Kangani
Mens en Hond in Balans

Ervaringen

Heb je een training/workshop/ activiteit of individuele begeleiding bij Kangani gevolgd? Deel dan hieronder je ervaring.

Ben je geïnteresseerd om een training/workshop/ activiteit of individuele begeleiding bij Kangani te volgen, lees dan hier de ervaringen van anderen.

14 gedachten over “Ervaringen”

 1. Ik heb in 1e kwartaal van 2024 het traject “Transformeer het samenleven met je hond” gevolgd bij Angelique. Dit voor mijn hond Tara die ik enkele maanden ervoor had geadopteerd uit buitenland. Heel zinvol en helder traject, ik heb er veel van opgestoken. Het heeft me ook nog meer beseft hoe belangrijk de band tussen hond en ‘baasje’ is. Veel concrete tips gekregen waar ik wat mee kan. Tara en ik hebben grote stappen gezet en we gaan door. Angelique, bedankt!

 2. Caroline Nieuwenburg-Serlé

  Samen met mijn hond Tommy (golden retriever reu, geb.datum 29-09-2015), die in begin augustus 2016 als een pup van 10 maanden op mijn pad kwam heb ik in het vroege voorjaar van 2018 de dog walk experience gedaan en daarna het 3 maanden online traject. Ik merkte zelf al, nadat ik verlaat – Tommy was immers al ruim 10 maanden – dat het reguliere cursus aanbod niet helemaal aansloot op wat ik zocht. Ik heb deze reguliere basis- en vervolgcursussen wel gevolgd maar gevoelsmatig had ik de behoefte om met Tommy op een andere manier samen op te trekken. Natuurlijk was het fijn om de basisdingen met hem te leren, ook vanuit veiligheidsoogpunt, maar samen beleven is iets dat ik van Angelique heb geleerd. Heel blij dat ik haar via google vond :-). Angelique legt haar visie in de video’s heel duidelijk uit. Ook de leerstof dat bij het online traject hoort vond ik heel prettig en nog belangrijker: heel leerzaam! Na het traject is er een mogelijkheid om lid te worden van een besloten community. Samen met een aantal ‘klasgenoten’ delen wij onze belevenissen met onze honden om elkaar feedback te geven of een luisterend te zijn; ook online kan dat :-).

  1. Ben het drie maanden traject begonnen bij Angelique. En het was en is een fijne toevoeging en bevestiging hoe om te gaan met mijn golden retriever reu van nu 15 maanden. Wat ik erg fijn vindt is dat ik zelf kan bepalen wanneer ik de lessen volg, de tijd hebben en nemen om het in de praktijk te oefenen. Het hoeft niet snel en direct het is een proces samen met je hond. De unieke combinatie van Bodhi en mezelf.
   Ik heb nog niet alle lessen afgerond maar neem ook hier de tijd voor en dat kan want de lessen blijven altijd beschikbaar.. De Facebook groep heb ik ook fijn ervaren en ook de steun van Jolanda niet te vergeten. Een prachtige combi samen met Angelique. Dank jullie wel! En een knuffel van onze Bodhi Beer😘

 3. Hoi Angelique,
  ik kan alleen maar – als feedback op jouw lessen – antwoorden met een citaat uit de TAO of Pooh:

  “When we learn to work with our own Inner Nature, and with the natural laws operating around us, we reach the level of Wu Wei. Then we work with the natural order of things and operate on the principle of minimal effort. Since the natural world follows that principle, it does not make mistakes. Mistakes are made – or imagined – by man, the creature with the overloaded brain who separates himself from the supporting network of natural laws by interfering and trying too hard.
  Benjamin Hoff, The Tao of Pooh” (Uit: https://upliftconnect.com/wu-wei-ancient-art-non-doing/ )

  Dat citaat kan je alleen maar begrijpen als je zelf die ervaring wel eens heb gehad; ik heb die ervaring dank zij jou en geïnspireerd dank zij jou zeker nu af en toe met Kyra gehad…..

  Ik moet wel er bij zeggen dat het voor mij nuttig is om regelmatig gecoacht te worden, want oude denkwijzen en gewoontes zijn niet in één keer weg 🙂 😉

  Groet,
  George.

 4. Angelique is al sinds het prille begin (ruim 4 jaar terug) dat we onze nieuwe vriend in huis namen betrokken geweest bij ons leerproces. En wij op die manier ook een klein beetje bij die van haar.
  Wij hebben alle begeleiding en ondersteuning altijd als uitzonderlijk vertrouwd ervaren. Angelique is niet iemand die zich zelf of haar visie aan je opdringt maar stuurt, schaaft en draagt daar waar ze kan. Persoonlijke ontwikkeling, het proces dat daar bij hoort, van zowel hond als mens is bij haar in goede handen.
  Afgelopen jaar hebben we voor het eerst mee gelopen met de ‘samen op avontuur’ wandeling. Voor zowel de twee als viervoetige in het gezin was dit echt een ontspannen uitje. Wij kunnen dit iedereen aanraden!

 5. Al diverse cursussen gevolgd bij Angelique, stuk voor stuk enorm leerzaam. Een enorme eye opener bij de eerste cursus vorig jaar was dat de dominantietheorie overboord kan, deze blijkt volledig achterhaald. Wat een rust en vrijheid geeft dat! Dat maakt alles zoveel fijner voor de hond en voor jezelf.

  Door dingen die wij bij onze honden doen (deden!) zelf in de cursussen te ervaren, kun je je beter inleven en valt het kwartje heel goed waarom dingen echt anders moeten. Een hele fijne manier van leren. Cooper is al zoveel minder reactief naar mensen, mede doordat ik ook zelf heb geleerd hoe hier rustig op te reageren. De ondersteuning van de cursussen via de site en besloten FB groep zijn ook heel fijn, alles uit de lessen valt terug te lezen (en voor te bereiden) en samen met je groepje kun je dingen delen tussen de lessen door. Ik raad het iedereen aan, ook als je hond niet reactief. Dank Angelique!

 6. Samen met mijn hond Bastogne de basiscursus “Samen op Pad” gedaan. Onwijs interessante cursus. Ik dacht al goed op weg te zijn, maar weet nu dat het nog beter kan. Echt een eye-opener! Veel geleerd en ervaren. Leren naar je hond kijken, werken met lange lijn, verschillende lijnvoeringen toepassen en bewust van jezelf zijn. Leuke mensen in mijn groep. Angelique is een prettig persoon, zij legt het je rustig allemaal uit en begeleid je daarbij. Ik wil graag verder met een vervolg cursus.

  Ik heb ook de workshop “Samen in Balans” gedaan. Deze cursus zonder Bastogne gedaan, dit was raar, maar aan de andere kant ook wel fijn! Bastogne is een lieve, jonge hond die best druk kan zijn. Ik had nu de volle aandacht en kon daarbij bewust met mij zelf bezig zijn. T-touch technieken geleerd en geoefend op elkaar, zodat je ook zelf weet hoe het voelt. T-touch thuis bij Bastogne gedaan en hij reageerde er echt goed op, ik gebruik ze nu dagelijks. Meditatie en yoga oefeningen gedaan. Kortom ook een interessante workshop. Ik zou beide zeker aanraden. Bedankt Angelique en Daniëlle

 7. Samen met Iris en onze hondjes Lily en Gino de “Samen op Pad” basiscursus gedaan. Veel geleerd door het zelf te ervaren. Geleerd hoe je je hond aan een lange lijn zelf zijn of haar weg kan laten zoeken. Loop nu veel fijner met Gino aan de lijn omdat ik nu begrijp dat je echt niet langs iedere hond hoeft. Niet elk contact is nodig omdat mensen denken dat dat zou moeten.
  Dank je Angelique voor de inzichten die je me hebt gegeven en waar ik verder mee kan.

 8. Samen met Puk heb ik ook de ‘Samen op Pad’ basiscursus gedaan.

  Heerlijk om ook zelf te kunnen ervaren tijdens de cursus wat sommig ‘bazen gedrag’ met je kan doen. Zoals: Hoe irritant het is als iemand je ‘in eens’ een ruk of duw geeft. Dan raak je dus uit balans, en dat geeft spanning. Een hond een ruk aan de riem geven, geeft dus alleen maar stress. En ook nog eens niet prettig voor een goede vertrouwensband met je hond.

  Aan onze hond merk ik dat ze steeds rustiger wordt, (omdat ik dus anders met haar omga dan voorheen) dat ze beter kan en durft aan te geven wat ze wel en niet wil. Ook voor mij een goede leerweg, want soms wil ze geen contact met een andere hond en dat vinden de bazen van de andere hond dan weer minder leuk. Dus ik leer ook grenzen aan te geven en voor mijn hond op te komen. Dan hoeft zijzelf ook meteen minder grenzen aan te geven. (grommen)

  Ook in het contact met onze kleine kinderen gaat het super, de kinderen kan ik beter uitleggen wat Puk nodig heeft en hoe we dat kunnen geven. De kinderen vinden dat ook fantastisch, ‘een goede mens zijn voor Puk’ vinden we allemaal leuk! Want, we krijgen er zo veel knuffels en aandacht voor terug van Puk.

  Ik zal even moeten wachten om het vervolg van de ‘samen op pad’ te kunnen doen, want we krijgen er een kindje bij. Als de tijd er weer is zijn Puk en ik er zeker weer bij!!!

  Puk laat elke dag merken dat zij een cognitief dier is, die heel gelukkig is met alle juiste inzichten die ik van Angelique heb gekregen. Ik raad het iedere honden liefhebber aan!!! (ja, ook de mensen die al jaren honden hebben en een zee aan ervaring hebben. Ik heb ook een sloot aan ervaringen met honden. Maar…. wat ik bij Angelique heb geleerd wist ik niet, ik was helemaal verkeerd ‘opgevoed’/ opgeleid! Dus ik raad iedereen aan: ga de uitdaging aan en herzie je overtuigingen en stellingen. ) Heel veel plezier!

 9. Lisette van Beek

  Lieve Angelique, ik wil je bedanken voor je bezielende begeleiding tijdens de basiscursus “Samen op Pad”.
  In korte tijd zie ik en mijn omgeving dat Lola (en ik :-)) een stuk relaxter zijn geworden tijdens het uitlaten en dat in 5 lessen tijd!! We zijn er nog niet maar het motiveert enorm om de ingeslagen weg, naar ontspanning en sociaal vaardig gedrag ten aanzien van andere honden, te vervolgen. Nogmaals dank!

 10. Francis Vronik

  Begin van dit jaar (2015) heb ik samen met Grover het traject “Samen Leven-Samen Groeien” bij Angelique en Jerome gevolgd. Het was erg fijn om onder hun bezielende leiding (nog) bewuster met mijn hond bezig te zijn en me bewuster te worden van Grover’s positieve eigenschappen en natuurlijk mijn eigen rol in het geheel.
  Nu kan ik vaker een figuurlijk stapje achteruit doen om zijn gedrag objectiever te bekijken en het me minder persoonlijk aan te trekken.
  Het mooie van deze manier is ook dat je er altijd mee verder kunt en het op alles kunt toepassen.

  Angelique en Jerome; nogmaals bedankt!

 11. Samen met mijn hondje Velvet heb ik het traject “Samen Leven-Samen Groeien” gevolgd. Ik heb er veel van geleerd. Velvet was altijd nogal snel met uitvallen naar andere honden en zelfs met bijten van mensen die onverhoeds vlak langs mij liepen. Dat zijn onzekerheid werd gevoed door mijn eigen gevoel van onzekerheid (ik ben slecht ter been) was nogal duidelijk, maar wat doe je eraan?

  Tijdens het traject heb ik handvatten gekregen om mijn eigen onzekerheid in perspectief te plaatsen en mij er niet door te laten overheersen. Zo kan ik nu veel rustiger reageren op andere mensen en honden die ik buiten tegen kom en ook Velvet is daardoor nu een stuk relaxter. Hij hoeft niet meer persé te blaffen tegen alle andere honden die we tegen komen en ook op vreemde mensen reageert hij nu veel rustiger. Soms laat hij zich zelfs aaien door vreemden en bij medewerkers van de plantsoenendienst met hun oranje hesjes en schoffels hoef ik niet meer uit de buurt te blijven. Hij loopt er rustig langs zonder te proberen deze “engerds” te grijpen.

  Het traject heb ik ervaren als een prettige afwisseling tussen theoretische uitleg en praktijkoefeningen, en het was ook voor Velvet leuk om mee te doen. De prettige, rustige en plezierige manier waarop Angelique en Jerome dit traject vorm hebben gegeven draagt zeker bij tot het succes ervan; wat we er geleerd hebben, heeft een blijvend effect. Ik ben blij dat ik heb deelgenomen (Velvet ook) en ik kan het iedere hondenvriend aanraden.

 12. Ik deed het Traject “Samen Leven – Samen Groeien”. Ook met een hond als Puk, lief, betrouwbaar, vriendelijk. Ben ik heel blij wat ik allemaal heb geleerd en dat de inzichten (ik pas het zo veel mogelijk toe) ook echt enorm prettige gedragsveranderingen bij mezelf en de hond hebben gegeven.

  Want ook een VRIENDELIJKE, TOLERANTE hond heeft haar GRENZEN. Gelukkig! Die van mezelf en van haar leer ik steeds meer zien en ik bewaak ze. Ik vind het een leuke manier van omgaan met het leven en met de hond! Rust, rust, rust, ruimte, afstand, tijd (dus goed plannen!, want ik heb een druk schema, jong gezin, werk, ambities, huishouden, dieren, sociale dingen, familie!!!) wederzijds respect, vriendelijke samenwerking en ongedwongen puur contact! Dat wil toch iedereen?!?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven