Kangani
Mens en Hond in Balans

Stiltewandeling met je hond

De stiltewandelingen geef ik vanuit de wens om je “mee te nemen” naar een staat van Zijn en het (moeten) doen te (kunnen) laten. Een staat die voor de hond natuurlijk is, maar voor ons als menselijke dieren ver weg gezakt is. Toch is dit de staat van waaruit het leven zich ontplooit, waar vreugde en voldoening ervaren wordt en creatie (doen) vanzelf ontstaat.

Wij mensen zitten, zeker in onze westerse maatschappij helemaal in de modus van doen en presteren. We moeten leuke activiteiten met onze hond doen, we moeten goed presteren, met of zonder hond, we moeten zorgen dat onze hond goed opgevoed is, we moeten daarnaast ook nog onze kinderen opvoeden, carrière maken, sociale contacten onderhouden en een leuke hobby hebben.

Wat nu als je al dat moeten eens kunt laten voor wat het is en meer en meer in een zijnsstaat komt. Ontdekken wat er dan ontstaat, waaraan er dan nog behoefte is. Wat er dan (nog) nodig is.

Wanneer je in deze staat van zijn “valt” opent zich de mogelijkheid om echte aandacht te hebben. Echte aandacht voor je hond, echte aandacht voor jezelf, en wat voor jou belangrijk is, echte aandacht voor je omgeving, echte aandacht voor de mensen die je liefhebt.

Deze wandelingen zijn een mogelijkheid om met deze stilte in jezelf kennis te maken. De wandeling heeft dus niets te maken met hoe je het best met je hond kunt omgaan of wat je moet doen om jouw hond te laten luisteren, probleemgedrag op te lossen of je hond op te voeden. Maar je zult merken dat er een heel ander contact ontstaat als je vanuit deze basis in het leven komt te staan.

Ervaar wat het doet met jezelf en in de relatie met je hond door in stilte aandachtig aanwezig te zijn en te wandelen. Hoe de band met je hond verdiept. Hoe je dicht bij jezelf komt.

Stiltewandeling

De Zijnsstaat

De wandelingen zijn gericht op het doorzien van alle “ik” gedachten en te komen in je natuurlijke staat. De staat waar het stil is en de levensenergie stroomt. Tijdens de wandeling geef ik handreikingen om steeds meer in deze stilte te komen.

√ Het gaat over ‘zijn met alles wat er is’. Je hond is hierin een leermeester.
√ Jezelf verbinden met de natuur, is jezelf verbinden met je eigen natuur.
√ Een wandeling om uit je hoofd, in je lichaam te komen.

Hoe ziet een wandeling eruit

We beginnen de wandeling met een geleidemeditatie. Onderweg zal ik af en toe een handreiking geven om dieper bij jezelf te komen en in contact met je hond te zijn. Gedurende de hele wandeling wordt er niet gesproken met elkaar en richt je je aandacht op jezelf en jouw hond.

De wandeling duurt ongeveer 2 uur (afhankelijk van het looptempo en deelmomenten). Aan het eind sluiten we af met een kopje thee en is er gelegenheid tot delen van je ervaring.

De honden

Het is essentieel dat jouw hond sociaalvaardig is met andere honden en mensen (zowel los als aan de lijn) en 2 uur kan lopen. De honden mogen in principe los, maar sommige stukken moeten ze aangelijnd. Honden dienen een tuig te dragen en aan een lange, vaste lijn van minimaal 5m en maximaal 10m te lopen. Zie hier voor meer informatie.

Aantal deelnemers

We lopen met maximaal 3 mensen met hond. Je kunt ook zonder hond meelopen of bv. een vriend of vriendin meenemen. Er kunnen 3 mensen zonder hond mee.

Locatie

Hierdense Beek bij Harderwijk. De exacte locatie ontvang je bij inschrijving.

Aanmelden

Het gebied is uitgestrekt met prachtige heide, zandvlakte en bos.

Prijs

€ 25 per keer

Data  2020

Zaterdag 24 oktober

Tijd

10.00u – 12.00u

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data? Laat dan hier je gegevens achter.

Aanmelden

Scroll naar boven