Kangani
Mens en Hond in Balans

Samen Zijnsdag

Een innerlijke reis voor mensen met hond

Een hele dag kwaliteitstijd voor jou en jouw hond.

Deze dag is een dag op pad met jouw hond. Het is een workshop in beweging. We lopen een mooie route op de Veluwe. Je doorkruist bossen, heide en zandverstuivingen. Tijdens deze route kun je genieten van de omgeving, de rust en het contact met je hond.

Je gaat ervaren hoe jij de verbinding met jouw hond kunt versterken door te ontdekken wat de intrinsieke motivatie van jouw hond is en hoe je hierop aan kunt sluiten. Je leert en ervaart hoe je vanuit ECHT contact een relatie met jouw hond aan kunt gaan, ZONDER tussenkomst van voerbeloning en commando’s. De basis hiervoor is dat je zelf in een kalme zijnsstaat kunt zijn, hier wordt dan ook de focus op gelegd.

Ervaar wat het samen beleven doet met de relatie met jouw hond

Zuivere verbinding met een ander kun je alleen maken wanneer je goed met jezelf in verbinding staat. We gaan deze wandelingen dan ook momenten nemen om dieper met onszelf in contact te komen door inzichtmeditatie en grondings-oefeningen. Uit je hoofd, in je lichaam. Je krijgt technieken aangereikt om in jouw innerlijke rust te komen.

Wanneer je zelf kalm bent, zal je hond zich veilig voelen bij jou
Wanneer je zelf kalm bent, zal je hond zich veilig voelen bij jou

Door samen met jouw hond in de natuur te zijn

Kom je makkelijker bij je eigen natuur (uit het hoofd, in het hart)

Geniet je van kwaliteit-tijd met jouw hond

Vervul je een belangrijke behoefte van jouw hond

Versterk je de band met jouw hond door samen te beleven

Voor wie?

De wandelingen zijn geschikt voor mensen die vanuit hun gevoel met hun hond om willen (leren) gaan op basis van vertrouwen, gelijkwaardigheid en respect. En die de belevingswereld van hun hond willen ontdekken en ervaren wat ze hier zelf van kunnen leren.

De wandelingen worden in rustig tempo gelopen met rustmomenten. Het is wel fijn als je een normale lichamelijke conditie hebt. Ook je hond dient over een goede lichamelijke conditie te beschikken.

Tijdens de wandelingen lopen de honden aan een lange lijn van 10m of los, afhankelijk van hoe het gaat in de groep. Daarom is het essentieel dat je hond goed en rustig met andere honden om kan gaan*. Als dit niet zo is meld je dan aan voor een individuele dag.

Hoe ziet de dag eruit?

√ We beginnen om 11.00u en de dag zal tot een uur of 15.00u duren.
√ We wandelen in een rustig tempo, maar wel over zand- en bosgrond.
√ Op verschillende punten zullen we oefeningen als meditatie en/of grondingsoefeningen doen.
Tijdens de wandeling reik ik je tools aan, met als doel om zelf meer in je lichaam, in het voelen te komen, je innerlijke rust te ervaren als ook hoe je de band met je hond kunt verdiepen.
√ Lunchen in de natuur.
 Koffie en theepauze in de natuur.

Samen Zijn

Data herfstperiode 2020

Vrijdag 16 oktober  – Hierdense Beek (bij Harderwijk)

Donderdag 5 november – Kootwijkerzand

Exacte locatie ontvang je bij inschrijving.

Tijd

11.00u – 15.00u

Aantal Deelnemers

Deze wandelingen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 3 honden.

Aanmelden

*Individueel

Wanneer jouw hond niet goed of niet rustig met andere honden om kan gaan of wanneer je het gewoon prettiger vindt om dit individueel te doen, is er ook een mogelijkheid om de wandeling individueel te doen. Via dit formulier kun je aanmelden voor een deze wandeling.

Locatie

Dagwandelingen gegeven op 2 verschillende plekken:

 • Hierdendse Beek, makkelijk te bereiken via de A28 op 10 min. vanaf afslag Harderwijk
 • Kootwijkerzand, makkelijk te bereiken via de A1 op 10 min. vanaf afslag Stroe

Exacte adres ontvang je bij aanmelding.

Prijs

 • Groep ( max. 3 honden) € 75 incl. b.t.w. p.p.
 • Individueel € 147 incl. b.t.w. voor particulieren en € 247 ex. b.t.w. voor zelfstandige of via de werkgever.

Aanmelden


*Na je aanmelding neem ik telefonisch contact met je op voor een korte intake.

Ervaringen van anderen:

9 gedachten over “Samen Zijnsdag”

 1. Faelan en ik zijn nog aan het nagenieten van ons avontuur. Het was een dag die ons altijd zal bijblijven en waarvan we de herinneringen zullen koesteren. Het was heel bijzonder voor ons. Toen we door de bossen aan het “jagen” waren, dacht ik: ik heb in jou echt mijn match gevonden. Faelan was de hele dag in zijn element en ik denk dat, doordat ik eerst de Kom in je Kracht dag had meegemaakt, hij ook zo kon loskomen, letterlijk zelfs. Hem in zijn kracht te zien stimuleerde mij ook weer. Zo was het een samenspel. Dat gevoel van samen één zijn maakte de dag zo bijzonder.

 2. Marjolein Hoekstra

  Een dag kwali-tijd met mijn hond in een prachtige omgeving en samen op avontuur, ook het weer werkte goed mee.

  Angelique motiveerde ons om écht/anders naar je hond te kijken, zonder (voor)oordeel. Het was leuk om te zien wat voor verschillende karakters er in het groepje zaten en hoe die elk op eigen wijze aan het ontdekken gingen.

  Ik heb veel gehad aan de aandachts-oefeningen, die ik nu ook thuis tijdens onze wandelingen doe. Kernwoorden van deze dag zijn voor mij: Rust, ruimte, aandacht, vertrouwen.

  Dank voor je inspiratie Angelique!

 3. Irene van Zanten

  Afgelopen zondag 26 maart zijn Luka en ik voor het eerst mee geweest met een dag samen op avontuur. en het was echt een groot avontuur voor ons. Wat een heerlijke dag met ook nog prachtig weer. We hebben heel erg genoten van het ontdekken van de nieuwe omgeving, Luka was de hele dag druk met nieuwe geurtjes en zijn nieuwe vriendjes. Echt even een dag eruit en op een heel rustige manier genieten van mijn hond. Vanuit rust en vertrouwen wandelen, dat heeft die dag me geleerd. Dank je wel Angelique voor de mooie dag.

 4. Een leuke ontmoeting van eigenaren en honden onder bezielende leiding van Angelique. Het uitgangspunt voor mij was om te zien welke overeenkomsten er waren tussen de 5 weekse cursus “How2Talk2Dogs” en de praktijk. En welke mogelijkheden er nog aangereikt konden worden om het contact met de hond verder te optimaliseren. Dit is zeker geslaagd. Wij hebben veel plezier beleefd en is zeker een aanrader voor die mensen die net iets meer willen doen dan alleen het bekende rondje lopen.

 5. Zondag 22 januari zijn Civic en ik mee op avontuur geweest.
  We hebben erg genoten.
  Ondanks dat ik bekend ben met positief opvoeden ben ik tijdens deze wandeling tot nieuwe inzichten gekomen.
  Angelique kan goed uitleggen wat ze bedoelt.
  Deze wandeling is absoluut een aanrader voor wie de band met zijn hond wil versterken!

 6. Heerlijk ontspannen en leerzame wandeling op t Kootwijkerzand. Ik werd me regelmatig bewust dat helemaal zonder oordeel naar m’n hond kijken best lastig is..
  de ontspanningsoefeningen van Angelique onderweg hielpen er bij.
  Leuk te ervaren hoe beide andere honden op hun eigen manier in de wereld staan en daarmee om gaan. Alle honde- individuen zijn mooi! Als mens fijn om je daar in te verdiepen.

  En veel plezier hadden we bij t samen avonturieren door t veld, speuren tussen struiken en onder boomstronken.
  Heerlijk dat contact!

 7. Ontzettend genoten van een hele dag buiten in de natuur met mijn hondje! Ik ken Angelique al vanaf dat Dexter pup is en zij heeft ons van begin af aan begeleid. In die afgelopen 3 jaar (bijna) heb ik al veel cursussen bij Angelique gevolgd (al dan niet met hond) en veel sociale en stiltewandelingen meegelopen. Gedurende de dag ervoer ik dat Angelique er in geslaagd is een beetje uit al deze verschillende cursussen in deze dagwandeling te stoppen. Voor mij was het vooral weer veel herkenning (en ontspanning!), maar voor mensen die Angelique en haar methode van met honden omgaan nog niet kent, is deze Samen op Avontuur dan ook een heel leuke, aangename kennismaking.

 8. Een bijzonder avontuur in een zeer mooie omgeving. Samen met mijn hond op pad zonder dat deze iets “moet”.
  De hond mag zijn ding doen en ik heb ervaren dat hij toch in contact bleef met mij en ook zelf weer terugkomt als hij wat verder weg iets ontdekt had. Dit is voor beide partijen genieten. Voor mijzelf betekende dit de stress van alle dag loslaten (normaal erg moeilijk) en samen genieten.

 9. Belangrijkste leerpunt van deze dag was het oordeelloos leren observeren van mijn hond, waardoor het veel meer ontspannen werd om met m’n jonge hond (1 jr) op pad te zijn. Ook hij werd er meer ontspannen van en verdroeg prikkels veel beter omdat we op één lijn kwamen, dankzij de begeleiding en adviezen van Angelique.
  Bijvoorbeeld: ik ervoer dat er zonder commando’s en zonder continu m’n stem te gebruiken ook een band is, één die veel natuurlijker is voor de hond (en voor mij). Een enorme eyeopener was dat ik leerde zien dat een hond altijd rust wil en heeft daarom veel manieren om spanning te ontladen of vermijden.
  Een hele dag met hem buiten kunnen zijn, een mijlpaal voor ons! Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven