Kangani
Mens en Hond in Balans

Transformeer het samenleven met je hond

Je hond écht gaan begrijpen

Gedragsproblemen voorkomen of oplossen

Ontspannen samenleven

De belevingswereld van je hond ontdekken

Stoppen met trainen (commando’s aanleren)

Ervaringsgericht leren

Samen beleven vanuit vrijheid & plezier

Zelf kalm kunnen reageren in lastige situaties


We starten weer voorjaar 2024



Dit traject is interessant voor jou als je:

♥ Je pup wilt laten opgroeien tot een stabiele en vrolijke volwassen hond.

♥ Probleemgedrag wilt oplossen of wilt voorkomen.

♥ Het belangrijk vindt dat je hond luistert, maar je wilt niet altijd met zakken vol voer lopen.

♥ Het belangrijk vindt dat je hond luistert, maar je wilt geen correcties hoeven te gebruiken (wat iets anders is dan grenzen aangeven).

♥ Het belangrijk vindt dat je hond hond kan zijn.

♥ Je wilt verdiepen in de belevingswereld van je hond.

♥ Een relatie met je hond op wilt bouwen vanuit vertrouwen.

♥ Wilt dat je hond blij en ontspannen door het leven kan gaan.

♥ Trainen los wilt laten en je hond weer ruimte wilt geven voor eigen beleving.

Een ontspannen hond? Plezier en Verbinding?

Samenleven met een (of meer) hond(en) is een enorme verrijking in je leven. Een hond is altijd blij om je te zien, het is je maatje. Je kunt samen veel plezier beleven, heerlijke wandelingen maken, lekker kroelen op de bank, samen op avontuur of andere leuke activiteiten doen.

Het gaat echter nogal eens mis. Doordat de hond niet goed begrepen wordt, er teveel (irreële) verwachtingen zijn, er vanuit gegaan wordt dat de hond zich wel aanpast, er onbewust teveel over zijn/haar grenzen wordt gegaan en hij in situaties gebracht wordt die meer stress opleveren dan plezier. Hierdoor ontstaat vaak probleemgedrag. Het aantal honden dat uitvalt naar andere honden bijvoorbeeld is enorm in Nederland. Op de meeste hondenscholen wordt de aandacht alleen gelegd op het aanleren van commando’s.

In dit traject leer je in 19 online lessen, ondersteund met videomateriaal en praktijkopdrachten, hoe je zo met jouw hond kunt samenleven dat je problemen voorkomt of oplost en samen ECHT contact en plezier kunt hebben. Je leert andere wegen te bewandelen wanneer blijkt dat je hond een aantal beperkingen heeft, zodat je toch plezier kunt hebben in plaats van dat het je frustreert. Dit traject is gericht op het opbouwen van een vertrouwensrelatie met je huisdier en leert je hoe je jouw hond een liefdevolle begeleiding kunt geven.

Door het volgen van dit traject ga je het aanleren van commando’s, zodat hij luistert transformeren naar je hond echt begrijpen, zodat je hem kunt begeleiden in het ervarend leren. Je gaat je serieus verdiepen in de belevingswereld van jouw hond(en). Het gevolg is dat je doordat je jouw hond veel beter gaat begrijpen er zo voor kunt zorgen dat hij/zij ontspannen door het leven kan gaan. In de praktijk zul je gaan ervaren hoe je hond meer ontspannen met situaties om leert gaan, dat hij luistert als het nodig is, en je een diepe verbinding zult gaan ervaren.




Accounts

Wanneer je een pup in je leven verwelkomt

Heb of krijg je een pup, dan kun je hem/haar vanaf heel jong zo leren begeleiden dat je echt het leven samen met een hond kunt krijgen dat jij voor ogen had.

Je pup opvoeden tot stabiele volwassen hond.


Omdat je meteen leert wat belangrijk is voor je pup kun je ervoor zorgen dat je pup ontspannen kan blijven. En zo de wereld op zijn/haar eigen tempo te ondekken. Begeleiden vanuit vrijheid met grenzen.


Dit is de essentiële basis van waaruit een hond kan leren. Want een pup moet nog helemaal leren hoe de wereld in elkaar steekt. Omdat een pup van nature nieuwsgierig is hoef jij alleen maar te leren hoe jij daarin begeleiding kunt geven.


Hoe je dit kunt doen leer je in dit traject. Door de praktijkopdrachten bouw je een sterke band op, zodat je pup op jou gaat vertrouwen, zelfvertrouwen opbouwt en graag naar je zal luisteren.


Je gaat dat helemaal op een natuurlijke manier doen, zodat zakken vol voertjes overbodig zijn. Je legt de focus op de ontwikkeling van het potentieel van je pup, van hieruit volgt er vanzelf sociaal gedrag.

Wanneer je een volwassen hond hebt

Wanneer jouw hond al volwassen is wil je misschien de band verdiepen, wil je leren hoe je jouw hond meer in zijn eigen beleving kan laten zijn, zonder dat dit gevaar oplevert voor de hond zelf of zijn omgeving.


Het kan ook zijn dat je aanloopt tegen gedrag van je hond dat voor problemen zorgt. Denk bv. aan agressie of overmatig blaffen. Het is hierbij belangrijk dat je gaat leren zien wat de oorzaak hiervan is.


Wanneer je de oorzaak gaat begrijpen, dan kun je jouw hond zo gaan begeleiden dat deze zich weer veilig kan voelen. Hierdoor zal ontspanning ontstaan en van hieruit kun je gaan bouwen aan het zelfvertrouwen van jouw hond.


Hoe je dit kunt doen leer je in dit traject. Door de praktijkopdrachten bouw je een sterke band op, zodat je hond op jou gaat vertrouwen,  zelfvertrouwen opbouwt en graag naar je zal luisteren.


Op deze manier kun je zelf voor verandering zorgen. Zonder dat je de focus legt op gedragsverandering. Wanneer de hond namelijk ontspannen is volgt er vanzelf sociaal gedrag.

Wanneer je een hond uit het buitenland hebt

Heb je een hond uit het asiel of uit het buitenland, dan is er een kans dat deze een rugzak(je) aan negatieve ervaringen heeft. Honden die zelfstandig geleeft hebben zullen ook aan de situatie van het leven in een huis met mensen moeten wennen.


Je zul dan echt moeten weten hoe je jouw nieuwe maatje kunt begeleiden. Zodat jij hem/haar echt het leven kunt bieden dat jij graag wilde voor deze hond waar je je hart aan verloren hebt.


Je leert wat de behoeften van je hond zijn, hoe hij communiceert, hoe je stress herkent en reduceert. Honden vertonen vaak gedrag dat verkeerd begrepen wordt. Helaas wordt er dan ook verkeerd gehandeld, met de nodig stress als gevolg.


Hoe je juist kunt gaan begeleiden leer je in dit traject. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je nieuwe maatje zich veilig gaat voelen en jullie een sterke band opbouwen op basis van vertrouwen.


Op deze manier kun je zelf voor zorgen dat je dit in goede banen leidt. Zonder dat je de focus legt op gedragsverandering. Wanneer de hond namelijk ontspannen is volgt er vanzelf sociaal gedrag.


Online leren hoe ik met mijn hond om kan gaan, kan dat wel?

Om op een leuke en ontspannen manier samen te leven en om problemen te voorkomen of op te lossen, heb je meer kennis en inzicht nodig. Een Quick fix oplossing lijdt zeer zelden naar de oplossing op lange termijn.

Kennis en inzicht kun je opdoen door het lezen van boeken, het internet af te struinen, waar je allerlei tegenstrijdigheden vindt die je niet kunt plaatsen, omdat je het geheel niet kunt overzien. Je kunt cursussen en lezingen volgen, maar leren door middel van een online traject heeft verschillende belangrijke voordelen:

  1. Je wordt stapje voor stapje begeleid om je hond beter te begrijpen en het samenleven met je hond te transformeren.
  2. Je kunt de lessen en video’s steeds weer terugkijken, zodat je de informatie nog beter opneemt.
  3. Je kunt de lessen op elk moment dat het jou uitkomt bekijken.
  4. Je hoeft er niet de deur voor uit.
  5. Je krijgt gewoon opdrachten die je in de praktijk gaat uitvoeren, op je eigen tijd, in je eigen omgeving.
  6. Er is een besloten Facebookgroep voor het delen van je ervaringen. Hier krijg je ook feedback en inspireer je elkaar.

Goed om te weten; De online lessen en video’s blijven maar liefst 3 jaar beschikbaar voor je!


Online leren werkt!


Dit traject is voortgekomen uit de visie van waaruit ik in het leven sta, de opleidingen die ik gevolgd heb op zowel het gebied van honden als mensen én mijn jarenlange ervaring (25 jaar) in het werken met mens en hond. Dit traject biedt een scala aan handvatten voor elke hondeneigenaar die vanuit gevoel en met respect voor de autonomie van de hond(en) wil leren samenleven met zijn/haar hond(en).

Veel mensen die met een hond samenleven, worstelen met het gedrag van hun hond. Of zien door de bomen het bos niet meer, door de vele verschillende stromingen, methodes en adviezen, waar je op het internet uit kunt kiezen. Hoe moet ik nu met mijn hond omgaan? Hoe zorg ik ervoor dat mijn pup stabiel opgroeit? Hoe voorkom ik probleemgedrag? Hoe los ik probleemgedrag op? Dit zijn vragen die ik veel hoor.

De laatste jaren wordt er veel onderzoek gedaan naar de werking van het brein van honden en het hieruit voortvloeiende gedrag, naar hun communicatie en emoties. Er zijn veel nieuwe inzichten over onze hond. De oude traditionele trainingsmethoden sluiten hier simpelweg niet meer op aan. Daarom heb ik dit uitgebreide traject ontwikkeld, gebaseerd op een andere manier van omgang met onze honden en op de nieuwste kennis.



Volg je gevoel

Gaan de traditionele trainingsmethoden tegen je gevoel in? 

Wil je op een andere manier met je hond omgaan?

Het traject is ontwikkelt voor mensen die (meer) vanuit hun gevoel met hun hond(en) om willen gaan en zich echt willen verdiepen in hun hond. En hier tijd en energie aan willen besteden.

Er vindt een verschuiving in bewustzijn plaats en die laat zich ook zien in de omgang met onze honden. We willen niet alleen maar een gehoorzame hond; we willen dat het welzijn van onze hond gewaarborgd is, dat onze hond ook hond kan zijn en dat is niet hetzelfde. Het mooie is, wanneer we op deze manier met onze hond omgaan, de hond óók luistert, alleen zonder dat we hem conditioneren.

Resoneert dit bij jou, maar weet je niet hoe je anders met je hond om kunt gaan, dan zal dit traject je op weg helpen en de antwoorden geven die je zoekt.

Je leert welke behoeften jouw hond heeft, hoe zijn belevingswereld is en hoe je hier op aan kunt sluiten voor een ontspannen en vrolijke hond. Je leert op welke manieren jouw hond communiceert en hoe je hier op kunt reageren. Er wordt uitgebreid informatie gegeven over stress; wat het is, hoe het kan ontstaan en hoe je op een zodanig  juiste manier kunt reageren. Met deze kennis kun je een vertrouwensband met je hond opbouwen of verdiepen.

Dit is geen nieuwe methode!

Het is een andere manier van kijken, een andere manier van omgaan met je hond.

Gebaseerd op nieuwe kennis en het verlangen om je hond hond te laten zijn.

Dit traject transformeert de omgang met je hond.

Het is een levenswijze.

een blije en ontspannen hond

Hoe kun jij ervoor zorgen dat jullie samen (weer) kunnen genieten?

Opdoen van kennis én ervaring is de beste manier om je dit eigen te maken.

Het traject bestaat daarom uit online theorielessen, ondersteund met foto- en videomateriaal en wordt gecombineerd met praktijkopdrachten. De opdrachten zijn zo opgebouwd dat je stapje voor stapje leert om je hond op deze manier te begeleiden in het dagelijks leven.

Online theorielessen

De lessen bevatten uitgebreide theorie gebaseerd op:

√ Inzicht in gedrag

√ De werking van het brein

√ Behoeftes van de hond

√ Communicatie op breed vlak

√ Herkennen van emoties bij de hond

√ Hoe herken je trauma en help je je hond?

√ Belevingswereld van de hond

√ Kennis over stress

√ Verschil tussen trainen en cognitief leren met situaties om te gaan

√ Leren zien van de nadelen van conditionering met voerbeloning



Praktijkopdrachten

Naast de uitgebreide theorie ontvang je elke week een praktijkopdracht die je thuis in je eigen situatie kunt toepassen. Je ontvangt aan het eind van de week voor iedere opdracht een video waarin ik de opdracht bespreek, zodat je je ervaring kunt evalueren.


Is het traject iets voor jou?

√ Heb je al verschillende gehoorzaamheidscursussen gedaan, maar voel je onvoldoende verbinding met jouw hond?

√ Je hebt een hond uit het buitenland en merkt dat hij een andere omgang nodig heeft, maar je weet niet hoe.

√ Je hebt wel een cursus met je hond gevolgd, maar in de praktijk loop je toch tegen problemen aan.

√ Je hond is erg nerveus of angstig en je weet niet hoe je hier mee om moet gaan.

√ Je verheugt je op je nieuwe pup en wilt hem goed kunnen opvoeden.

√ Wil je samenleven met je hond vanuit verbinding en vertrouwen?

√ Je hebt een hond die al volwassen is of krijg je een pup.

√ Je ervaart gedragsproblemen bij je hond.

Dan zal dit traject veel voor je kunnen betekenen. Door een totaal andere visie op de omgang met onze hond(en), leer je op een andere manier omgaan met je hond dan op een traditionele hondenschool of gedragstherapie. Je gaat je veel meer verdiepen in je hond, wat je ook veel inzicht en begrip zal brengen.


een blije en ontspannen hond

Wat kun je verwachten in het traject

Het traject heeft lessen voor 3 maanden, wanneer je 1 les per week doet. Het is de meest uitgebreide cursus die Angelique ooit heeft ontwikkeld over het begrijpen van je hond, en je wordt stap voor stap meegenomen en ondersteund.

In dit traject krijg je de essentiële kennis en vaardigheden die iedereen die met één of meerdere honden samenleeft, zou moeten opdoen en kunnen toepassen. Je leert jouw hond echt begrijpen en je leert het toe te passen in de dagelijkse praktijk.

Je krijgt wekelijks een mail om je te motiveren, zodat je ‘bij de les’ blijft. De online theorielessen zijn uitgebreid en worden ondersteund met foto- en videomateriaal. Je kunt de les ook helemaal via video bekijken. Wekelijks krijg je een opdracht om het geleerde in de praktijk te gaan ervaren.

√ Je gaat ervaren dat commando’s helemaal niet nodig zijn.

√ Je krijgt tools om een sterke vertrouwensrelatie met je hond op te bouwen.

√ Je zult zelfs gaan begrijpen waarom commando’s onwenselijk zijn.

√ Je leert hoe jouw hond van nature leert en hoe je hem hierin kunt begeleiden.

√ Je leert hoe jouw hond gaat luisteren, omdat hij dat prettig vindt, en niet omdat het moet.

Na het traject heb je:

√ De kennis om je hond werkelijk te begrijpen en te begeleiden.

√ Ervaringen van een dieper contact en zul je merken dat je echt op een andere manier met je hond kunt communiceren.

√ De tools en ervaring om je hond te helpen ontspannen en sociaal met de situaties in het dagelijks leven om te gaan.

√ Een blijere hond, omdat je je verdiept hebt in zijn belevingswereld en hem hier op een veilige manier de ruimte voor geeft.

Kortom, samenleven in harmonie
op een natuurlijke manier

leven met je hond in harmonie

Genieten met je hond kan wel, met de juiste kennis

Juist in deze tijd kun je door alle kennis die voorhanden is zorgen voor een fijn leven samen met jouw hond. Deze inzichten leren ons anders met onze hond om te gaan dan voorheen.

Je hoeft niet te commanderen, te corrigeren en de dominante leider te zijn om een sociale en lieve hond te krijgen, juist niet! Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Al honderden hondeneigenaren hebben een fijne en diepere band met hun hond door een andere kijk op en andere omgang met hun hond.

Doordat ik zelf een hond had die meer nodig had dan commando’s en dominant leiderschap, ben ik verder gaan zoeken. Ik vond de sleutel tot een ontspannen samenleven met deze hond. Hierdoor heb ik honden beter leren begrijpen vanuit een ruimer perspectief en kan ik jou ook leren hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw hond goed in zijn vel zit en hierdoor een sociale, vriendelijke én blije hond is. Dat wat een hond van nature is!

Een hond die graag luistert, waarbij jij ook oog hebt voor zijn/haar eigenheid, belevingswereld en behoeften.


Dit heb je o.a. nodig om in harmonie samen te leven

Hoe je jouw hond ziet

Hoe kijk jij naar jouw hond? Vaak wordt er nog verteld dat een hond vanuit rangorde gemotiveerd is en dat je moet zorgen dat jij de baas bent. Deze theorie is al decennia achterhaald, maar nog steeds gangbaar. Je leert in dit traject van waaruit jouw hond dan wel gemotiveerd wordt en wat zijn werkelijke behoeftes zijn. Zie je hem als een hond die gewoon moet luisteren? Of wil je dat hij ook plezier heeft in het leven, en hoe zorg je hier dan voor? Je leert hoe je rekening kunt houden met de intrinsieke motivaties van jouw hond.

Weten waarom straffen, maar ook belonen met voer niet wenselijk is

In het algemeen wordt een hond gestraft of beloond met voer voor bepaald gedrag. Je leert hoe jouw hond zelf met situaties om kan gaan, door hem op de juiste manier te begeleiden. Zonder commando’s, zonder voerbeloning.

Kennis over de communicatie van jouw hond

Je moet begrijpen hoe jouw hond communiceert om met verschillende situaties om te kunnen gaan. Hoe herken je zijn lichaamstaal? Wat communiceert hij? Hoe herken je stress? Leer jouw hond te verstaan om vertrouwen op te bouwen.

Een betrouwbaar mens kunnen zijn voor jouw hond

Er wordt veel geschreven over leiderschap. Iedereen die een hond heeft (en ook mensen die geen hond hebben) weet je te vertellen dat je de baas moet zijn over je hond. Maar is dat wel zo? Hoe bouw je een relatie vanuit gelijkwaardigheid op? En kan dat? Leer in dit traject om leiderschap zoals het vroeger werd uitgelegd en begrepen, los te laten.

Weten hoe jouw hond leert

We leren in onze samenleving honden gedrag en commando’s aan door conditionering; hier is de omgang met onze hond in het algemeen op gebaseerd. Maar draagt dit wel bij aan het welzijn van jouw hond?  Jouw hond is een cognitief, een lerend wezen. In dit traject krijg je inzicht over de negatieve effecten van conditionering en maak je kennis met hoe het anders kan.


contact liggen

Begrijp je hond

√ Kijken naar het gedrag van jouw hond volgens de inzichten vanuit de (neuro)psychologie.

√ Leer de communicatiesignalen waarmee jouw hond communiceert herkennen en toepassen.

√ Ontdek hoe je stress kunt herkennen, wat de invloed is op het gedrag en welzijn van jouw hond.

√ Ontdek wat jouw hond werkelijk nodig heeft en hoe jij in die behoeftes kunt voorzien.

Samenleven vanuit Verbinding

√ Je leert om een band vanuit vertrouwen, respect en begrip op te bouwen met jouw hond.

√ Je leert hoe je (bege)leiderschap anders in kunt vullen.

√ Ontdek wat jouw hond van jou nodig heeft. Het belang van een kalm en zelfverzekerd mens zijn.

Natuurlijk samenleven zonder training

√ Je leert wat de nadelen zijn van geconditioneerde commando’s.

√ Je leert hoe jouw hond van nature leert.

√ Je krijgt inzicht in waarom je jouw hond liever niet (veel) zou willen conditioneren.


Voor wie is dit traject geschikt?

√ Wanneer je het welzijn van jouw hond belangrijk vindt.

√ Als jij ervoor open staat om op een gelijkwaardige manier met jouw hond om te gaan.

√ Als jij “open minded” kunt zijn en ook naar jezelf wilt kijken.

√ Wanneer jij jouw hond wilt helpen om zelfverzekerd in het leven te staan.

√ Als jij je wilt verdiepen in de belevingswereld van jouw hond.

√ Als je weer of meer wilt genieten samen met jouw hond.

√ Als je je onzeker, gefrustreerd of angstig voelt door bepaald gedrag van jouw hond.

√ Je hebt een pup of krijgt binnenkort een pup en wilt direct een goede start maken met jouw hond.

√ Je wilt je pup zo laten opgroeien dat zijn ontwikkeling en ontspannen samenleven voorop staat.

√ Als je een hond uit het buitenland hebt en hem graag wilt begrijpen, zodat jullie met plezier samen kunnen leven.

Voor wie is dit traject niet geschikt?

√ Wanneer je geen interesse hebt om je hond op een breed vlak te leren kennen.

√ Als jij vast wilt houden aan dominantie, correctie en hiërarchie.

√ Als je niet naar jezelf wilt kijken door zelfinzicht.

√ Wanneer je een quickfix oplossing voor jouw hond wilt.

√ Wanneer je een hond wilt die gewoon de commando’s kent en deze uitvoert als je dat van hem vraagt.

√ Als je gewoon een hond wilt die luistert, punt.


Veranderen is niet iets anders worden, maar het natuurlijke
in jezelf naar boven laten komen

Al  meer dan 100 mensen zijn jou voorgegaan.
Elke keer vinden er weer zulke mooie ontwikkelingen plaats.

Voor meer referenties, klik hier.


Leren van een ervaren hondengedragsdeskundige

profielfoto

Dit traject wordt gegeven door Angelique van Kuijk. In 2004 heb ik Kangani opgericht. Nadat ik in de vijf jaar daarvoor een hondenuitlaatdienst had gerund. Ik ben opgeleid tot ‘traditioneel’ hondengedragstherapeut, maar in de afgelopen 15 jaren heb ik veel geleerd vanuit de visie van o.a. Turid Rugaas, Sheila Harper, John Bradshaw en Angela Stockdale. Dit zijn mijn inspiratoren en bij hen heb ik inmiddels diverse seminars en workshops gevolgd.

In 2014 volgde ik de vooruitstrevende opleiding Learning Dog (bij Learning Animal), waardoor mijn kennis en inzichten nog meer verdiept zijn en waardoor ik het vooral doorleeft heb. En de ontwikkelingen hebben daarna niet stilgestaan.

Een hele belangrijke factor in het begrijpen van onze honden is mijn kennis over neuropsychologie, de werking van het brein, de polyvagaal theorie, stress en trauma. De omgang met honden is door mijn eigen bewustzijnsontwikkeling enorm veranderd.

Inmiddels heb ik honderden hondeneigenaren begeleid bij de opvoeding en oplossen van gedragsproblemen van hun hond(en). Ik heb een 4-jarige opleiding tot coach (NLP Practitioner, master Practitioner en Transpersoonlijke coaching en counseling (TCC) gevolgd, waardoor ik ook jou goed kan begeleiden bij de obstakels die jij tegenkomt. Tegenwoordig werk ik bij het coachen van mensen vanuit een non-dualistische visie. Het directe pad naar innerlijke vrijheid.

Mijn visie is dat een hond een eigen beleving heeft, de wereld op zijn eigen manier ervaart en het recht heeft om zijn autonomie te kunnen behouden. Wij kunnen onze honden daarbij helpen. De basis is een relatie gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Je kunt met een hond samenleven vanuit gelijkwaardigheid, zonder overheersen of dwingen. Ieder mens heeft het vermogen om te ervaren dat elke relatie in vrijheid beleefd kan worden. Vrijheid verkrijg je door kennis en innerlijke balans. Honden zijn een onbevooroordeelde en eerlijke “leermeester”.



Voor uitgebreide informatie over inhoud traject en van de Lessen

Klik hier


Ben je er klaar voor?

Dit is een intensief traject dat een veranderingsproces op gang brengt. Realiseer je dus goed dat het geen traditionele ‘hondentrainingscursus’ is. Ik heb alle kennis die ik in verschillende (vooruitstrevende) professionele opleidingen opgedaan heb -en die belangrijk is voor jou om jouw hond te begrijpen en een verbindende relatie op te bouwen- hierin verwerkt.

Wil je eerst snuffelen aan deze visie, of twijfel je nog of je echt zo met je hond om kunt gaan? Doe dan eerst de gratis cursus “Hoef ik echt geen baas te zijn?”

Mijn kennis en praktijkervaring van 25 jaar werken met mensen en honden, waarvan 15 jaar als gedragstherapeut heb ik in dit traject gestoken.
En breng ik met veel liefde aan jou over.


Klik hier voor de FAQ


Scroll naar boven