Kangani
Mens en Hond in Balans

Dag 2 – Gratis 5-daagse Experience


Let’s Connect Experience – Dag 2Welkom op de tweede dag van deze experience. Bekijk eerst onderstaande video. Daarna kun je de meditatie beluisteren via onderstaande link.

Als je lid bent van de besloten Facebookgroep, deel dan jouw ervaring van de experience van deze dag onder de post met de link naar de instructievideo.

Lees ook de reacties van anderen om je ervaring te verdiepen. Je kunt op elkaar reageren, wees hierin respectvol naar elkaar. Ga niet in discussie, maar geef positieve reacties om elkaar te inspireren en motiveren.

Wanneer je geen Facebook hebt of geen lid wilt worden van de groep, kun je je antwoorden ook hieronder in het reactieveld onder deze video (scrol naar beneden) plaatsen.Via deze link kun je de geleide-meditatie beluisteren.

Je kunt de meditatie downloaden en op je mobiel zetten, zo kun je het ook buiten beluisteren. Ga eens op een rustige plek zitten samen met je hond.

*ik verzoek je deze meditatie niet te delen met derden


Ik wens je een mooie dag in volle aanwezigheid bij jezelf!

11 gedachten over “Dag 2 – Gratis 5-daagse Experience”

 1. Het is bijzonder moeilijk zo niet onmogelijk om ontspanning te voelen in een lichaam vol kapotte zenuwen die altijd, onophoudelijk pijn doen, een pijn die alleen maar te verdoven is door te slapen. Dat is mijn realiteit…….. daarom werken meditaties als deze, hoe goed bedoeld ook, meestal op mijn lachspieren. Maar ik blijf het wel proberen hoor, want nooit geschoten is altijd mis………
  Als ik, in het schemergebied tussen waken en slapen, in mijn bed lig, komt Velvet bij me liggen en duwt zijn snuit in mijn hand. Op dat moment kan ik overal vrede mee hebben en ben ik blij dat ik er ben en dat Velvet bij me is. Zulke momenten zijn zeldzaam en kostbaar voor mij…….

  1. Angelique van Kuijk

   Ja, Lydia, onophoudelijke fysieke pijn is natuurlijk enorm K. Je zegt “een pijn die alleen maar te verdoven is door te slapen”. Ik heb zelf geen ervaring met onophoudelijke pijn, weet wel dat meditatie ook “toegepast” wordt op dit gebied en dat mensen daar ECHT profijt van hebben. De pijn zal er niet door weggaan, maar als je je toch af en toe aan kunt zetten om te mediteren hierop, al is het maar kort, dan vermoed ik maar zo dat je beter met die pijn om zult kunnen gaan. En hoe fantastisch is het dat Velvet er is, hij is je metgezel die jou hierdoor heen helpt, mooi hoor. Heel veel sterkte en dikke knuffel van mij voor jou en voor Velvet.

 2. De rust in je stem, Angelique, maakt dit een hele fijne meditatie. Ik heb de oefening vandaag twee keer gedaan. Meteen vanmorgen en zojuist nog een keer. Heel fijn!

 3. Hoe ga je om met chronische pijn? En als je bij het ‘scannen’ van je lichaam JA zou moeten zeggen? Ja, je bent er… (jij vervelende klier), daar zit je weer.. Oei moeilijk, dit is wat men loslaten noemt toch? Ik heb nog een hoop te leren!

  1. Angelique van Kuijk

   Bij chronische pijn geldt inderdaad hetzelfde Linda, natuurlijk is dat een hele uitdaging. Maar kijk eens of je toch “ja” kunt zeggen tegen wat er is, al is het maar af en toe, heel even. Voel wat er gebeurt. Wees lief voor jezelf!

 4. Voor mij is dit geheel nieuw. Had dan ook moeite om echt geconcentreerd te blijven. Alhoewel de tintelingen in mijn handen en voeten duidelijk voelbaar werden en de spanning in mijn nek voelbaar werd. Anderzijds gaf het na afloop ook wel een ontspannen gevoel. Ga het zeker herhalen. Top

  1. Angelique van Kuijk

   Als het helemaal nieuw is, is het logisch dat concentratie nog lastig is Chadora. Dit is (juist) de oefening. Dus ga vooral door en je zult merken dat het steeds makkelijker gaat, dit heeft echt veel tijd nodig en zal ook altijd anders zijn. Soms is onze concentratie goed en een andere keer ben je weer veel afgeleid. Het is een kwestie van dit herkennen, er mee zijn en keer op keer opnieuw beginnen. Enjoy!

 5. Hihi ik ging zitten op 2 kussens om de meditatie te doen , eenmaal in jou verhaal werd ik n paar maar opgeschrikt omdat Mn hond
  mij aflebberde in Mn gezicht omdat hij niet begreep waarom ik midden in de kamer zat. Dus Mn focus werd totaal in verwarring gebracht….probeer t morgen weer.

  1. Angelique van Kuijk

   Haha, ja dat gebeurt ook. Kijk of het gaat en anders kun je ook eerst beginnen met wat hoger te zitten of ergens waar je normaal ook zit. Je hond moet er ook aan wennen. Geef ook hem de tijd hiervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven