Kangani
Mens en Hond in Balans

Wil je met je hond omgaan vanuit verbinding en dialoog, maar ben je nog onzeker of je echt niet de baas hoeft te zijn?

Of wil je eerst nog even “snuffelen” aan wat de visie van waaruit ik kijk, precies inhoudt? Dan kun je eerst beginnen met deze gratis online cursus.

De omgang met onze honden is vaak nog gebaseerd op een theorie die al decennia achterhaald is; de dominantietheorie. Hierbij wordt er vaak nog van uitgegaan dat honden alleen maar bezig zijn met wie de leider / de baas is. Je moet vooral opletten dat jouw hond je niet de baas wordt. Daarnaast wordt het nog veel als gewoon gezien dat we onze honden commando’s en gewenst gedrag aanleren door middel van training (conditionering). Soms lijkt het of dit niet toegepast wordt, maar is het heel subtiel toch het uitgangspunt en dat geeft voor veel mensen (en honden) veel verwarring.

Omdat dit zo ingeburgerd is, is het voor veel mensen die het gevoel hebben anders met hun hond om te willen gaan vaak lastig om in de “hondenwereld” de bomen nog door het bos te zien.

Voel je je overweldigd door adviezen waarvan je diep van binnen voelt “dit klopt niet” en wil je begrijpen waarom deze adviezen niet kloppen? Dan is deze korte GRATIS cursus voor jou.

In deze cursus kijken we naar de verouderde inzichten en leer ik je waarom deze niet meer relevant zijn, zodat je dit beter kunt plaatsen. Je leert hoe je kunt kijken naar het gedrag van je hond en de omgang met je hond vanuit ruimere en nieuwere inzichten. Zodat je stevig staat in het opbouwen van een relatie met je hond vanuit vertrouwen met oog voor de belevingswereld van je hond. Hierdoor kun je je hond een liefdevolle begeleiding geven.


De cursus geeft je inzichten in de volgende onderwerpen:

De basis voor het ontspannen samenleven met jouw hond

Verder kijken dan gedrag

Oude inzichten en geijkte zienswijzen doorzien

Gedrag verklaard vanuit ruimere en nieuwere inzichten

Wat er nog meer nodig is om je hond te begrijpen

Dat je je hond kunt leren omgaan met dagelijkse situaties zonder commando’s

Wat er nodig is voor TransformatieJe krijgt toegang tot 7 online theorielessen, ondersteund met foto-en videomateriaal.

Bij elke les zit een praktijkopdracht die je thuis kunt doen. Door deze opdrachten te doen, zul je inzichten krijgen over het samenleven met je hond.

Je ontvangt bij deze cursus een werkboek (PDF) waar je jouw antwoorden en reflecties in kunt noteren.Deze cursus is interessant voor jou als je:


Deze cursus wordt momenteel geüpdate

Scroll naar boven