Kangani
Mens en Hond in Balans

FAQ 3 maanden Traject

∞ Is dit traject iets voor mij?

Dit traject is geschikt voor alle hondeneigenaren die bereid zijn te investeren in het samenleven met hun hond. Je moet er tijd voor uittrekken. Alles wat je nodig hebt is je bereidheid, inzet en tijd. De deelnemers die het traject gedaan hebben besteedden gemiddeld zo’n 1-3 uur per week aan de theorieles en 3-8 uur per week aan het doen van de praktijkopdrachten en delen in de Facebookgroep. Ik reik je mogelijkheden en oplossingen aan en jij gaat ermee aan de slag, zo intensief als jij wilt en kunt. Want het is ook gewoon een kwestie van doen. Het zal je veel brengen. Voor jouw hond, maar zeker ook voor jezelf.

∞ Voor welke honden is dit traject bedoeld?

In principe is hij geschikt voor hondeneigenaren met honden van elke leeftijd, ongeacht ras/kruising. Ook als je binnenkort een pup krijgt of voornemens bent een pup aan te schaffen. De principes zijn namelijk geldig voor alle honden. Zie hier een leuke opmerking van een deelneemster die in juni het traject deed, omdat ze in augustus haar pup kreeg:

Wanneer je een hond hebt die probleemgedrag vertoont, is dit traject ook zeer waardevol. Hoewel ik niet specifiek in zal gaan op het specifieke probleemgedrag, leer je wel waar de oorzaken kunnen liggen en dat je hem, wanneer je op een andere manier met het dier omgaat, kunt helpen om beter met de moeilijke situatie om te gaan. Er was ook een aantal deelnemers met honden uit het buitenland. Juist ook voor deze honden is de kennis en manier van omgaan die je leert erg waardevol. Straathonden staan nog dicht bij de natuur en hebben vaak moeite om in deze maatschappij ontspannen te kunnen functioneren. Je leert hoe je jouw hond helpt meer zelfvertrouwen op te bouwen. Een post, die een deelneemster met twee hondjes uit het buitenland op haar tijdlijn deelde:

∞ Is begeleiding op deze manier wel veilig en zinvol?

Ja! Dat kan ik met stelligheid zeggen door de ervaring die ik heb opgedaan met de twee try-out groepen van resp. 15 en 14 deelnemers, in juni/juli 2016 en 6 groepen die daarna gestart zijn. Inmiddels hebben meer dan 200 mensen dit gevolgd en 95% is superenthousiast. De facebookgroep is veilig en biedt alle privacy, omdat deze niet alleen besloten maar ook geheim is. Dat betekent dat niemand kan zien dat je er lid van bent. Je kunt zelfs een account met een schuilnaam aanmaken. Ik weet uit ervaring dat het delen van jouw ervaringen bij de opdrachten en het kunnen delen van je eigen filmpjes op deze manier heel leerzaam is. Je zult mijn voortdurende steun hebben. En het contact met andere deelnemers is ook heel motiverend en ondersteunend. Je zit in een groep met gelijkgestemden. Het begeleiden van je hond in de praktijk wordt continue door mij gevolgd door de video’s en ervaringen die je kunt delen.

∞ Het is wel veel geld, toch?

Veel mensen vergelijken het automatisch met een traditionele hondencursus, dat is het zeker niet. Daar kun je dit traject dus niet mee vergelijken. Eerder met een (korte) opleiding dan met een standaard hondencursus. Je kunt het dus beter vergelijken (als je het wilt vergelijken) met een opleiding op hondengebied, waar je al gauw over de € 1000 betaalt. En kijk bijvoorbeeld eens naar een dagje pretpark, een weekendje weg met je gezin of de zomervakantie. Wat levert dat duurzaam op? Wat je in dit traject leert, kun je de rest van je leven gebruiken in de omgang met je hond én toekomstige honden. Hoe waardevol is dat? Je blijft ook nog 3 jaar toegang houden tot de komende updates.

In het evaluatieformulier van de try-out stelde ik de vraag: “V8: Ik ben van plan om voor dit traject € 497 te vragen. Als je nagaat wat dit traject jou heeft opgeleverd, wat vind je dan van dit bedrag?”

Een aantal antwoorden:
“Het is een hele uitgave natuurlijk en ook omdat het via de computer is, maar alle tijd die erin gestoken wordt door jou en met alle inzichten die ik opgedaan heb, zou het mij zeker wel waard zijn, het is levensveranderend!!”

“€ 497 vind ik veel geld voor een online cursus. Maar als ik naga wat het me heeft opgeleverd, ja dan is het die prijs zeker waard!”

“Goed! Ik kan mij voorstellen dat het niet voor iedereen zomaar op te brengen is. Maar het is het geld dubbel en dwars waard.”

“Ik vind het dit bedrag meer dan waard, ik heb de afgelopen jaren veel cursussen, ook online gedaan, die vele malen duurder waren en waarvan de kwaliteit vele malen minder was. Zou dit er dus zeker minimaal voor vragen! Ik ben enorm dankbaar dat ik met korting mee heb kunnen doen, maar het bedrag zou ik er zeker ook voor over hebben.”

∞ Hoe werkt de begeleiding als mijn partner ook mee wil doen?

Uiteraard is het een heel goed idee om allebei mee te doen. Ook je partner kan gebruik maken van de inloggegevens. Wanneer je kiest voor de versie met Facebookgroep kan de partner ook lid worden. Dat kost je niets extra! (NB. dit geldt alleen voor de volwassenen binnen het gezin.)

∞ Ik heb een drukke baan, is het wel handig om nu te starten?

Die vraag kan ik moeilijk beantwoorden, omdat het voor iedereen anders is, hoeveel tijd en energie je nog overhoudt. Wat ik wel kan zeggen is dat je de lesstof geheel in je eigen tempo kunt doornemen. Voor de opdrachten heb je een hele week, maar ook hier kun je langer over doen als dat nodig is voor jou. Je ontvangt van elke opdracht een bespreking op video, die je op je eigen tijd kunt bekijken. Voor de versie met Facebookgroep geldt dat de Facebookgroep blijft bestaan en daar kun je altijd weer in terugkijken. Ook de opnames van de Q&A’s blijven altijd beschikbaar en kun je op je eigen tijd kijken. Maar de belangrijkste reden om nu te starten is natuurlijk: hoe eerder je begint, hoe eerder je er profijt van hebt. En die drukke baan heb je waarschijnlijk over een paar jaar ook nog.

∞ Ik twijfel tussen dit traject en ander aanbod, bijvoorbeeld individuele begeleiding.

Als je twijfelt, of dit traject de beste optie is voor jouw situatie, neem dan contact met me op. Stuur een mail met je telefoonnummer en dag/tijd dat je het best te bereiken bent naar [email protected]. Dan bel ik je en overleggen we samen wat jou het beste verder kan helpen.


Op de vraag wat de deelnemers van mijn begeleiding vonden, zeiden ze:

Lees de ervaringen hieronder. Deze zijn van het begin van de ontwikkeling van het traject (2016). Inmiddels is het meerdere keren geüpdatet.

Meer recente ervaringen lees je hier en hier.


Is jouw vraag nog niet beantwoord, neem dan gerust contact met me op. 

Scroll naar boven