Kangani
Mens en Hond in Balans

Workshop Samen in Balans

Ontspanning en Innerlijke Groei voor Mens en Dier

Een workshop waarin Mindfulness, Yoga en TTouch gecombineerd worden

Ervaar de synergie tussen jou en je hond

Een unieke workshop waarin meditatie- en ontspanningsoefeningen, gebaseerd op Mindfulness, yoga en beweging, voor mensen worden gecombineerd met de ontspannende Tellington TTouch technieken voor honden. In deze ervaringsgerichte workshop leer je hoe je emotionele stabiliteit bij jezelf kunt ontwikkelen. En hoe je je hond hierbij kunt helpen. Er wordt ingespeeld op de invloed die mens en dier op elkaar hebben.

Er moet steeds meer en alles moet sneller en beter, waardoor je steeds een race tegen de klok houdt. In deze hectische wereld hebben steeds meer mensen behoefte om de balans te vinden in zichzelf. Ook onze honden ervaren vaak meer stress dan goed voor ze is. Denk bijvoorbeeld aan angst voor harde geluiden, vreemde mensen of andere honden. Maar ook agressief gedrag, overmatig blaffen, aan de riem trekken of moeite hebben om alleen thuis te blijven zijn uitingen van stress.  Ook gezondheidsproblemen kunnen stress veroorzaken of het gevolg zijn van stress.  95% van het probleemgevend gedrag bij honden heeft stress als onderliggende oorzaak. In deze workshop krijg je oefeningen aangereikt om zelf in balans te komen (emotionele stabiliteit te ontwikkelen) en je hond te helpen om fysiek en mentaal in balans te komen.

Je gaat ervaren hoe het voor je is om door middel van lichaamsgerichte oefeningen (yoga) meer in je centrum te komen en je aarding te verdiepen. Het resultaat is dat je zelf meer innerlijke balans / emotionele stabiliteit zult ervaren en je je eigen energie beter kunt aanwenden, wat een positieve invloed heeft op (de omgang met) je hond.

[button link=”https://mensenhondinbalans.nl/product/workshop-samen-in-balans-met-je-hond/” bg_color=”#99cc66″]Ik wil mij aanmelden![/button]

Mindfulness

We werken met diverse meditatie- en ontspanningsoefeningen voor mensen. Mindfulness is de vaardigheid om in het hier en nu te leven. Je behoudt een milde en open houding bij alles wat er gebeurt, zonder dat je geest er hevig op reageert of er meteen een oordeel over velt.

Je leert om veerkrachtig met stress om te gaan. Door gerichte training van je geest worden je waarnemingen scherper en ontwikkelt je intuïtie zich. Ook verbeteren je uithoudingsvermogen en je concentratie.

Yoga in bijzijn van je hond
Yoga in bijzijn van je hond
Samen in meditatieve staat
Samen in meditatieve staat
Samen in ontspanning
Samen in ontspanning
Hond heeft keuze
Hond heeft keuze

Yoga

Met Yoga en bewegingsoefeningen wordt je je bewuster van je lichaam, kun je gespannen delen weer ontspannen. Met yoga breng je veranderingen aan in je stemmingen. Je zorgt er voor dat je geest meer in balans is en je minder emotionele druk ervaart.

Yoga leert ons om lichaam en geest, en om geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen. De oefeningen (Asana’s) geven, aarding, kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning.

Tellington TTouch®

Daarnaast leer je een aantal basistechnieken vanuit de TTouch methode  die je kunt toepassen op je hond. Deze methode bestaat o.a. uit specifieke aanrakingen en beweging in een grondwerkparcours. Hierdoor wordt de hond meer bewust van zijn/haar lichaam en krijgt daardoor meer zelfvertrouwen. Deze combinatie van aanraking en beweging zorgt dat de hond meer in balans komt. Doordat er bij TTouch altijd wordt geluisterd naar de signalen van de hond, krijgt de hond meer vertrouwen in jou en versterkt het jullie relatie. Ook heeft  TTouch een positieve invloed op lichamelijke problemen. Het versterkt het immuunsysteem en verlicht pijn, waardoor een dier letterlijk beter in zijn vel komt.

Individuele aandacht

Wat brengt deze workshop mij en mijn hond?

De oefeningen voor mens en hond worden afgewisseld waardoor de honden voldoende rust krijgen, je elkaar steeds aanvult en er een intense band ontstaat. Door op deze manier met je hond bezig te zijn leer je meer in het hier en nu te zijn.

Wanneer je deze workshop gevolgd hebt zul je, door het geleerde thuis dagelijks toe te passen, in je dagelijks leven meer rust en balans kunnen vinden waardoor de kwaliteit van je leven omhoog gaat. Je zult effectiever werken en meer plezier beleven aan de dingen die je – samen met je hond – doet. Je kunt je hond steeds beter vanuit kalmte begeleiden in situaties die uitdagend zijn voor je hond. Je hond krijgt meer zelfvertrouwen, waardoor hij/zij beter met de situaties in het dagelijks leven om kan gaan en hierdoor minder stress ervaart.

  • Heb je behoefte om innerlijke rust te vinden?
  • Wil je de band met jouw hond versterken?
  • Wil je leren om jouw hond in balans te brengen?
  • Heb jij al van alles geprobeerd bij probleemgedrag* van je hond, maar nog geen wenselijk resultaat?

Dan is deze workshop zeer geschikt voor jou.

Oefenen op elkaar om te ervaren wat TTouch doet
Ervaren wat TTouch doet
Earwork
TTouch Earwork
TTouch Abalone
TTouch Grondwerk

Begeleiding

Deze workshop geef ik samen met Danielle Dessauvagie van gevoelsdier.

Eerstvolgende Datum 2016

Zondag 5 juni  (Klik hier  als je heel graag mee wilt doen, maar absoluut niet kunt op deze dag, je kunt dan vrijblijvend aangeven wanneer je wel kunt)

Tijd: 10:00 uur tot 14.30u/15:00 uur

We hebben er voor gekozen deze workshop niet een hele volle dag te laten duren, omdat onze hersenen en die van onze honden een beperkte opslagcapaciteit hebben en leren een intensief proces is voor mens en dier, heeft onze ervaring geleerd dat een hele dag vaak te veel van het goede is. Een deel van de informatie wordt niet meer opgeslagen omdat het “potje vol is”.  Daarnaast zijn pauze en herhaling noodzakelijk om informatie op te slaan van het korte naar het lange termijn geheugen. Als je thuis met de technieken aan de slag gaat en je nog vragen hebt of dat bepaalde onderdelen achteraf toch nog niet helemaal duidelijk voor je zijn, dan is er een mogelijkheid voor een vervolgworkshop of cursus van meerdere weken te volgen, die we bij voldoende belangstelling aanbieden. Wij willen je graag een workshop bieden waarin je op jouw tempo (en die van je hond) kunt leren en ervaren.

Aantal deelnemers

We werken met maximaal 6 deelnemers met hond en 4 deelnemers zonder hond. (wanneer je op de aanmeldknop klikt, kom je in de winkel en als je op de startdatum klikt, zie je hoeveel plaatsen er nog zijn)

 

[button link=”https://mensenhondinbalans.nl/product/workshop-samen-in-balans-met-je-hond/” bg_color=”#99cc66″]Ik wil mij aanmelden![/button]

Locatie

We werken in een prachtige locatie midden in de bossen tussen Putten en Garderen, waar we de beschikking hebben over een grote binnenruimte en een groot privé-buitenterrein.

Adres

Garderenseweg 144b
3881 NC PUTTEN

De scouting ligt tussen Putten en Garderen (Gelderland) op 10 min. vanaf de A1 en 15 min. vanaf de A28

Ligging scouting
Centraal gelegen tussen Putten en Garderen
Privé buitenterrein
Privé buitenterrein
lokaal
Ruime binnenruimte
Midden in het bos op de Veluwe

 

 

Investering

€ 75,- (incl. 21% b.t.w.) per persoon

Dit is inclusief koffie & thee & gezonde versnaperingen.

Geleide meditatie inclusief

Je krijgt toegang tot een geleide-meditatie, zodat je de oefeningen ook thuis kunt blijven toepassen.

[button link=”https://mensenhondinbalans.nl/product/workshop-samen-in-balans-met-je-hond/” bg_color=”#99cc66″]Ik wil mij aanmelden![/button]

*NB. Om aan de workshop deel te kunnen nemen, moet de hond zonder problemen in één ruimte kunnen verblijven met andere honden en mensen. En geen problemen hebben bij fysiek contact met andere honden.  (persoonlijke ruimte van de hond wordt natuurlijk gerespecteerd). *Wanneer je hond snel in de opwinding raakt bij het zien van andere honden en/of reactief is, dan kun je in het belang van je hond beter zonder hond meedoen., je kunt de technieken die je leert dan prima thuis toepassen.

Let eens op als je een hond ziet spelen of liggen. Leer van het dier hoe je je thuis kunt voelen in het NU en van het leven kunt genieten door volledig aanwezig te ZIJN.

– Eckhart Tolle –

Let eens op als je een hond ziet spelen of liggen. Leer van het dier hoe je je thuis kunt voelen in het NU en van het leven kunt genieten door volledig aanwezig te ZIJN. - Eckhart Tolle -

 

1 gedachte over “Workshop Samen in Balans”

  1. Ik heb de workshop samen in balans als heel bijzonder ervaren. De honden waren ontspannen omdat de baasjes ook ontspannen waren. Er was een serene rust.
    Goede tips gehad, meteen een tre ponti tuigje aangeschaft om door het harde trekken aan de hals van de hond risico te verminderen. Het werkt.
    Dank voor de fijne workshop en de waardevolle tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven