Kangani
Mens en Hond in Balans

Q&A’s 3 maanden Traject – zoekpagina

Hoe zoek je op deze pagina?

Houd de toetsen [cmd] + F tegelijkertijd ingedrukt, dan komt er een zoekvenster in het scherm.

Typ hierin het woord / onderwerp waarover je een vraag hebt.

Q&A over de eerste 7 introductielessen

Les 1 – Basis voor ontspannen samenleven met jouw hond

Les 2 – Verder kijken dan gedrag

Les 3 – Verouderde inzichten en geijkte zienswijzen

Les 4 – Gedrag verklaard vanuit ruimere en nieuwere inzichten

Les 5 – Wat is er nog meer nodig om je hond te begrijpen?

Les 6 – Je hond om leren gaan met dagelijkse situaties

Les 7 – Klaar voor transformatie?

Besproken vragen

0.00min. – 06.33min.
Houden honden van structuur, regelmaat, vaste afspraken, of nemen ze het leven zoals het komt? Moet ik mij aan vaste voertijden houden?

6.33min.- 8.52min.
Hoe kan ik zien of de grote opwinding voor het uitlaten vreugde is of gespannen opwinding?

8.53min.- 13.13min.
Wanneer een hond zijn natuurlijke sociale vaardigheden bijna niet meer gebruikt (bij zien andere hond op verre afstand meteen hevig reageren), kan dit nog hersteld worden?

13.14min.- 21.54min.
I
k zie jagen als een natuurlijke behoefte van een (jacht)hond. Klopt dit?
En zo ja, zijn er alternatieven (bepaalde activiteiten, spelletjes, …) om aan dat jachtinstinct tegemoet te komen wanneer het echte jagen door omstandigheden niet kan?

21.54min. – 22.52min.
Kan ik ook gaan speuren met mijn hond?

22.53min. – 27.54min.
Misschien kan je toch nog iets meer uitleggen over het gebruik van ‘goed zo’.

27.54min. – 29.43min.
Zijn alle hyper honden gestresst?

29.44min. – 36.45min.
Wat bedoel je precies met een hond die ‘niet meer bij zichzelf’ is? Mijn hond stormt regelmatig op andere honden af. Moet ik hem dan meenemen of zelf laten ervaren?

36.45min. – 45.09min.
Wat ik mij nu afvraag, Mijn hond is 12 jaar en ik heb haar vanaf puppy aan opgevoed op een positieve manier. Nu vraag ik mij af of ze nu zo geconditioneerd is dat ze niet haar ware zelf is?

45.10min. – 47.51min.
Mijn hond krijgt nu nog voerbeloningen als ze buiten wat wil eten en dit niet doet, is dat oké?

47.51min. – 50.11min.
Over het stoppen met trainen en geven van voerbeloningen algemeen. Laat ik training (aanleren van gedrag/commando’s) meteen los?

50.12min. – 53.25min.
Kan ik mijn hond in deze fase als hij in een emotie schiet, bijv bij het naderen van een andere hond, hem gewoon helemaal in de emotie laten en hem zacht uit de situatie halen, of gewoon zoveel mogelijk situaties vermijden, die een vorm van stress of opwinding veroorzaken?

53.26min. – 57.36min.
Kan het zijn dat als een hond in een emotie schiet, gaat blaffen en aan de lijn trekt, dat het hem iets oplevert en dit blijft doen? Of is het zo dat doordat hij leert omgaan met zijn emoties als deze erkent worden, dat ze dan door rust en acceptatie van de mens een andere uitingsvorm krijgen?

57.37min. – 1.00.57min.
Je geeft aan dat honden van nature conflict vermijdend zijn, wat is dan zijn drijfveer om toch op een andere hond af te stormen of het contact op te zoeken?

1.00.58min. – 1.02.22min.
Onze pup gaat blaffend richting een andere hond staan (die 500m verder is). Hij loopt niet de andere kant op (vermijding), maar ik kan me ook voorstellen dat het veiliger is om de hond te zien dan er met je rug naartoe te keren. Hoe moet ik hierop reageren?

1.02.23min. – 1.04.26min.
Als een hond blaft vanuit angst/agressie naar een persoon, is dat dan zijn eigen angst en onzekerheid, of zou het angst zijn van die persoon die de hond dan oppikt en hierop reageert? Hoe kan dit gedrag verandert worden en wat ik mijn hond kan bieden in een dergelijke situatie om kalm en zelfverzekerd te zijn/worden.

1.04.27min. – 1.07.18min.
Ik merk dat ik als ik progressie zie in het samenzijn met mijn hond ik nog heel vaak bewust of onbewust goed zo zeg, of toch hem graag wil belonen met een brokje als hij iets goed doet. Is dat dan oké, of is zijn beloning dan al, dat hij wellicht minder stress ervaart en meer zichzelf kan zijn?

1.07.19min. – 1.08.50min.
Hoe gaat het nu na de 7 dagen verder?

Scroll naar boven