Kangani
Mens en Hond in Balans

Ontspannen wandelen met mijn hond

ontspannen wandelen met je hond

Hoe fijn is het wanneer je op een ontspannen manier met jouw hond kunt wandelen?

Een uitvallende hond?

Over het algemeen laten we onze honden uit met een halsband en hebben we een relatief korte lijn.

Dit is vaak een oorzaak van stress bij de hond. Door de kleine ruimte die de hond heeft, door de korte (en vaak strak staande) lijn, ontstaat er snel spanning, wat zich kan uiten in een uitvallende (een grommende en/of blaffende) hond.

Trekt jouw hond aan de lijn?

Ook het trekken aan de lijn is een veelvoorkomende ergernis bij mensen en kan zelfs tot fysieke klachten en/of pijn lijden. Bij jou en zeker ook bij je hond.

De oplossing!

Om op een ontspannen manier te kunnen wandelen is er iets anders nodig.

Het wandelen met een tuig en lange lijn, waarbij je de juiste technieken gebruikt, geeft meer ontspanning bij de hond, waardoor trekken of uitvallen al heel vaak verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Het wandelen met een lange lijn kan ook een catastrofe worden wanneer je niet weet hoe je deze makkelijk en veilig kunt hanteren. Je hebt een goede techniek nodig om veilig en fijn met een tuig en lange lijn te gaan wandelen. Zodat je niet gelanceerd wordt en de hond en/of de omgeving niet in gevaar komen door de ruimte die de hond heeft.

In deze online cursus leer je daar alles over.

Deze cursus bestaat uit 31 video’s, in totaal zo’n 140 uur aan video, verdeeld over 8 modules, met instructie en theoretische achtergrond. De video’s duren 2 tot 15 min per video, zodat je snel een video kunt bekijken. Je krijgt een heel jaar toegang, voor keer op keer bekijken, tot je de techniek helemaal eigen hebt gemaakt.

Je leert o.a.:

 • Waarom het wandelen met tuig en lange lijn belangrijk is.
 • Wat je nodig hebt om ontspannen te kunnen wandelen.
 • Hoe je een tuig introduceert bij je hond.
 • Technieken om veilig met een lange lijn te kunnen lopen.
 • Technieken om trekken aan de lijn te voorkomen/reduceren.
 • Er zijn een 5-tal video’s met praktijksituaties.

Extra video’s:

 1. Wat doe je met een hard trekkende hond en wat zijn de oorzaken?
 2. Wandelen met 2 of meer honden aan lange lijnen.
 3. Mijn hond heeft rugklachten kan ik dan een tuig gebruiken?
 4. Wat te doen bij onzekerheid van jouw hond?
 5. Een video met een BONUS tip.

Je krijgt na aankoop direct beschikking over alle video’s en kunt dus direct aan de slag. Je kunt de video’s op je eigen tijd en tempo bekijken en toe gaan passen in de praktijk.

Wat deelnemers zeiden

“Wat een duidelijk video’s Angelique! Dank je wel, ik ben er meteen mee aan de slag gegaan.”

Fijn lopen zo zonder gespannen hond en vrouwtje . Ik merk zeker verschil in haar houding en lopen. Veel meer ontspannen en ze heeft er duidelijk plezier in, terwijl ze vaak gestrest is en altijd op haar hoede.

“De cursus ontspannen wandelen met mijn hond vind ik echt super! In het begin was ik nog ontzettend aan het klooien met die lange lijn, maar echt even tijd genomen om je video’s te bekijken. De duidelijke uitleg heeft mij geholpen om ook zelf met plezier met de lange lijn te lopen. Mijn hond had al een tuig, maar ook hier heb ik nog wat inzichten gekregen. Dank dank!”

“Fijne zeer uitgebreide cursus, duidelijke uitleg, korte video’s, en ik merk echt al verschil bij Kyra.”

“Zeker wil ik wat delen over mijn ervaring: mijn hond blaft veel naar andere honden tijdens het wandelen, en dat vind ik dan ook altijd heel vervelend. Ik was een beetje bang om hem meer ruimte te geven, eigenlijk hield ik hem juist altijd kort. Maar nu ik met de lange lijn wandel gaat het verbazingwekkend goed. Ik denk dat zijn uitvallen zeker met 30% is verminderd. Ik ga mij nog verder verdiepen met het traject. Tot later dus!”

“Dankbaar dat ik deze cursus volg. Ik ben echt meer ontspannen tijdens het wandelen en mijn hond ook.”

Scroll naar boven