traditionele trainingsmethoden sluiten hier simpelweg niet meer op aan. Daarom heb ik dit uitgebreide traject ontwikkeld, gebaseerd op een andere manier van omgang met onze honden en op de nieuwste kennis.Volg je gevoel

Gaan de traditionele trainingsmethoden tegen je gevoel in? Wil je op een andere manier met je hond omgaan?

Het traject is ontwikkeld voor mensen die (meer) vanuit hun gevoel met hun hond(en) om willen gaan. Er vindt een verschuiving in bewustzijn plaats en die laat zich ook zien in de omgang met onze honden. We willen niet alleen maar een gehoorzame hond; we willen dat het welzijn van onze hond gewaarborgd is, dat onze hond ook hond kan zijn en dat is niet hetzelfde. Het mooie is wanneer we op deze manier met onze hond omgaan, de hond óók luistert, alleen zonder dat we hem conditioneren.

Resoneert dit bij jou, maar weet je niet hoe je anders met je hond om kunt gaan, dan zal dit traject je op weg helpen en de antwoorden geven die je zoekt.

Je leert welke behoeften jouw hond heeft, hoe zijn belevingswereld is en hoe je hier op aan kunt sluiten voor een ontspannen en vrolijke hond. Je leert op welke manieren jouw hond communiceert en hoe je hier op kunt reageren. Er wordt uitgebreid informatie gegeven over stress; wat het is, hoe het kan ontstaan en hoe je op een zodanig  juiste manier kunt reageren. Met deze kennis kun je een vertrouwensband met je hond opbouwen of verdiepen.

Het is een andere manier van kijken, een andere manier van omgaan met je hond.

Gebaseerd op nieuwe kennis en het verlangen om je hond hond te laten zijn.

Dit traject transformeert de omgang met je hond. Het is een levenswijze.


Hoe kun jij ervoor zorgen dat jullie samen (weer) kunnen genieten?

Opdoen van kennis én ervaring is de beste manier om je dit eigen te maken.

Het traject bestaat daarom uit online theorielessen, ondersteund met foto- en videomateriaal en wordt gecombineerd met praktijkopdrachten. Je ervaringen kun je delen in een besloten Facebookgroep (als je hiervoor kiest). De praktijkopdrachten zijn zo opgebouwd dat je stapje voor stapje leert om je hond op deze manier te begeleiden.

Online theorielessen

De lessen bevatten uitgebreide theorie gebaseerd op:

inzicht in gedrag

de werking van het brein

de behoeftes van de hond

communicatie op breed vlak

herkennen van emoties bij de hond

belevingswereld van de hond

het voorkomen of doen verdwijnen van stress

het verschil tussen trainen en cognitief leren met situaties om te gaan

het leren zien van de nadelen van conditionering met voerbeloningPraktijkopdrachten

Naast de uitgebreide theorie ontvang je elke week een praktijkopdracht die je thuis in je eigen situatie kunt toepassen. Ervaringen kunnen met andere deelnemers gedeeld worden in een besloten Facebookgroep. Je ontvangt aan het eind van de week voor iedere opdracht een video waarin ik de opdracht bespreek, zodat je je ervaring kunt evalueren.


Is het traject iets voor jou?

Heb je al verschillende gehoorzaamheidscursussen gedaan, maar voel je onvoldoende verbinding met jouw hond?

Je hebt een hond uit het buitenland en merkt dat hij een andere omgang nodig heeft, maar je weet niet hoe.

Je hebt wel een cursus met je hond gevolgd, maar in de praktijk loop je toch tegen problemen aan.

Je hond is erg nerveus of angstig en je weet niet hoe je hier mee om moet gaan.

Je verheugt je op je nieuwe pup en wilt hem goed kunnen opvoeden.

Wil je samenleven met je hond vanuit verbinding en vertrouwen?

Heb je een hond die al volwassen is of krijg je een pup?

Ervaar je gedragsproblemen bij je hond?

Dan zal dit traject veel voor je kunnen betekenen. Door een totaal andere visie op de omgang met onze hond(en), leer je op een andere manier omgaan met je hond dan op een traditionele hondenschool of gedragstherapie. Je gaat je veel meer verdiepen in je hond, wat je ook veel inzicht en begrip zal brengen.Wat kun je verwachten in het traject

Het 3 maanden Traject is de meest uitgebreide cursus die Angelique ooit heeft gegeven, en je wordt stap voor stap meegenomen en ondersteund.

In dit traject krijg je de essentiële kennis en vaardigheden die iedereen die met één of meerdere honden samenleeft ,zou moeten opdoen en kunnen toepassen. Je leert jouw hond echt begrijpen en je leert het toe te passen in de dagelijkse praktijk.

Je krijgt wekelijks mail met een inleidende video om je te motiveren, zodat je ‘bij de les’ blijft. De online theorielessen zijn uitgebreid en worden ondersteund met foto- en videomateriaal. Wekelijks krijg je een opdracht om het geleerde in de praktijk te gaan ervaren.

Misschien wel het krachtigste onderdeel van het traject is de besloten Facebookgroep van gelijkgestemde mensen die allemaal bezig zijn om op deze manier met hun hond samen te leven.

Je gaat ervaren dat commando’s helemaal niet nodig zijn.

Je krijgt tools om een sterke vertrouwensrelatie met je hond op te bouwen.

Je zult zelfs gaan begrijpen waarom commando’s onwenselijk zijn.

Je leert hoe jouw hond van nature leert en hoe je hem hierin kunt begeleiden.

Je leert hoe jouw hond gaat luisteren, omdat hij dat prettig vindt, en niet omdat het moet.

Na het afronden van het traject heb je de kennis om je hond werkelijk te begrijpen. Je bent ervaringen van een dieper contact rijker en zult merken dat je echt op een andere manier met je hond kunt communiceren. Je bent in staat om je hond te helpen om ontspannen en sociaal met de situaties in het dagelijks leven om te gaan. Je hebt een blijere hond, omdat je je verdiept hebt in zijn belevingswereld en hem hier op een veilige manier de ruimte voor geeft.


Kortom, samenleven in harmonie op een natuurlijke manier.

Daardoor is dit traject zowel geschikt voor ervaren hondeneigenaren als voor eigenaren die net aan hun eerste hond of pup beginnen.


Genieten met je hond kan wel, met de juiste kennis

Juist in deze tijd kun je door alle kennis die voorhanden is zorgen voor een fijn leven samen met jouw hond. Deze inzichten leren ons anders met onze hond om te gaan dan voorheen.

Je hoeft niet te commanderen, te corrigeren en de dominante leider te zijn om een sociale en lieve hond te krijgen, juist niet! Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Al honderden hondeneigenaren hebben een fijne en diepere band met hun hond door een andere kijk op en andere omgang met hun hond.

Doordat ik zelf een hond had die meer nodig had dan commando’s en dominant leiderschap, ben ik verder gaan zoeken. Ik vond de sleutel tot een ontspannen samenleven met deze hond. Hierdoor heb ik honden beter leren begrijpen vanuit een ruimer perspectief en kan ik jou ook leren hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw hond goed in zijn vel zit en hierdoor een sociale, vriendelijke én blije hond is. Dat wat een hond van nature is!

Een hond die graag luistert, waarbij jij ook oog hebt voor zijn/haar eigenheid, belevingswereld en behoeften.


Dit heb je o.a. nodig om in harmonie samen te leven

Hoe je jouw hond ziet

Hoe kijk jij naar jouw hond? Vaak wordt er nog verteld dat een hond vanuit rangorde gemotiveerd is en dat je moet zorgen dat jij de baas bent. Deze theorie is al decennia achterhaald, maar nog steeds gangbaar. Je leert in dit traject van waaruit jouw hond dan wel gemotiveerd wordt en wat zijn werkelijke behoeftes zijn. Zie je hem als een hond die gewoon moet luisteren? Of wil je dat hij ook plezier heeft in het leven, en hoe zorg je hier dan voor? Je leert hoe je rekening kunt houden met de intrinsieke motivaties van jouw hond.

Weten waarom straffen, maar ook belonen niet wenselijk is

In het algemeen wordt een hond gestraft of beloond voor bepaald gedrag. Je leert hoe jouw hond zelf met situaties om kan gaan, door hem op de juiste manier te begeleiden. Zonder commando’s, zonder voerbeloning.

Kennis over de communicatie van jouw hond

Je moet begrijpen hoe jouw hond communiceert om met verschillende situaties om te kunnen gaan. Hoe herken je zijn lichaamstaal? Wat communiceert hij? Hoe herken je stress? Leer jouw hond te verstaan om vertrouwen op te bouwen.

Een betrouwbaar mens kunnen zijn

Er wordt veel geschreven over leiderschap. Iedereen die een hond heeft (en ook mensen die geen hond hebben) weet je te vertellen dat je de baas moet zijn over je hond. Maar is dat wel zo? Hoe bouw je een relatie vanuit gelijkwaardigheid op? En kan dat? Leer in dit traject om leiderschap zoals het vroeger werd uitgelegd en begrepen, los te laten.

Weten hoe jouw hond leert

We leren in onze samenleving honden gedrag en commando’s aan door conditionering; hier is de omgang met onze hond in het algemeen op gebaseerd. Maar draagt dit wel bij aan het welzijn van jouw hond?  Jouw hond is een cognitief, een lerend wezen. In dit traject krijg je inzicht over de negatieve effecten van conditionering en maak je kennis met hoe het anders kan.


contact liggen

Bouw een sterke band op

Begrijp je hond

♥ Kijken naar het gedrag van jouw hond volgens de inzichten vanuit de (neuro)psychologie.

Leer de communicatiesignalen waarmee jouw hond communiceert herkennen en toepassen.

Ontdek hoe je stress kunt herkennen, wat de invloed is op het gedrag en welzijn van jouw hond.

Ontdek wat jouw hond werkelijk nodig heeft en hoe jij in die behoeftes kunt voorzien.

Samenleven vanuit Verbinding

♥ Je leert om een band vanuit vertrouwen, respect en begrip op te bouwen met jouw hond.

Je leert hoe je (bege)leiderschap anders in kunt vullen.

Ontdek wat jouw hond van jou nodig heeft. Het belang van een kalm en zelfverzekerd mens zijn.

Natuurlijk samenleven zonder training

♥ Je leert wat de nadelen zijn van geconditioneerde commando’s.

Je leert hoe jouw hond van nature leert.

Je krijgt inzicht in waarom je jouw hond liever niet (veel) zou willen conditioneren.


Voor wie is dit traject geschikt?

Wanneer je het welzijn van jouw hond belangrijk vindt.

Als jij ervoor open staat om op een gelijkwaardige manier met jouw hond om te gaan.

Als jij “open minded” kunt zijn en ook naar jezelf wilt kijken.

Wanneer jij jouw hond wilt helpen om zelfverzekerd in het leven te staan.

Als jij je wilt verdiepen in de belevingswereld van jouw hond.

Als je weer of meer wilt genieten samen met jouw hond.

Als je je onzeker, gefrustreerd of angstig voelt door bepaald gedrag van jouw hond.

Je hebt een pup of krijgt binnenkort een pup en wilt direct een goede start maken met jouw hond.

Je wilt je pup zo laten opgroeien dat zijn ontwikkeling en ontspannen samenleven voorop staat.

Als je een hond uit het buitenland hebt en hem graag wilt begrijpen, zodat jullie met plezier samen kunnen leven.

Voor wie is dit traject niet geschikt?

♥ Als jij vast wilt houden aan dominantie, correctie en hiërarchie.

♥ Als je niet naar jezelf wilt kijken door zelfinzicht.

♥ Wanneer je een quickfix oplossing voor jouw hond wilt.

♥ Wanneer je de relatie met jouw hond niet belangrijk vindt en een hond wilt die commando’s kent en deze direct uitvoert als je dat van hem vraagt.

♥ Als je gewoon een hond wilt die luistert, punt.Al  meer dan 100 mensen zijn jou voorgegaan. Elke keer vinden er weer zulke mooie ontwikkelingen plaats.


Voor meer referenties, klik hier.


Leren van een ervaren hondengedragsdeskundige

Dit traject wordt gegeven door mij, Angelique van Kuijk. In 2004 heb ik Kangani opgericht. Nadat ik in de vijf jaar daarvoor een hondenuitlaatdienst had gerund. Ik ben opgeleid tot ‘traditioneel’ profielfotohondengedragstherapeut, maar in de afgelopen jaren heb ik veel geleerd vanuit de visie van o.a. Turid Rugaas, Sheila Harper, John Bradshaw en Angela Stockdale. Dit zijn mijn inspiratoren en bij hen heb ik inmiddels diverse seminars en workshops gevolgd.

In 2014 volgde ik de vooruitstrevende opleiding Learning Dog (Learning Animal), waardoor mijn kennis en vooral inzichten nog meer verdiept zijn. En de ontwikkelingen hebben daarna niet stilgestaan.

Een hele belangrijke factor in het begrijpen van onze honden is mijn kennis over neuropsychologie, de werking van het brein. De omgang met honden is door mijn eigen bewustzijnsontwikkeling enorm veranderd.

Inmiddels heb ik honderden hondeneigenaren begeleid bij de opvoeding en oplossen van gedragsproblemen van hun hond(en). Ik heb een 4-jarige opleiding tot coach (NLP master en TCC) gevolgd, waardoor ik ook jou goed kan begeleiden bij de obstakels die jij tegenkomt. Tegenwoordig werk ik bij het begeleiden van mensen vanuit een non-dualistische visie en zijn Mindfulness en inzichtsmeditatie (Vipassana) belangrijke ankerpunten.

Mijn visie is dat een hond een eigen beleving heeft, de wereld op zijn eigen manier ervaart en het recht heeft om zijn autonomie te kunnen behouden. Wij kunnen onze huisdieren daarbij helpen. De basis is een relatie gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Je kunt met een hond samenleven vanuit gelijkwaardigheid, zonder overheersen of dwingen. Ieder mens heeft het vermogen om te ervaren dat elke relatie in vrijheid beleefd kan worden. Vrijheid verkrijg je door kennis en innerlijke balans. Honden zijn een onbevooroordeelde en eerlijke leermeester.Hoe ziet het traject eruit?

Het traject duurt in totaal 13 weken.

De eerste week is een introductieweek, waarin je een overzicht krijgt van het geheel van deze visie, zodat je wat je in de volgende modules gaat leren beter kunt plaatsen.

Daarna krijg je elke week een les, die in de online leeromgeving staat, in totaal 12 lessen, die verdeeld zijn over 4 modules.

Alle online lessen worden ondersteund met foto- en videomateriaal. Je kunt de lessen op je eigen tijd en tempo volgen, dus je hoeft niet per se de lessen in het aangeboden tempo te volgen. En je kunt zelfs na deze drie maanden alles nog eens doornemen, omdat alles beschikbaar blijft. Je kunt dus ook altijd KOSTELOOS de updates bekijken!

Je kunt ook deelnemen aan een besloten Facebookgroep waar je je ervaringen kunt delen met je mededeelnemers. Mensen die het traject al gevolgd hebben gaven aan dat door het lezen en reageren op elkaars ervaringen je ook veel leert. Dit wordt als zeer waardevol ervaren.

Je krijgt tevens beschikking over alle eerdere Q&A webinars (in totaal 33 uur), waarin jouw vraag vast ook behandeld wordt.

Elke week ontvang je een mail dat er een nieuwe les klaar staat met een inleidende video waarin ik je kort vertel waar die les over gaat. Zo belandt het traject niet ‘in de kast’. Deze mails werden door eerdere deelnemers als zeer welkom en motiverend ervaren.

Elke week zit er bij de les een praktijkopdracht waardoor je het geleerde kunt integreren in je eigen dagelijkse praktijk. Je ontvangt ook een werkboek die je kunt uitprinten, zodat je voor jezelf aantekeningen kunt maken. Aan het eind van de week ontvang je een video waarin ik de opdracht bespreek, zodat je je ervaring hiermee zelf kunt evalueren. Als je lid bent van de Facebookgroep kun je je ervaring delen en krijg je feedback.


De omgang met onze honden is vaak nog gebaseerd op een theorie die al decennia achterhaald is. Er wordt vaak nog van uitgegaan dat honden alleen maar bezig zijn met wie de leider is. En je moet vooral hierop letten om ervoor te zorgen dat jouw hond je niet de baas wordt.

In de eerste week kijken we naar de verouderde inzichten en leg ik uit waarom deze niet meer relevant zijn. Je leert te kijken naar het gedrag van je hond en de omgang met je hond vanuit ruimere en nieuwere inzichten.

De eerste week ontvang je elke dag een online theorieles en een opdracht, dit is een introductie op het traject. Deze 7 dagen kun je ook los doen, wanneer je eerst wilt snuffelen aan deze visie.


Onderwerpen

♥ De basis voor ontspannen samenleven met je hond.

♥ Verder kijken dan (dominant of onderdanig) gedrag.

♥ Verouderde inzichten en geijkte zienswijzen.

♥ Gedrag verklaard vanuit ruimere en nieuwere inzichten.

♥ Wat er nog meer nodig is om je hond te begrijpen.

♥ Cognitief omgaan met dagelijkse situaties.

♥ Wat is er nodig voor transformatie.


De basis om een hond zich veilig en dus ontspannen te laten voelen is dat er voldaan wordt aan zijn behoeften. Er wordt niet vaak bij stilgestaan, omdat de focus meestal ligt op de vraag ‘hoe zorg ik ervoor dat mijn hond naar mij luistert?’. Wanneer je ook naar jouw hond leert luisteren ontstaat er een hele andere band.

De vraag ‘hoe verander ik zijn gedrag’ zal vervangen worden door de vraag ‘wat heeft hij nodig’.

In deze module leer je welke behoeften je hond heeft. Je gaat kijken naar je eigen verwachtingen, in hoeverre stroken die met wat mogelijk is? Hierdoor zul je gaan merken dat jouw verwachtingen en wat je hond nodig heeft veel meer met elkaar in balans gaan komen.


Onderwerpen

♥ Les 1 – Verwachtingen en basisbehoeften.

♥ Waarom is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van je hond?
♥ Hoe zie jij je hond?
♥ Wat zijn behoeften.
♥ Weke behoeften hebben honden.
♥ Het belang van een lange lijn.

♥ Les 2 – Andere belangrijke behoeften.

♥ Het belang van een persoonlijke zone.
♥ Mag je hond expressie geven aan zijn gevoelens.
♥ Negatieve effecten van straffen en belonen.
♥ Liefdevol grenzen stellen.
♥ Ontdekken innerlijke motivatie.
♥ Bouwen aan zelfvertrouwen.

♥ Les 3 – Inleven in de belevingswereld van je hond.

♥ Voorbij gaan aan focus op gedrag.
♥ Leren kijken naar de innerlijke belevingswereld van je hond.
♥ Hoe kun je tegemoet komen aan de intrinsieke motivatie van je hond.


Communicatie is misschien wel het meest bekende en besproken onderwerp als het gaat over hondengedrag. Gelukkig zijn er steeds meer hondenscholen die hier aandacht aan besteden. Het gaat dan met name over de kalmerende signalen.

Toch wordt er nog heel vaak objectief gekeken naar deze communicatie en dat is jammer, want communicatie is zoveel meer! En als je dat gaat ervaren, ontstaat er een veel diepere connectie met je hond.

In deze module leer je wat communicatie nog meer is. Je leert wat het belang is van communicatie. En hoe je zo met je hond kunt communiceren dat jullie elkaar zonder commando’s gaan begrijpen.


Onderwerpen

♥ Les 4 – Communiceren met je hond

♥ Wat is communicatie.
♥ Hoe interpreteer je de communicatie van je hond.
♥ Bewuste en onbewuste communicatie.
♥ Het belang van congruent zijn.
♥ Luisteren naar je hond.

♥ Les 5 – Communicatie signalen.

♥ Natuurlijke communicatie signalen die iedere hond eigen is.
♥ Affiliatief gedrag.
♥ Communicatie tussen soortgenoten en met mensen.
♥ Wanneer is het beter afstand te houden.
♥ De expressie van je hond respecteren en zorgen voor veiligheid.
♥ De rol van geur in communicatie.

♥ Les 6 – Communicatie in het dagelijks leven.

♥ Communicatie tussen mens en hond.
♥ Werken met lichaamstaal.
♥ Energetische communicatie.
♥ Omgaan met tegenkomen van onbekende honden.
♥ Belang van spel.
♥ Het verschil leren kennen tussen spel en reactief gedrag.


Honden worden geboren als sociaalvaardige dieren. Van nature weten ze precies hoe ze moeten communiceren en leren ze van nature omgaan met dagelijkse situaties, ze kunnen zogezegd overleven. Door onze omgang wordt deze potentie helaas ondermijnd en kan een hond steeds minder zelf.

In onze drukke maatschappij met allerlei regels, eisen en verwachtingen gebeurt het vaak dat we zo met onze honden omgaan dat het stress geeft voor de hond. Stress is dé grootste oorzaak van gedragsproblemen.

In deze module leer je wat stress is, hoe je het herkent en hoe je het kunt voorkomen of indien nodig kunt reduceren.


Onderwerpen

♥ Les 7 – Wat is stress en hoe herken je het?

♥ Je leert wat stress eigenlijk is.
♥ Het verschil tussen negatieve en positieve stress.
♥ Het verschil tussen acute en chronische stress.
♥ Hoe herken je stress bij je hond.
♥ Het verschil tussen stress en communicatiesignalen.
♥ Hoe ga je om met stress bij je hond.

♥ Les 8 – Factoren voor stress en stress-gerelateerd gedrag.

♥ Welke factoren kunnen een rol spelen bij het ontstaan van stress.
♥ Wat is de invloed van stress op het welzijn van je hond.
♥ Welk gedrag is typerend stressgerelateerd.
♥ In kaart brengen van je eigen situatie.
♥ Is dit spel of stress? Je leert het herkennen.

♥ Les 9 – Chronische stress, symptomen en stressreductie.

♥ Wanneer ontstaat er chronische stress.
♥ Symptomen van stress herkennen.
♥ Je hond helpen om stress te reduceren.
♥ Wanneer kan je hond zelf de stress reduceren.


Leiderschap is misschien wel de meest besproken term als we het hebben over de omgang met onze honden. Er zijn vele vormen van leiderschap. Vanuit de dominantietheorie brengt leiderschap helaas veel stress met zich mee. Stress voor mens én dier.

Dit geldt ook voor training. Veel gedrag dat aangeleerd wordt gaat tegen de natuur van de hond in. Wanneer een hond niet goed begrepen wordt en er worden louter commando’s aangeleerd, is dit ook een oorzaak van stress.

In deze module leer je hoe je je hond kunt begeleiden vanuit gelijkwaardigheid. Om hem om te leren gaan met de dagelijkse situatie vanuit zijn perspectief. Dit alles op een vriendelijke en rustige manier.


Onderwerpen

♥ Les 10 – Anders kijken naar leiderschap.

♥ Van dominant leiderschap naar begeleiding vanuit gelijkwaardigheid.
♥ Een hond die graag luistert is blijer dan een hond die móet luisteren.
♥ Waarom de dominantietheorie veel stress veroorzaakt.
♥ Veel voorkomende situaties die misplaatst bestempeld worden als rangordeprobleem.
♥ Wat is er wél belangrijk voor de harmonie in de groep.
♥ Opvoeden of helpen opgroeien tot een stabiele (volwassen) hond.

♥ Les 11 – Een hechte band opbouwen.

♥ Het belang van vertrouwen.
♥ Je krijgt voorbeelden en handvatten hoe je een hechte band op kunt bouwen.
♥ Kijken naar je eigen situatie, waar kun je verandering aanbrengen.

♥ Les 12 – Natuurlijk samenleven zonder training.

♥ Commando’s aanleren is vanzelfsprekend, maar welke negatieve effecten heeft het.
♥ Moeten we gedrag wel aanleren, ontdek hoe honden zelf met situaties om kunnen gaan.
♥ Verder kijken dan gewenst of ongewenst gedrag.
♥ De cognitieve mogelijkheden van je hond.
♥ Wat doet voerbeloning met je hond.
♥ Begeleid je hond om ervaringsgericht te leren.
♥ Laat conditionering weer plaats maken voor beleving.Het traject biedt je verder:

Levenslange toegang tot de online theorielessen.

Alle updates in de toekomst gratis.

Blijvende toegang tot alle videobesprekingen van de opdrachten, inleidende video’s en Q&A opnames.

Na het traject kun je deelnemen aan een besloten community met gelijkgestemden
om deze reis te vervolgen.

Maak wandelafspraken met gelijkgestemden.

Zoek iemand die op jouw hond wil passen.

Doe mee met activiteiten met je hond die alleen voor leden van de community zijn.


 

Ben je er klaar voor?

Dit is een intensief traject dat een veranderingsproces op gang brengt. Realiseer je dus goed dat het geen traditionele ‘hondentrainingscursus’ is. Ik heb alle kennis die ik in verschillende (vooruitstrevende) professionele opleidingen opgedaan heb -en die belangrijk is voor jou om jouw hond te begrijpen en een verbindende relatie op te bouwen- hierin verwerkt.

Wil je eerst snuffelen aan deze visie, dan kun je ook de introductieweek los volgen en daarna beslissen of je verder wilt.

Met mijn praktijkervaring van 18 jaar werken met mensen en honden, waarvan 12 jaar als gedragstherapeut en mijn coaching vaardigheden, begeleid ik jou vol enthousiasme op een positieve manier. Ik ben regelmatig in de Facebookgroep aanwezig om het leerproces van alle deelnemers te begeleiden.


Op de vraag wat de deelnemers van mijn begeleiding vonden, zeiden ze:

Schermafbeelding 2016-08-10 om 22.03.10

De inhoud is inmiddels door heel veel mensen als zeer waardevol ervaren. Je gaat jouw hond echt begrijpen en met respect voor de autonomie van jouw hond samenleven met veel plezier. Jullie relatie en kwaliteit van samenleven transformeren naar een hoger (dieper) niveau.


∞ Is dit traject wel iets voor mij?

Dit traject is geschikt voor alle hondeneigenaren bereid zijn te investeren in het samenleven met hun hond. Je moet er tijd voor uittrekken. Alles wat je nodig hebt is je bereidheid, inzet en tijd. De deelnemers aan de try-out besteedden gemiddeld zo’n 1-3 uur per week aan de theorieles en 3-8 uur per week aan het doen van de praktijkopdrachten en delen in de Facebookgroep. Ik reik je mogelijkheden en oplossingen aan en jij gaat ermee aan de slag, zo intensief als jij wilt en kunt. Want het is ook gewoon een kwestie van doen. Het zal je veel brengen. Voor jouw hond, maar zeker ook voor jezelf.

∞ Voor welke honden is dit traject bedoeld?

In principe is hij geschikt voor hondeneigenaren met honden van elke leeftijd, ongeacht ras/kruising. Ook als je binnenkort een pup krijgt of voornemens bent een pup aan te schaffen. De principes zijn namelijk geldig voor alle honden. Zie hier een leuke opmerking van een deelneemster die in juni het traject deed, omdat ze in augustus haar pup kreeg:

opmerking Iris

Wanneer je een hond hebt die probleemgedrag vertoont, is dit traject ook zeer waardevol. Hoewel ik niet specifiek in zal gaan op het specifieke probleemgedrag, leer je wel waar de oorzaken kunnen liggen en dat je hem, wanneer je op een andere manier met het dier omgaat, kunt helpen om beter met de moeilijke situatie om te gaan. Er was ook een aantal deelnemers met honden uit het buitenland. Juist ook voor deze honden is de kennis en manier van omgaan die je leert erg waardevol. Straathonden staan nog dicht bij de natuur en hebben vaak moeite om in deze maatschappij ontspannen te kunnen functioneren. Je leert hoe je jouw hond helpt meer zelfvertrouwen op te bouwen. Een post, die een deelneemster met twee hondjes uit het buitenland op haar tijdlijn deelde:

∞ Is begeleiding op deze manier wel veilig en zinvol?

Ja! Dat kan ik met stelligheid zeggen door de ervaring die ik heb opgedaan met de twee try-out groepen van resp. 15 en 14 deelnemers, in juni/juli 2016 en 6 groepen die daarna gestart zijn. Inmiddels hebben meer dan 100 mensen dit gevolgd en 95% is superenthousiast. De facebookgroep is veilig en biedt alle privacy, omdat deze niet alleen besloten maar ook geheim is. Dat betekent dat niemand kan zien dat je er lid van bent. Je kunt zelfs een account met een schuilnaam aanmaken. Ik weet uit ervaring dat het delen van jouw ervaringen bij de opdrachten en het kunnen delen van je eigen filmpjes op deze manier heel leerzaam is. Je zult mijn voortdurende steun hebben. En het contact met andere deelnemers is ook heel motiverend en ondersteunend. Je zit in een groep met gelijkgestemden. De webinars waar iedereen zijn/haar vragen kan stellen en waar ik dan uitgebreid op antwoord, zijn ook heel waardevol gebleken.

∞ Het is wel veel geld, toch?

Veel mensen vergelijken het automatisch met een traditionele hondencursus, dat is het zeker niet. Daar kun je dit traject dus niet mee vergelijken. Eerder met een (korte) opleiding dan met een standaard hondencursus. Je kunt het dus beter vergelijken (als je het wilt vergelijken) met een opleiding op hondengebied, waar je al gauw over de € 1000 betaalt. En kijk bijvoorbeeld eens naar een dagje pretpark, een weekendje weg met je gezin of de zomervakantie. Wat levert dat duurzaam op? Wat je in dit traject leert, kun je de rest van je leven gebruiken in de omgang met je hond én toekomstige honden. Hoe waardevol is dat? Je blijft ook nog een toegang houden tot de komende updates.

In het evaluatieformulier van de try-out stelde ik de vraag: “V8:Ik ben van plan om voor dit traject € 297 te vragen. Als je nagaat wat dit traject jou heeft opgeleverd, wat vind je dan van dit bedrag?”

Een aantal antwoorden:
“Het is een hele uitgave natuurlijk en ook omdat het via de computer is, maar alle tijd die erin gestoken wordt door jou en met alle inzichten die ik opgedaan heb, zou het mij zeker wel waard zijn, het is levensveranderend!!”

“€ 297 vind ik veel geld voor een online cursus. Maar als ik naga wat het me heeft opgeleverd, ja dan is het die prijs zeker waard!”

“Goed! Ik kan mij voorstellen dat het niet voor iedereen zomaar op te brengen is. Maar het is het geld dubbel en dwars waard.”

“Ik vind het dit bedrag meer dan waard, ik heb de afgelopen jaren veel cursussen, ook online gedaan, die vele malen duurder waren en waarvan de kwaliteit vele malen minder was. Zou dit er dus zeker minimaal voor vragen!”

∞ Hoe werkt de begeleiding als mijn partner ook mee wil doen?

Uiteraard is het een heel goed idee om allebei mee te doen. Als je me na de bestelling even mailt wie je partner is, zijn/haar naam en e-mailadres doorgeeft, dan kan deze ook deelnemen aan de Facebookgroep. Dat kost je niets extra! (NB. dit geldt alleen voor de volwassenen binnen het gezin.)

∞ Ik heb een drukke baan, is het wel handig om nu te starten?

Die vraag kan ik moeilijk beantwoorden, omdat het voor iedereen anders is, hoeveel tijd en energie je nog overhoudt. Wat ik wel kan zeggen is dat je de lesstof geheel in je eigen tempo kunt doornemen. Voor de opdrachten heb je een hele week, maar ook hier kun je langer over doen als dat nodig is voor jou. Je ontvangt van elke opdracht een bespreking op video, die je op je eigen tijd kunt bekijken. De Facebookgroep blijft bestaan en daar kun je altijd weer in terugkijken. Ook de opnames van de Q&A’s blijven altijd beschikbaar en kun je op je eigen tijd kijken. Maar de belangrijkste reden om nu te starten is natuurlijk: hoe eerder je begint, hoe eerder je er profijt van hebt. En die drukke baan heb je waarschijnlijk over een paar jaar ook nog.

∞ Ik twijfel tussen dit traject en ander aanbod, bijvoorbeeld individuele begeleiding.

Als je twijfelt, of dit traject de beste optie is voor jouw situatie, neem dan contact met me op. Stuur een mail met je telefoonnummer en dag/tijd dat je het best te bereiken bent naar angeliquevankuijk@me.com. Dan bel ik je en overleggen we samen wat jou het beste verder kan helpen.


Is jouw vraag nog niet beantwoord, neem dan gerust contact met me op. Meedoen?

*Werk je professioneel met honden? Dan is er een ander programma en gelden er andere prijzen. Neem contact met mij op.

Reacties zijn gesloten.

error: Inhoud is beschermd