Kangani
Mens en Hond in Balans

Workshops/Wandelingen/Cursus

De workshops die ik geef hebben de vorm van een dagwandeling. Deze wandelingen vinden altijd plaats in de natuur, in bos en/of heide- en zandverstuivingsgebieden. Ik kies hiervoor, zodat de honden alle ruimte hebben tijdens deze workshops en we zo voorkomen dat er teveel stress opgebouwd wordt, wat in een ruimte als een veld of lokaal snel gebeurt, omdat dat hele onnatuurlijke situaties zijn voor onze honden. Door de workshops op deze manier te geven, ondersteunen we maximaal de behoeften van de hond.

Deze wandelingen zijn altijd vanuit rust met respect voor mens, dier en natuur. We zijn ook niet de hele dag aan het wandelen, maar het wandelen wordt afgewisseld door rustmomenten en stilstaande oefeningen. Je kunt dus ook met wat minder conditie gerust meedoen. Voorwaarde om met hond mee te lopen is dat jouw hond sociaalvaardig is naar andere honden en mensen.

Je kunt aan alle workshops of de cursus zowel met als zonder hond deelnemen. Natuurlijk is het het leukst voor jou als je met jouw hond kunt deelnemen, maar als jouw hond hiervoor (nog) te onstabiel is, dan geeft dit voor jouw hond echt teveel stress en werkt het eerder averechts dan dat hij/zij er profijt van heeft. Wanneer je alleen komt, dan kun je zelf de ervaringen opdoen en deze thuis toepassen met je hond.

De workshops die ik geef:

Samen op Avontuur

Een dag op pad met jouw hond. Beleef hoe je vanuit innerlijke rust mee kunt gaan in de belevingswereld van jouw hond. Ervaar hierdoor een sterke verbinding met jouw hond. Ik begeleid je om in deze rust te komen en leer je kijken en luisteren naar wat jouw hond je te vertellen heeft. Zo ontdek je wat de intrinsieke motivaties en behoeften van je hond zijn en hoe jullie samen plezier kunnen beleven.

Mindful wandelen

Een 6-weekse cursus met jouw hond waarin jij de technieken leert om kalm te kunnen handelen in de omgang met jouw hond. Door Mindfulness te ontwikkelen kun je stressfactoren herkennen en veel meer vanuit kalmte reageren. Zo kom je in een positieve spiraal terecht waardoor je meer in je kracht komt. Hierdoor zal niet alleen de relatie met jouw hond verbeteren, maar ook je relaties met andere mensen gunstig beïnvloeden. Deze cursus is gericht op jou, jij leert de technieken, jouw hond is erbij en je zult het effect van jouw oefening bij je hond gaan ervaren.

Kom in je Kracht Dag

Deze dag maak je een innerlijke reis en herontdek je jouw essentie. Deze dag is geschikt als je de stroom van het leven (weer) wilt ervaren, door burn-out klachten, belemmeringen of even niet meer weten hoe jij verder wilt kan je werk en-of privéleven even lastig zijn. Deze dag ga je weer de kracht in jezelf ervaren. Ook als je geen klachten hebt, maar het juist fijn vindt om regelmatig even een dag voor jezelf samen met je hond te nemen, dan is deze dag geschikt. Wil je leven vanuit flow? Ga dan zeker mee.

Stiltewandeling

Een wandeling van 1,5 á 2 uur samen met jouw hond. Je krijgt instructie hoe je contact kunt maken met de stilte in jezelf. Wanneer je van daar uit de verbinding aan gaat met jouw hond zul je ervaren dat er een ander contact ontstaat.

Verbindingsweekenden

Deze weekenden gaan over:

√ in verbinding komen met je innerlijke rust (kalmte), met jouw essentie;

√ kunnen reageren vanuit innerlijke rust (met of zonder hond) in welke situatie dan ook;

√ cultiveren van vertrouwen;

√ meer en meer leven vanuit flow;

√ in een ondersteunende omgeving, even weg zijn van alle drukte, moeten en dagelijkse beslommeringen om helemaal bij jezelf te komen.

Vier keer per jaar geef ik deze weekenden samen met Anne-Krista Blom.

Weer ontspannen wandelen

Scroll naar boven