Kangani
Mens en Hond in Balans

Referenties

Ben je geïnteresseerd om het online traject “Transformeer het samenleven met je hond” te doen?

Lees dan hieronder de ervaringen van andere deelnemers om te zien

of dit traject voor jou ook waardevol kan zijn.

Samen genieten
Samen genieten

Onderstaande video kreeg ik van een deelneemster van de try-out:

Om de referenties persoonlijker te maken, zou ik het leuk vinden als jouw foto (of de foto van jouw hond(en), in de afbeelding naast je reactie komt. Zo zien mensen, dat er hier echte mensen aan het woord zijn. Als je dit geen probleem vindt, maak dan een Gravatar aan. Klik hier om te lezen hoe je dat makkelijk en gratis kunt doen.

23 gedachten over “Referenties”

 1. Heb het 3 maanden traject gevolgd en merk een heel duidelijk verschil qua emotie bij mijn hond Pien en bij mezelf.
  Begreep haar vaak niet en werd daar onzeker en verdrietig van. Tijdens het traject zo veel inzichten en adviezen gekregen dat we beiden veel meer ontspannen zijn en kunnen genieten. Onze groep heeft niet veel gedeeld op Facebook (ben ik ook schuldig aan, ben niet zo’n schrijver), maar ondanks dat heel veel geleerd van de opdrachtbesprekingen als ook de Q&A sessies. Er wordt alle tijd genomen en rustig en kundig advies gegeven.
  Hartelijk dank Angelique en Jolanda, ook namens Pientje 🙂

 2. Samen met mijn hond Tommy (golden retriever reu, geb.datum 29-09-2015), die in begin augustus 2016 als een pup van 10 maanden op mijn pad kwam heb ik in het vroege voorjaar van 2018 de dog walk experience gedaan en daarna het 3 maanden online traject. Ik merkte zelf al, nadat ik verlaat – Tommy was immers al ruim 10 maanden – dat het reguliere cursus aanbod niet helemaal aansloot op wat ik zocht. Ik heb deze reguliere basis- en vervolgcursussen wel gevolgd maar gevoelsmatig had ik de behoefte om met Tommy op een andere manier samen op te trekken. Natuurlijk was het fijn om de basisdingen met hem te leren, ook vanuit veiligheidsoogpunt, maar samen beleven is iets dat ik van Angelique heb geleerd. Heel blij dat ik haar via google vond :-). Angelique legt haar visie in de video’s heel duidelijk uit. Ook de leerstof dat bij het online traject hoort vond ik heel prettig en nog belangrijker: heel leerzaam! Na het traject is er een mogelijkheid om lid te worden van een besloten community. Samen met een aantal ‘klasgenoten’ delen wij onze belevenissen met onze honden om elkaar feedback te geven of een luisterend te zijn; ook online kan dat :-).

 3. Een band met je hond opbouwen vanuit vertrouwen, niet vanuit click en treat. Met het positieve beloning systeem heeft mijn hond heel veel geleerd, zoveel dat ik soms het gevoel had dat ik van mijn hond een soort ‘robot’ had gemaakt, maar zonder dat ik de echte ‘controle’ had. Die controle heb ik nog steeds niet, maar dat hoeft gelukkig niet meer van mij.. Ik heb geleerd naar mijn hond te luisteren en aan zijn echte behoeften te voorzien. Zodat hij rust en balans kan vinden en wij onderling op een diepere niveau kunnen communiceren. Ik ben heel erg blij dat ik het traject heb gevolgd. Het is best pittig en intens, en je leert heel erg veel. Angelique, merci ❤️

 4. elszeldenthuis5

  2018 het online 3maanden traject mogen volgen met hond Lisa.
  Een bijzonder mooi, intens, soms behoorlijk confronterend en vooral zeer waardevol traject.
  Geen commando’s, geen trucjes, geen pasklaar pakket, maar een verbinding tot stand brengen of verdiepen op basis van vertrouwen en veiligheid. Het was even wennen om het oude los te laten, oude gedachten, oude manier van omgaan met Lisa en ideeën hoe het zou moeten.
  Onze verbinding is nog dieper geworden, ik heb mogen leren wat haar behoeften zijn, wat ze spannend vindt, waar ze blij van wordt en wat ik daar allemaal mee kan. Haar zelf leren keuzes te maken heeft haar zelfvertrouwen enorm vergroot. Ze is stabieler en rustiger en we blijven groeien, samen, want het is niet klaar na 3 maanden.
  Stapje voor stapje, vanuit verbinding, respect en liefde.

  De lessen zijn heel duidelijk, met voorbeelden en filmpjes en de Facebook groep vond ik een zeer waardevolle toevoeging. Een fijne groep deelnemers om ervaringen mee te delen, herkenning en leren van en met elkaar onder de deskundige en fijne begeleiding van Angelique. Online, dus eigen tempo, rustig terug kijken en lessen blijven beschikbaar.

 5. Veerle Tassignon

  Ik heb het 3-maandentraject gevolgd omdat ik eigenlijk ten einde raad was. Mijn relatie met Polly, een jack russel van bijna 7 jaar, was moeilijk. Zij is een paar jaar geleden bij mij komen wonen en had een redelijk gevuld rugzakje mee. Ik begreep haar niet en ik had het gevoel dat zij mij niet vertrouwde. Ik heb veel workshops e.d. gevolgd en ‘positieve’ trainers opgezocht op zoek naar oplossingen maar dit traject overtreft dat allemaal. Elke week krijg je toegang tot een boeiende, uitgebreide theorieles met bijhorende praktijkopdracht. Het bespreken van de opdrachten, het uitwisselen van ervaringen en de steun die je krijgt van Angelique en de andere deelnemers maakt van de facebookgroep een belangrijk en niet te missen onderdeel van het traject, zo ook de wekelijkse video met bespreking van de opdracht en de wekelijkse Q&A. En dit alles onder de  professionele begeleiding van Angelique. Voor het eerst kwam ik iemand tegen met een visie waarin ik mij kon vinden. Dankzij de kennis, de inzichten die ik tijdens dit traject heb opgedaan en de handvaten die worden aangereikt heb ik weer hoop. Stap voor stap zijn we nu aan het bouwen aan een betere relatie gebaseerd op wederzijds vertrouwen en rekeninghoudend met onze grenzen. 
  Het traject is heel confronterend en intens, maar is zo de moeite waard. Het is een meerwaarde voor iedereen die zijn hond echt wil begrijpen en hem als een gelijkwaardig wezen beschouwt. Bedankt Angelique!

 6. Naar aanleiding van een webinar en een innerlijke reis wandeling met Angelique heb ik meegedaan aan de cursus. Mijn hond vertoonde gedrag waar ik geen oorzaak voor kon vinden. Na 5 weken cursus heb ik veel inzichten opgedaan. De theorie, de facebookgroep, de webinars en de persoonlijke begeleiding van Angelique maakten de cursus tot een heel leerzaam traject. Met deze kennis ben ik nu beter in staat mijn hond te begrijpen, en zo nodig aanpassingen te doen. Nu, twee maanden na de cursus, hebben wij al mooie resultaten behaald! De begeleiding van Angelique heeft ons veel steun gegeven in dit proces.
  Deze cursus is echt een aanrader voor de (aankomende) hondenbezitter!

  Dankjewel Angelique!!

 7. De reden dat ik de online cursus ‘How2Talk2Dogs’ gevolgd heb, zijn mijn honden. Ik wilde graag meer inzicht krijgen in waarom mijn honden bepaald (voor mij soms lastig) gedrag vertonen. Ook wilde ik graag leren om op een meer natuurlijke manier met ze om te kunnen gaan.

  Ik heb de cursus als zeer intensief ervaren. Het tempo lag van begin af aan hoog met drie praktijkopdrachten in de week en uitgebreide theorie. Direct in de eerste week merkte ik al dat er verandering plaats vond tussen mij en mijn honden. Hoewel ze een beetje in de war raakte van de verandering, kreeg ik het idee dat we elkaar beter begrepen. De theorie was zeer uitgebreid en de deelname aan de webinars en Facebookgroep maakte dat ik niet het gevoel had dat ik met een online cursus bezig was. Als ik met een vraag zat of ergens tegen aanliep, kon ik direct om advies vragen. Ik heb veel geleerd van de gedeelde filmpjes en ervaringen van de andere deelnemers.

  Ik kijk nu met anderen ogen naar de gedragingen van mijn honden en zie vanuit welke motivaties ze zich gedragen. Ook lukt het mij nu beter om de rust te bewaren bij mijzelf en te zien op welke momenten het stress niveau bij mijn honden begint op te lopen. We lijken elkaar nu veel beter te begrijpen en dit voelt goed. Het lijkt wel of mijn honden nu zelf meer de ‘juiste’ keuzes maken, waardoor ik bijna geen commando’s meer hoef te geven.

  Ik ga deze cursus zeker aanraden aan andere hondeneigenaren. Zelf vind ik het heel jammer dat deze cursus niet eerder op mijn pad gekomen is. Ik gun het iedere hondeneigenaar om te gaan ervaren wat ik tijdens de cursus, maar ook nu nog iedere dag, ervaar in de omgang met mijn honden. En dit alles door meer de ‘luisteren’ naar wat je honden je nu eigenlijk te vertellen hebben. Als ik in de toekomst ergens tegen aanloop met mijn honden of vragen heb, zal ik zeer zeker bij Angelique aankloppen. Ik overweeg ook om het vervolgtraject te gaan volgen. Deze onlinecursus ‘smaakt’ naar meer!

 8. In oktober 2016 heb ik de cursus how2talk2dogs afgerond met mijn hond Arthas een Tervuerense herder (reu) van 4 jaar oud. De reden dat ik nu pas hier mijn ervaringen deel, is dat ik eerst alles wilde laten bezinken omdat de afgelopen jaren met Arthas en zijn gedrag best heftig voor mij waren.

  Arthas kreeg gedragsproblemen toen hij 1 jaar oud was in de vorm van uitvallen aan de lijn naar alle honden die we tegen kwamen en in losloopgebieden naar drukke, jonge honden en drukke pups die te dicht in zijn buurt kwamen. Hij heeft gelukkig nooit echt gebeten maar reageerde wel zo heftig dat de honden die het betrof gillend weg renden en ook wel eens schaafwonden hadden. Uiteraard en ook begrijpelijk wordt dit gedrag je heel erg kwalijk genomen, zeker als het pups betreft. We werden uitgescholden en zelfs bedreigd en ik had inmiddels een soort angstfobie ontwikkeld als ik Arthas ging uitlaten. Zijn gedrag kwam voor mij uit het niets, ik begreep er niets van, beïnvloedde Arthas met mijn angst en zo zaten we in een vicieuze cirkel.

  Ik heb toen met Arthas drie jaar gehoorzaamheidstraining gedaan waar hij erg goed in was en dit hielp wel want hij is inmiddels ontzettend gehoorzaam, maar het voelde niet goed. Hij was geheel van mij afhankelijk, en ik moest er nog constant bovenop zitten, het gedrag was wel verbeterd maar nog niet echt ontspannen voor ons allebei.

  Toen kwam de cursus van Angelique op ons pad. De cursus is leuk, heel intensief en heel erg leerzaam. De begeleiding van Angelique is geweldig. Door de besloten facebook groep kan je wanneer je maar wilt je vragen stellen en lijkt het wel alsof ze er altijd voor je is om je te begeleiden. Je leert geen trucjes maar je leert echt communiceren met je hond en de signalen herkennen zodat je ziet waarom hij bepaalde dingen doet. Je wordt zelfverzekerder zodat je hem kan begeleiden in plaats van te straffen of te corrigeren. Inmiddels twee maanden verder ervaar ik dat het leren niet stopt want je gaat steeds meer signalen en gedrag herkennen, ook van andere honden. Je wordt zelfverzekerder in je handelen en dat straal je uit naar je hond. Inmiddels heb ik een compleet andere hond. Het uitlaten is voor ons allebei weer een feest en mijn angst is helemaal verdwenen!

  Doordat ik hem steeds vrijer kan laten, heeft hij meer controle over zijn leven, heeft hij meer zelfvertrouwen en is daardoor ontspannen. Hij zoekt nu zelfs uit zichzelf contact met andere honden en dat deed hij bij vreemde honden nooit. Ook valt hij bijna niet meer uit aan de lijn en als we drukke, jonge honden in losloopgebieden tegenkomen zie ik nu tijdig aan hem dat hij daar nerveus van wordt en dan lopen we gewoon een andere kant op. Hij is mij daarvoor heel dankbaar dat zie ik gewoon aan hem. Doordat ik geleerd heb dat het niet altijd de schuld van Arthas is, kan ik hem veel beter begeleiden en heb vertrouwen in hem.

  Onze band is nog hechter geworden dan hij al was. Dank je wel lieve Angelique!!!!

 9. Tina van Lammeren

  Ik heb de cursus vandaag afgerond. Ik heb de cursus gevolgd omdat ik op zoek was naar een andere manier om met mijn honden om te gaan. Dit in plaats van de meest bekende manier van werken met commando’s. Ook al had ik daarin gekozen voor een positieve benadering, ik vond het toch teveel een gekunstelde manier en teveel gedragsproblemen. De cursus heeft me veel inzicht al gegeven in het gedrag van honden in het algemeen en mijn honden in het bijzonder. Over hun behoeften, hun manier van communiceren, veel over stress. En over hoe je rekening houdend met al deze dingen ook op een andere manier met je honden kunt omgaan. Ik doe niets meer met commando’s, beloningen, correcties. En toch ‘luisteren’ mijn honden beter dan vijf weken terug. Beide honden die ik heb waren reactief naar oa honden, maar ook auto’s, wandelaars soms, fietsers. Bij één van mijn honden is dit gedrag al grotendeels verdwenen, hebben we meer plezier tijdens de wandelingen maar ook thuis. Bij de andere ligt het gecompliceerder, maar zijn er ook vorderingen. Het is een veel meer ontspannen manier van samenleven geworden. We hebben, vooral ik, nog te leren maar het resultaat is verbazingwekkend en boven verwachting. In plaats van werken met mijn honden is het veel meer genieten geworden van en met mijn honden.

 10. De online cursus How2talk2dogs gevolgd omdat het een cursus leek naar mijn hart. Daarvoor veel twijfels gehad over de bestaande cursussen waar commando’s centraal staan.
  Als ik dan een hond erg onwillig naar zijn baas toe zag kruipen deed dat me zeer.

  Ook een speelcursus waar de hond door tunnels etc.moest kruipen leek me niets voor mijn wat angstige hondje.
  Ik wilde echter wel wat begeleiding om mijn onzekerheid over gedrag van mijn hond .
  Door de cursus ben ik 5 weken intensief met mezelf en Senna bezig geweest.
  Belangrijkste is dat Senna meer vertrouwen heeft gekregen, wat eigenwijzer is geworden en veel meer de ruimte krijgt om honden dingen te doen.
  Snuffelen, spelen met andere honden etc.
  We trekken samen op. Senna loopt bijna altijd los en ik geef nauwelijks het commando wacht meer bij het oversteken van de straat. Mijn hond is niet blind en heeft een super goed gehoor. Bovendien is ze een rustig bedachtzaam hondje.
  Deze cursus zit heel goed in elkaar met theorie lessen, drie opdrachten per week waarin je bewust wordt wat je hond nodig heeft , waarin je leert kijken naar de signalen die je hond uitzend, waarin je leert hoe je teveel stress bij je hond kan voorkomen.
  Waarin je leert wat jou hond allemaal zelf kan en wil doen.
  Ook zijn er wekelijkse webinars waarin je online vragen kan stellen. Als je op het tijdstip van de webinars er niet ben. Kan je je vragen vooraf stellen en de webinars later bekijken.
  Op de online facebookgroep zie je de ervaringen van de anderen groepsleden en de reactie van Angelique hierop. Daar leer je ook veel van.

  Kortom als je van je hond houdt en zijn welzijn belangrijk vind is het goed om de cursus te doen je vaart er ook zelf wel bij.

 11. Ook ik deel volledig de mening van bovenstaande cursisten. Met mijn geadopteerde getraumatiseerde hond uit Roemenië was ik op zoek naar een manier om hiermee om te gaan die bij mijn gevoel past, en niet de autoritaire manier zoals vaak wordt aangeraden. Ik kwam Kangani tegen op internet en de werkwijze van Angelique sprak me meteen aan. Ik heb me toen ook direct ingeschreven voor de online cursus. Deze was zeer waardevol en sloot volledig aan bij de manier waarop ik wens om te gaan met mijn hond. De vijf weken zijn inderdaad omgevlogen. De interactie met de groep was zeer waardevol en vooral heel leuk, met al onze vragen konden we bij Angelique terecht, die elke vraag uitgebreid behandelde, ook tijdens de webinars. Zo fijn ook dat je deze rustig terug kunt kijken op een tijdstip dat jou schikt.
  Angelique kijkt ook naar de mens áchter de hond en dat vind ik heel fijn. Ik merk dat mijn hond en ik al relaxter met moeilijke situaties om gaan, dat ik echt door de ogen van de hond ben gaan kijken en ga zeker op de ingeslagen weg door. Een aanrader voor iedereen die op een respectvolle en gelijkwaardige manier met zijn hond om wil gaan, wat onze viervoeters ook verdienen!

 12. Net de cursus afgerond! Ik vond het een hele leuke leerzame cursus, waarbij je op je eigen tempo kon leren. De opdrachten via facebook vond ik echt super handig en leuk om de reactie te lezen van iedereen. Wat ik ook echt een pluspunt vond is dat je het webinar achteraf kunt terug kijken als je er niet bij kon zijn.
  Al met al veel geleerd, nog veel te leren alles laten inwerken en er op een eigen creatieve manier mee leren werken.

 13. Ik heb aan deze cursus meegedaan omdat de onderwerpen die behandeld werden, mij zeer aanspraken. Vooral het onderwerp over stress (les 4). De 5 lessen waren goed opgebouwd, duidelijk en de kennis praktisch toepasbaar. Daarnaast vond ik de filmpjes zeer waardevol en zeer leerzaam. Door deze filmpjes leer je op een andere manier naar de hond kijken. De combinatie van theorie, filmpjes en de super begeleiding van Angelique heeft er voor gezorgd dat mijn kennis over honden verder uitgebreid is. Deze cursus is een aanrader voor iedere hondenbezitter, die niet de traditionele cursus wil volgen waar allerlei kunstjes geleerd worden, maar zich echt wil verdiepen in de hond en zijn gedrag en behoeftes. Angelique, ik je wil bedanken dat ik aan de try-out van deze cursus heb mogen meedoen want je hebt er veel energie in gestoken.

 14. Ik heb samen met mijn lieve labrador Saartje de cursus How2Talk2Dogs gevolgd. Saartje is een lieve hond, maar valt helaas voor haar uit tegen andere honden en soms ook mensen. Door de cursus How2Talk2Dogs te volgen ben ik tot veel inzichten gekomen. Wat ik vooral heb geleerd, door meer begrip, is niet te oordelen over Saartje, maar ook niet over mezelf. Ik laat Saartje in alle opzichten hond zijn, ik heb alle commando’s los gelaten en loop met haar aan een 10 meter lijn. Ik heb geleerd naar Saartje te kijken en door inzicht te krijgen in haar reactie op verschillende dingen, ben ik in staat haar te helpen. Samen zijn we nu veel rustiger en in balans. Waar ik voorheen niet met Saar de straat op durfde, loop ik nu zelfverzekerd en liefdevol met haar en kan ik genieten van een ontzettend lieve hond. En kan ik er beter mee omgaan wanneer ze nog uitvalt. Dit is een heel proces geweest van ook nog andere trajecten bij Angelique, maar waar de cursus How2Talk2Dogs een grote bijdrage aan heeft geleverd.
  Mijn dank is groot Angeligue!

 15. Ik heb de cursus How2Talk2Dogs mogen ervaren. Wat een super leuke ervaring was dat ik heb ervan genoten van begin tot het einde. Ik heb een tijd geleden een korte lezing bijgewoond bij Angelique en dat was al een eyeopener. En ik was eigenlijk op zoek naar meer informatie over die manier om met honden om te gaan. Alleen de afstand was voor mij de drempel. Maar toen kreeg ik een berichtje over How2Talk2Dogs online en heb gelijk ja gezegd. En ben heel blij dat ik de cursus heb gevolgd, echt heel leerzaam.

  De cursus is in blokken opgedeeld met theorie en praktijk zodat je echt het inzicht krijgt en het begrijpt. We zaten ook bij een facebookgroep zodat je echt een groep bent en van elkaar kan leren. In het begin vond ik dat een beetje spannend vooral om je ding te doen, maar het is echt fijn dat iedereen je in je waarde laat en Angelique heel fijn aanwezig was om ons te helpen. 1 keer in de week was er een live vragenuurtje (Webinar) van Angelique om alle vragen door te spreken en daar leerde je ook heel veel van. Helaas kon ik er niet alle dagen bij zijn, maar ik kon het gelukkig terug kijken.

  Het fijnste van allemaal is dat ik bij mijn honden een hele sprong vooruit gemaakt heb in de communicatie en het samen leven. We zijn elkaar veel beter gaan begrijpen. Ben je op zoek naar handvatten of loop je tegen dingen aan, dan is de cursus echt een manier om samen verder te gaan leren en elkaar te begrijpen.

  How2Talk2Dogs online is echt een cursus waar ook afstand geen rol hoeft te spelen. Je bent allen ver weg maar toch dichtbij.

  Ik zou zeker iedereen deze cursus aanraden omdat het mij en mijn honden veel heeft gebracht voor de toekomst en dat je op een hele andere manier naar honden gaat kijken en met ze om gaat.

 16. Ik heb deze cursus gevolgd omdat ik een andere manier zocht om met mijn honden om te gaan en met name als zij stress ervaren. De online cursus was voor mij ideaal, aangezien ik niet in de buurt woon van Angelique.
  De lessen zijn logisch en duidelijk opgesteld waardoor het goed te volgen is.
  Op de facebookgroep deel je o.a. ervaringen (opdrachten) met je medecursisten, erg leerzaam. En door de gehele cursus blijft Angelique erg actief op de fb groep. Is er iets niet duidelijk of heb je een vraag, hoef je niet lang te wachten voor een reactie van haar. Daarbij werden ook vragen bij de wekelijkse webinars beantwoord. Je kon dan via de chat live reageren. Dit was erg leuk en leerzaam!!
  Door deze cursus heb ik geleerd om verwachtingen die ik had van mijn honden los te laten en werd ik me bewust van hun natuurlijke behoeften. Dit klinkt heel eenvoudig, toch was dit niet zo. Hoewel ik niet achter de dominatietheorie stond, bleek dat ik toch vaak handelde hiervan uit. Maar deze cursus zorgde voor nieuwe inzichten en ja, hier sta ik dus 100% achter. Hierdoor is mijn band met mijn honden gegroeid. Ik kijk uit naar haar vervolgtraject!

 17. De reden waarom ik de cursus heb gedaan is om meer te leren over hondengedrag en beter met honden om te kunnen gaan.
  Ik vond de cursus heel leerzaam en interessant. De facebookgroep was een mooie manier om met andere cursusisten in contact te komen en ervaringen te delen. Hierbij kun je zelf bepalen hoeveel je wilt delen wat betreft tekst of videomateriaal. Zo leer je ook van elkaar.
  De webinars vond ik het leukste. Als je de tekst goed voorbereid en tijdig vragen bedenkt kun je er heel veel uithalen.
  Ik heb gemerkt dat ik een beter contact heb met mijn hond. Hij reageert er goed op dat ik hem beter begrijp en voel dat onze band sterker is geworden. Ik verplaats me meer in zijn beleving.
  De begeleiding van Angelique vond ik heel goed. Ze is op alle vragen goed ingegaan en ze heeft een vriendelijke en kalme aanpak.
  Ik zou deze cursus zeker aanraden bij andere hondenbezitters omdat het mensen de kans geeft om even stil te staan bij hun manier van omgang met hun hond en te bedenken wat ze eventueel willen veranderen voor een betere relatie met hun hond.
  Als ik vragen heb zal ik Angelique zeker weer benaderen en ook als ik me verder wil verdiepen.

 18. Maria Goossens (België)

  De reden waarom ik deze cursus heb gevolgd is omdat ik al 6 jaar vruchteloos op zoek ben naar een manier om de toch wel extreme stress van mijn hond te verminderen. In deze cursus werd een voor mij geheel nieuwe manier om met je hond om te gaan voorgesteld. De cursus is heel professioneel gegeven, wat dit betreft deel ik volledig de mening van de medecursisten. Ik ben nu bezig met wat ik in deze cursus heb geleerd in de praktijk toe te passen. Snelle oplossingen bestaan niet en ik ben er mij van bewust dat ik nog een lange weg te gaan heb, maar voor het eerst heb ik het gevoel dat dit de juiste richting is. Ik ga mij verder door Angelique laten begeleiden.

 19. Leuke en leerzame cursus, uitgebreide informatie krijg je in de online lessen om thuis door te nemen, wat je dus in je eigen tempo kan doen, de Facebook groep is erg handig i.v.m. het delen van de filmpjes en foto’s, dan heb je duidelijke uitleg bij een verhaal.
  Ik en m’n hond hebben een nog leukere tijd samen gekregen en gaan zeker door met wat er geleerd is.
  Bedankt ervoor

 20. Ik deel echt volledig wat mijn voorgangsters schrijven. Ik ga dat maar niet allemaal herhalen. Wat denk ik een waardevolle aanvullling is op wat mijn medecursisten al hebben geschreven is het volgende: Toen ik de onlinecursus deed was ik nog in afwachting van de komst van onze pup. Ik wilde me graag echt goed voorbereiden en de hondenboekjes, wat er gebeurde in de puppyles waar ik naar ging kijken, en de opvattingen van de traditionele hondentrainsters die ik sprak, spraken me niet erg aan. Ik wil geen autoritaire baas zijn. Zo wil ik niet met mijn kinderen omgaan, en ook niet met mijn hond. Maar ik was natuurlijk wel onzeker hoe dan wel. Ik had immers nog nooit een hond gehad. En over deze respectvolle manier van samenleven en begeleiden van je hond die Angelique voorstaat is nog niet zoveel te vinden. Over hondentaal ook niet. Ik ontdekte door googelen toen een stroming in Nederland, een groepje van mensen met verstand van, en opvattingen over het omgaan met je hond, die me erg aanspreekt. Wat mij betreft de intelligente hondentrainers van Nederland :-). Waaronder Angelique dus. En het zijn er niet zo heel veel. Vandaar dat het super is dat Angelique deze cursus online geeft. Dan maakt het niet uit dat je niet bij elkaar om de hoek woont. Ik heb zo veel geleerd! En echt een antwoord gekregen op de vraag hoe ik het wil doen met onze hond. Ik raad deze online cursus dan ook zeer aan!

 21. Eigenaresse Peddles

  Ik was heel blij dat ik de kans kreeg om de try-out van deze cursus met mijn hond te doen. We hadden eerder workshops bij Angelique gedaan en daar hebben we ook veel aan gehad.

  De cursus vond ik heel leerzaam en inspirerend. Het uitgangspunt, het natuurlijke hondengedrag bracht mij bij deze cursus. Hoe help je je hond het beste om te leven in de ingewikkelde mensen-wereld? De ouderwetse en achterhaalde dominantie-theorie krijgt de plaats waar hij hoort: in de prullenbak, gelukkig!. We hebben o.a. veel hondengedrag leren zien en interpreteren en stress-gedrag leren herkennen. Dat geeft een hoop inzicht in de wereld van je hond. De volgende stap is dan te proberen stress zoveel mogelijk te voorkomen. Angelique geeft heel veel praktische tips en ideeën om dat in het dagelijks leven te realiseren. Het is verbazend en mooi om te zien hoeveel meer zelfvertrouwen je hond krijgt, als hij bijv. meer bewegingsvrijheid heeft. En zo zijn er talloze, vaak kleine, eenvoudige, dingen die je kan doen die veel verschil kunnen maken om het leven van je hond prettiger en overzichtelijker te maken, waardoor hij meer in balans komt. Bij mijn hond werkt dit allemaal heel goed, dat merk ik echt. En we blijven er mee bezig, dus zal het in de toekomst alleen nog maar beter worden.

  Mijn hond was bijvoorbeeld heel bang op de manege. Hij blafte dan erg veel en erg hard en rukte de hele tijd aan de lijn, echt heel vervelend. Met wat ik leerde in de cursus heb ik hem daar in kunnen begeleiden en zo ervoer hij dat er eigenlijk helemaal niets engs aan was en ontspande. Nu kan ik hem rustig meenemen. Heerlijk voor hem, voor mij, voor alle paarden en mensen daar!

  Ik dacht dat de cursus misschien erg theoretisch zou worden, doordat het allemaal op internet gebeurt, maar dat was juist helemaal niet zo. Door de vele leuke opdrachten ben je de hele tijd aan het kijken naar je hond, filmpjes aan het maken en filmpjes van de andere deelnemers aan het bekijken. Het is daardoor juist veel intensiever dan een cursus waar je een keertje in de week naar toe gaat. Tijdens de webinars heb ik geen vragen gesteld omdat ik er niet bij kon zijn, dus achteraf keek. Maar dat was helemaal geen probleem omdat de vragen van de andere deelnemers zo uitvoerig en duidelijk behandeld werden dat mijn antwoord er al bij zat.

  Ik ben heel enthousiast over deze cursus en kan hem aan iedereen aanbevelen!

 22. De cursus How2Talk2Dogs vond ik een bijzondere ervaring. Je leert als mens als het ware een stap terug te doen om je hond (soms letterlijk) de ruimte te geven om zich hond te kunnen voelen en zich als hond te kunnen gedragen. Je gaat de beleving en de behoeften van de hond onderzoeken, welke rol jij daar als mens in kunt spelen en hoe je zo samen een fantastische band kunt opbouwen. Er wordt verder aandacht besteed aan het juist interpreteren van gedrag, aan stress, kalmerende signalen en aan leiderschap. Daarbij worden de dominantietheorie, het geven van commando’s en training losgelaten. Dat is even wennen maar al snel wordt duidelijk waarom dat is, wat dat aan welzijn oplevert voor je hond en hoe ontspannen de omgang met elkaar hierdoor wordt.

  Bij deze online cursus wordt optimaal gebruik gemaakt van alle mogelijkheden die het internet biedt. De (geheime) Facebookgroep waar je deel van uit maakt tijdens de cursus, is je klas en de plek waar je je wekelijkse opdrachten plaatst. Het is ontzettend leuk en leerzaam om te zien wat je medecursisten aan ervaringen, vragen, filmpjes en/of foto’s posten.

  Alle theorie wordt overzichtelijk en duidelijk aangeboden. De teksten worden afgewisseld met veel voorbeeldfilmpjes.
  Daarnaast is er wekelijks een webinar, dat je thuis achter je PC kunt bijwonen en waarin je van te voren, maar ook tijdens de live-uitzending, vragen kunt stellen over de les die op dat moment behandeld wordt. Dit webinar is echt een fijne en waardevolle aanvulling op de lesstof en ook als je niet aanwezig kunt zijn bij de live-uitzending, kun je het later nog terugkijken.
  Het hele traject wordt supergoed begeleid door Angelique. Ze reageert snel en adequaat op vragen en/of opmerkingen. Ook technisch gezien is de cursus goed georganiseerd en wordt alles kant-en-kaar aangeleverd, dus ook als je niet zoveel ervaring hebt met online leren, Facebook of webinars, is deze cursus goed te volgen.

  Door de kennis die ik heb opgedaan in deze cursus zijn niet alleen mijn twee buitenlandse adoptiehonden binnen korte tijd veel relaxter en zelfverzekerder geworden, maar ik zelf ook. Dit heeft nu al, na slechts 5 weken, geresulteerd in een hechtere band. Ik kijk dan ook uit naar het verdiepende vervolgtraject dat Angelique gaat ontwikkelen.

  Deze cursus is een ‘must’ voor elke hondenliefhebber die op zoek is naar een respectvolle en gelijkwaardige manier van omgang met zijn viervoeter. Niets is mooier dan op een dag die verraste blik in de ogen van je hond te zien als hij merkt dat je hem echt begrijpt!

 23. Zojuist de online cursus How2Talk2Dogs afgerond. De afgelopen 5 weken zijn voorbij gevlogen en ik heb ontzettend veel geleerd.
  Ik heb deze cursus gevolgd, omdat ik wilde leren hoe ik op een andere manier met onze honden om kan gaan en hoe ik ze beter kan begrijpen en dus begeleiden in voor hen moeilijke situaties. Daarnaast wilde ik graag leren hoe ik beter aan hun behoeften kon voldoen. Dit alles is utigebreid in deze cursus naar voren gekomen.

  Naast de theorie heb ik heel veel geleerd van de opdrachten en ervaringen van de mede-cursisten in de Facebookgroep. Ook de wekelijkse webinars waren een goede aanvulling op de theorie en de opdrachten. De begeleiding van Angelique daarbij is ook erg waardevol. Ze heeft enorm veel kennis en draagt die kennis ook graag uit. Daarnaast geeft ze op een dusdanige manier positieve feedback dat je met die feedback ook weer iets kan.

  Gaandeweg de cursus heb ik mogen ervaren hoe mooi het voor onze honden is om op een gelijkwaardige basis met elkaar om te gaan. Ik heb gemerkt dat ze zonder commando’s ook prima functioneren en uitstekend hun eigen beslissingen kunnen nemen. Daardoor zijn ze meer ontspannen geworden met minder onnodige stress tot gevolg. Deze ingeslagen weg zullen we zeker blijven volgen.

  Deze cursus is geschikt voor iedereen die de dominantietheorie los wil laten en een nieuwe weg in wil slaan. Na het volgen van deze cursus weet je pas echt hoe je op een gelijkwaardige wijze met een hond kunt omgaan.

  Kortom, ik had deze cursus niet willen missen. De volgende keer zou ik zeker weer voor Angelique en Kangani | Mens en Hond in Balans kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven